,

SEGON LOC PER A MARGOT LLOBERA A LA BASSELLA RACE

La ja mítica Bassella Race ha estat la primera cita amb la que la pilot Margot Llobera ha obert aquesta important temporada de competicions i de preparació de cara al proper Dakar 2020.

La prova de Bassella és una de les carreres més carismàtiques del calendari. Compta amb una inscripció de luxe i amb un gruix de pilots brutal. Prova d’això la tenim en els 1250 pilots al·lineats en la sortida de la Bassella Race 1 de diumenge, el plat fort del cap de setmana.

Primers quilòmetres

Llobera es presentava a la petita localitat lleidatana amb l’objectiu de fer els primers quilòmetres de l’any, però també per gaudir de l’excel·lent ambient.

Aquesta és una de les carreres d’enduro més completes i dures de la temporada. Compta amb un impressionant circuit de 70 quilòmetres ple de paranys i dificultats, inclosos els habituals i monumentals embussos que es formen en les zones més complicades.

Llobera va participar en la categoria `Friends Women´.

Margot Llobera - Bassella Race

Imatge del podi amb Margot Llobera, amb el seu somriure de sempre, en 2a posició.

Després d’una arrencada perfecta i amb un ritme molt ràpid, les dificultats i els embussos no van perdonar a la pilot. I és que LLobera va perdre gairebé trenta preciosos minuts, i amb ells l’avantatge que portava respecte del gruix de participants, en no poder superar fácilment una de les pujades més complicades i lliscants del circuit.

Malgrat això, en la segona meitat del recorregut va poder tornar a recuperar-se de nou. Gràcies en això va entrar en meta en una merescuda segona posició.

Inici immillorable

Així doncs, l’inici de temporada ha començat molt bé per a la jove pilot.

En finalitzar la jornada, Llobera comentava:

“Ha estat una carrera molt intensa des de la mateixa sortida. Arrencàvem en grup amb el gas a fons. El fet de només tenir espai per a tres motos en el primer revolt ja és espectacular. Amb aquest escenari era important remuntar ràpidament per rodar el més en solitari possible.

Cap al quilòmetre 8 he fet una pujada molt enfangada gairebé del tot, però no l’he superat. En intentar-ho per segona vegada ha arribat tot el gruix de pilots i s’ha format un tap enorme. Ha estat una pena, pero be, he pogut recuperar-me novament  i he pogut defensar la segona posició fins el final.

Estic molt contenta perquè he pogut rodar a un ritme molt superior al que esperava. Això sí, sempre amb molta precaució perquè la prioritat era no caure.

La veritat és que m’he vist molt forta, sobretot comparat amb els reconeixements de dissabte. Físicament és una carrera dura, però he rodat molt còmoda i he pogut controlar a les meves perseguidores.

Això em dóna molta confiança per continuar treballant dur de cara al Dakar”.

 

Font: ©Marc Forn