,

SEMINOUS. LA COMPRA INTEL·LIGENT D’AUTOMÒBILS PYRÉNÉES

Des de no fa pas gaire que Automòbils Pyrénées, una de les divisions de Grup Pyrénées Automoció ha posat en funcionament un nou projecte anomenat Seminous, un nou departament dedicat exclusivament a la venda de vehicles Km0, demos, unitats de gerència o de prova, així com tots aquells models que reuneixin una condició bàsica, ser exclusius i com el seu nou nom indica, vehicles seminous.

Així doncs, en el nou departament Seminous d’automòbils Pyrénées trobareu una interessant flota de models, que en la majoria de casos estan, com qui diu, tot just matriculats i estrenats. Vaja, que fan encara olor a nous! I és que de la mateixa forma que tenen la coneguda gamma dels anomenats Ocasió Estrella de Mercedes-Benz, des d’ara, i seguint aquest exigent criteri de la marca de l’estrella, Automòbils Pyrénées ofereix no solament les propostes de Mercedes, també les de la resta de marques que distribueixen. Fins i tot podreu optar a qualsevol vehicle de qualsevol altra marca del mercat, donat que disposen d’una xarxa molt àmplia de contactes, sempre oficials i d’aquest segment.

Vam voler contrastar tot plegat directament amb ells, així que la setmana passada vam reunir-nos amb en Ricard Prats i en Kilian Parolini, assessors comercials d’aquest nou departament.

Bones. Tot i que el terme ja ho diu tot, que trobarem en el nou departament Seminous d’Automòbils Pyrénées?

R.P. Una nodrida flota de models amb menys de dos anys i menys de 50 mil quilòmetres, lógicament en un estat impecable en tots els aspectes.

Quelcom com ara els models de l’Ocasió Estrella de la marcaMercedes-Benz?

R.P. Mercedes-Benz té una xarxa pròpia que és l’Ocasió Estrella. Els Ocasió Estrella són models de Mercedes que han de tenir menys de cinc anys i menys de 100 mil quilómetros. Si superen la certificació que la marca fa a cada cotxe, entren a formar part d’aquest programa i se’ls dóna dos anys de garantia oficial als vehicles que hagin superat l’exhaustiu control de més de cent punts.

K.P. La diferència és que el departament Seminous d’Automòbils Pyrénées és nostre propi. L’hem creat nosaltres. De fet, és pioner al país, on fins ara sempre ha hagut vehicles nous i d’ocasió.

Amb aquest departament hem anat més enllà, ampliant aquest concepte d’alta qualitat, diferenciant-lo dels vehicles d’ocasió i fent-lo extensiu per a la resta de marques del grup, més enllà inclús de les nostres. Amb aixó vull dir que fins i tot oferim la possibilitat, si el client vol un vehicle d’una altra marca externa al grup, trobar-li. Sempre però seminou.

Aquí entren també els anomenats KM0, vehicles de demostració, de prova o de gerència?

R.P. Sí. Tots els vehicles que reuneixin aquests requisits entren, per tant, aquest models sempre acostumen a ser aptes, donat que normalment compleixen aquests mínims exigits.

K.P. A l’hora de definir el departament Seminous, ens hem basat en els patrons i programes de les marques ja establerts a Europa en aquesta matèria. D’aquí aquest límit d’antiguetat i de quilometratge.  Dit això, com et dèia en Ricard, tenen cabuda els KM0, les unitats de gerència, de prova, però també unitats comercials com les de rènting o de leasing.

La qüestió era poder oferir una flota de models i marques de vehicles exclusius, seminous o fins i tot només estrenats, amb diferencials de preus importants, però mantenint els avantatges dels nous, com per exemple, les garanties oficials.

Hi ha un diferencial tan important respecte del mateix model nou a estrenar?

R.P. Molta. Pensa que només pel fet de matricular un cotxe, aquest ja baixa de preu un percentatge considerable. I com has vist abans, hi ha unitats amb només uns milers de quilòmetres. De fet, n’hi ha que ni tan sols han passat la primera revisión. Si en això li sumes que estaràs comprant-lo amb un diferencial molt important respecte d’un vehicle nou, veuràs que és una opció molt interessant.

Aquest protocol que seguiu a l’hora d’avaluar un cotxe, més enllà del tema dels anys i dels quilòmetres, el feu aquí?

R.P. El duen a terme els pèrits que tenim. Són especialistes en això i extremadament exigents. Perquè et facis una idea, historial i documentació a part, s’avalua l’estat de la carrosseria, els pneumàtics, interiors, mecànica, tota mena de sistemes i components, electricitat, les revisions fetes i on s’ha fet, la procedència… S’ha d’omplir un full realment complet i per suposat, l’ha de superar amb nota alta en tots els aspectes.

Quins són els segments que trobarem a Seminous?

K.P. De tot. Des d’unitats Premium de la gamma més alta i exclusiva, fins a models de qualsevol segment i nivell de preu.

Ja vaig veient d’on ve això tan encertat de “la compra intel·ligent”. També hi ha la possibilitat de financiar-los?

R.P. Per suposat! Tenim, entre altres productes que ofereix Financera Pyrénées, la Multiopció, que és dels més demandats. Per mitjà d’aquesta fòrmula financera, el client adquireix la meitat del vehicle. Paga una entrada i pacta unes lletres als anys que s’estipulin. Al final del període de pagament de les quotes, pot decidir si pagar el valor pendent, refinanciar-lo, retornar el cotxe o canviar-lo per un altre reformulant l’acord Multiopció inicial. D’aquesta manera, el client té sempre garantit un valor de recompra, independentment de la tendència que agafi el mercat d’ocasió, ja sigui degut a canvis en la legislació, com en el cas dels vehicles dièsel o per l’evolució de noves tecnologies, com ara la ràpida evolució tècnica dels automòbils elèctrics.

A més, la Multiopció és una fórmula completament flexible, de manera que en qualsevol moment el client pot optar per canviar-lo, liquidar-lo, tornar-lo..El que més li convingui!

..mm… “Seminous, la compra intel·ligent”