,

Segon lloc de Solsona i Top10 de Muxella en la Pujada a La Trona

Diumenge passat (15 de maig) va tenir lloc la XVII Pujada a la Trona, tercera prova del Campionat de Catalunya de l’especialitat. Els guanyadors de les diferents categories van ser, Santi Guitart (Demon Car CM+), Eudald Carbonell (Demon Car CM) i Joan Salvans en Turismes amb el seu Porsche GT3 Cup. El millor resultat de la comitiva andorrana va ser el segon lloc obtingut per Marc Solsona.

La pujada va disputar-se entre les fites quilomètriques 13,050 i 7,306 de la carretera que uneix les localitats de les Masies de Voltrega i Sant Boi de Lluçanés (BV-4608).

Entre les pujades d’entrenaments i les de carrera,  els participants van recòrrer quatre vegades els 5,744 km de pujada.

Els equips que van competir en la prova organitzada per V-line Org, no van tenir cap dubte a l’hora  de triar els pneumàtics, doncs la climatologia va mantenir-se estable al llarg de tot el cap de setmana.

Podi de Marc Solsona

En CM, Marc Solsona va completar la jornada pujant al segon lloc del podi.  Segons ell però, el més destacable respecte de la jornada a la Trona no va ser mèrit seu, sinó de la feina que va fer el seu equip per corregir i adaptar les prestacions del CM al seu pilotatge.

“Ha estat un dia molt mogut. Inicialment no em trobava còmode en el CM. Comentant el tema amb el meu equip, no han dubtat ni un instant per posar-se ha canviar detalls de la mecànica per intentar aconseguir el que els demanava. Tant va ser així que podríem dir que vam convertir la jornada de competició en un test per aconseguir millorar les prestacions de l’Speed Car”

Pel que fa a l’escenari, Solsona comentava que “cal competir a tot arreu, però si puc triar, La Trona no és dels meus escenaris preferits. És una pujada molt llarga i revirada, sobretot en la part final”

Un cop superat el repte de la Trona, Solsona i el seu equip ja estan pensant en la Pujada a Arinsal del proper cap de setmana (18 i 19 de juny).

Marcel Muxella al Top10

Muxella (categoria E/D) va mostrar-se molt satisfet del Top10 aconseguit a la Trona. Tot i això, segons manifestava el jove pilot, “ser l’únic de la llista d’inscrits que competeix amb un vehicle de les característiques del Renault FR92, és un inconvenientÉs evident que no tinc les referències dels cronos d’altres pilots i penso que aquest és un factor que ajuda a millorar. Normalment estic entre els CM i els turismes” – aclarava el jove pilot.

Com en el cas de Solsona, la Pujada a Arinsal també serà el proper objectiu de Muxella.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe per accedir-hi. Si ho preferiu, també podeu trobar-les accedint des del menú superior del blog.

Font/Fotos: Fotoesport