,

SEAT LEON e-HYBRID

SEAT ja ha iniciat la comercialització del nou León e-Hybrid, el primer híbrid endollable de la companyia de Martorell.

Aquesta nova variant mecànica ofereix una potència màxima conjunta de 150 kW (204 CV). Està associada a un canvi automàtic DSG de sis relacions amb tecnologia ‘Shift-by-Wire’ (amb connexió electrònica entre la palanca selectora i la caixa del canvi) i assoleix una autonomia en mode 100% elèctric de fins a 72 km (segons cicle NEDC).

Fins a cinc propulsors

La gamma de motors del nou León ofereix fins a cinc sistemes de propulsió diferents. Gràcies en això disposa de les etiquetes mediambientals: «C», «ECO» i «ZERO», de manera que SEAT pot adaptar la seva oferta comercial a qualsevol necessitat i perfil dels seus clients potencials.  En aquest sentit, el ventall d’opcions que ofereix la nova generació del León inclou versions TSI de gasolina, TDI dièsel, també de gas natural (tot i que aquesta no es comercialitza de moment a Andorra) els eTSI o Mild-Hybrid i finalment la versió que ens ocupa en aquest reportatge, el motor híbrid endollable o «e-Hybrid».

La quarta generació del compacte més exitós de SEAT es presenta també com la primera generació de models totalment connectats de la companyia i més especialment si ens fixem en la versió «e-Hybrid». Diem això perquè des de l’aplicació «SEAT Connect», a més de disposar de les funcions habituals, també es poden controlar des del telèfon intel·ligent aspectes com ara la càrrega de la bateria, l’estat d’aquesta, i/o activar algunes funcions a distància, com per exemple la climatització.

e-Hybrid: el primer híbrid endollable de SEAT

La nova versió 1.4 e-Hybrid incorpora un motor tèrmic 1.4 TSI de 110 kW (150 CV), associat a un segon motor elèctric de 85 kW (116 CV). Junts ofereixen 204 CV amb un par màxim de 350 Nm. Amb tot plegat el León e-Hybrid accelera de 0 a 100 en 7,5 segons.

En quant a consum, el primer Leon híbrid necessita 1,4 litres cada cent qilòmetres (cicle combinat), el que suposarà unes emissions de CO₂ de tan sols 32 grams per quilòmetre. Aquestes són les xifres homologades segons el cicle NEDC en la versió amb carrosseria de cinc portes.

El motor elèctric s’alimenta d’un conjunt de bateries d’ions de liti amb 13 kWh de capacitat. Es recarreguen mitjançant un endoll i a través del sistema de frenada regenerativa.

Respecte de la presa de recàrrega, el León e-Hybrid ofereix la possibilitat de carregar només en corrent altern. Caldran unes 3 hores i 45 minuts per recarregar el cotxe a través d’una presa de 3,6 kW. Mitjançant un endoll normal de 2,3 kW, el temps necessari per assolir la màxima càrrega pujarà quasi a 6 hores.

72 km en mode elèctric

Al poder recòrrer fins a 64 km de mode 100% elèctric (72 km segons el cicle NEDC), el León e-Hybrid gaudeix de la preuada etiqueta mediambiental de zero emissions, indispensable avui dia per poder circular per les grans ciutats.

El conjunt elèctric utilitza un sistema addicional de refrigeració per aigua. Aquest sistema inclou el seu radiador i el seu propi tanc d’expansió.

Elements addicionals

Entre els elements addicionals que incorpora la versió e-Hybrid destaquen el motor elèctric, el carregador, la bateria d’alt voltatge, la presa de càrrega, la unitat de potència electrònica i finalment el compressor de l’aire condicionat. Aquest últim permet el seu accionament a distància per poder pre-refrigerar l’habitacle. Per fer-ho, si no està endollat farà ús de la bateria d’alt voltatge. Si ho està, logicament tirarà de la xarxa elèctrica.

El sistema d’hibridació permet que el León e-Hybrid pugui circular fent ús dels dos motors segons la situació. El motor tèrmic i l’elèctric es combinaran de manera automàtica.

Informació a l’abast

A través de la pantalla de info-entreteniment de la consola central, el conductor tindrà sempre a l’abast tota la informació del sistema elèctric d’alt voltatge. Aquest sistema li permetrà visualitzar en tot moment el flux d’energia del sistema de propulsió híbrid.

Des del «Digital Cockpit», és a dir, el quadre de comandaments del cotxe, el conductor podrà veure i gestionar el gruix de dades sobre la recuperació d’energia, sobre la potència disponible en tot moment, sobre el mode de conducció seleccionat, també sobre l’autonomia i amb ella l’estat de la càrrega de la bateria.

Completament connectat

El sistema de connectivitat «SEAT Connect» incorpora també tot el referent a les  funcions compartides. 

Entre aquestes destacarem el sistema de trucada d’emergència, les actualitzacions del sistema, l’accés remot a les dades del vehicle, la localització en temps real, les alertes per excés de velocitat, per robatori, o les dades de naturalesa purament informativa, com per exemple els accessos a àrees restringides o les funcions de informació i entreteniment en línia. A més, el nou endollable de Martorell compta amb el sistema de connectivitat  «Full Link», un sistema que permet vincular el telèfon mitjançant «Android Auto» i «Apple CarPlay».

Important paquet d’assistents

El nou León combina la majoria dels sistemes més avançats d’assistència a la conducció. Aquest gruix de sistemes agrupa els assistents ja coneguts, amb d’altres de molt innovadors i de nova factura. Entre aquests destacarem l’assistent d’emergència, l’assistent de viatge, l’assistent lateral, el de detecció d’obstacles en l’angle mort, el sistema de marxa enrere amb alerta de trànsit i el sistema d’advertiment d’obertura segura de les portes.

En breu també estarà disponible el sistema «ACC» o Control de Creuer Adaptatiu i predictiu.

Nou disseny global

Acabarem destacant l’exercici de disseny que els de SEAT han aplicat en aquesta nova entrega del seu súper vendes. Els nous León, no només els híbrids sinó tota la gamma, presenten una gran evolució en termes de disseny, de fet, només cal veure’l uns segons per adonar-se’n.  I és que aquesta nova entrega proposa un nou concepte tant d’exterior com d’interior. Es tracta d’una concepció que li dóna al cotxe molta més presència visual i molt més caràcter. Això, juntament a unes proporcions millorades, a un frontal més contundent i definit i a unes línies generals més armòniques, fa que aquesta darrera generació del León  -híbrid inclós- resulti d’allò més atractiva.

De l’interior, tal i com hem vist en les altres variants, destacarem la innovadora tecnologia d’il·luminació ambiental envolvent amb funcions de seguretat, el llum posterior que recorre tot l’ample de la carrosseria, els intermitents dinàmics, els fars de tipus LED i els llums de benvinguda que projecten la paraula “Hola” al terra a l’obrir les portes

Nou taller

Al llarg d’aquest any 2021 Europ-Auto enllestirà les noves instal·lacions que allotjaran els nous tallers. Precisament per això de moment no hi ha previsió de comercialitzar el León e-Hybrid al país, doncs és un model que requereix d’un taller específic. Per això, des d’Europ-Auto s’ha programat que les primeres unitats es lliurin un cop estiguin operatives aquestes instal·lacions.

En tot cas, si voleu completar tota aquesta informació, o si sí o sí voleu una unitat ja, dirigiu-vos a Europ-Auto, allà us podrán resoldre qualsevol dubte que tingueu.

Europ-Auto està al carrer Josep Viladomat 38 d’Escaldes-Engordany. El seu telèfon de contacte és el +376 825 671.

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu des del menú superior del blog entrant en ‘Green Cars’.

Fotos: SEAT