, ,

S’INAUGURA EL PRIMER CENTRE DE TECNIFICACIÓ DIGITAL PER A PILOTS

Ahir dijous (26 de novembre) l’ACA i l’empresa Virtual Sim Racing van presentar a la vila d’Ordino el primer Centre de Tecnificació Digital.

Amb la inauguració d’aquest nou centre d’entrenament automobilístic digital, l’entitat dóna un primer pas envers el que esdevindrà un programa de desenvolupament molt ambiciós en l’àmbit dels esports electrònics.

7 simuladors en un gran espai

Per dur a terme aquest singular projecte, l’empresa andorrana Virtual Sim Racing i l’Automòbil Club d’Andorra han unit esforços per fer realitat aquest primer centre de tecnificació digital del país.

Situat en les instal·lacions del Centre Esportiu d’Ordino, el nou centre disposa d’un total de 200 m2. En aquesta primera fase ja hi ha 6 simuladors de pilotatge i un simulador de realitat virtual. L’espai estarà obert fins al 15 de gener.

Nou model d’entrenament

Aquest nou centre ofereix a tothom la possibilitat de practicar l’automobilisme amb els simuladors.

Més enllà d’això, també serà el centre de tecnificació que l’ACA tindrà de forma permanent pels seus pilots, incorporant així un nou model d’entrenament en el Programa de Joves Pilots de l’ACA.

Denis Marot, president de la comissió ACA · Esports, comentava durant la presentació que “per a la divisió esportiva de l’ACA, la posada en marxa del centre és un pas ferm cap al futur, ens permet explorar de manera real el ‘motorsport’ digital i oferir un complement imprescindible en la formació de joves pilots”.

Projecte Motorsport Digital

En la mateixa línia, Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA, afirmava que “el nou centre ens ofereix moltes possibilitats per desenvolupar el nostre projecte de ‘Motorsport’ digital. D’entrada és un laboratori perfecte on assajar totes les oportunitats de l’automobilisme digital i dels esports electrònics. Permet fer un gran salt qualitatiu en els entrenaments dels nostres joves pilots i ens facilita començar a construir una nova i àmplia base de pilots ‘digitals’, que entrenin i competeixin en el món digital”

“El Centre també serà el punt de partida des d’on explorarem tots els camps de l’automobilisme digital, com la creació de campionats, la construcció de simuladors i un banc d’assaig que compartim amb la FIA,  per desenvolupar la disciplina de muntanya en l’entorn digital”

Molt més que un joc

Alejandro Hevia de Virtual Sim Racing, manifestava que “Virtual Sim Racing és una empresa dedicada a la creació i comercialització de circuits, vehicles de competició i simuladors per a ús particular o professional. Desenvolupem competicions pròpies en l’àmbit internacional, però també per a tercers, com per exemple la Federació Italiana d’Automobilisme i l’escuderia i fabricant de prototips de competició Wolf”

”Nascuda a Andorra, la plataforma Virtual Sim Racing té l’objectiu de desenvolupar la tecnologia necessària per proporcionar als jugadors la millor experiència possible en Sim Racing. En aquest sentit ens integrem al projecte ACA eSports Sim Racing, oferint així la nostra experiència en el sector dels eSports”.

Recolzament total d’Ordino

Jordi Serracanta, conseller de Promoció Turística i Esports d’Ordino, posava en valor que “tot i la situació que vivim, des del comú seguim donant suport a projectes esportius innovadors. Amb aquesta obertura, la parròquia i el país tindran el primer centre de tecnificació digital, un espai on fomentar el talent esportiu digital i on fer cultura de club, així com promoure la indústria creativa i de continguts d’eSports. També és un projecte que complementa l’oferta turística i està alineat amb la Reserva de la Biosfera, en tant que és sostenible i tecnològic”

Un primer pas

La inauguració d’aquest centre eSports suposa una veritable fita en el desenvolupament i promoció dels esports electrònics, i busca contribuir al creixement i difusió dels eSports al nostre país.

Es tracta d’una oportunitat única perquè els pilots que ja estan en actiu en diferents disciplines puguin complementar l’activitat d’entrenament de manera virtual i al mateix temps poder seguir fent l’activitat física necessària per poder estar en competicions d’alt nivell.

En aquest sentit, Álex Machado, Rok World Champion 2020 i integrant del Programa dels Joves Pilots de l’ACA, considerava que “aquest és un projecte que s’ha iniciat amb dos objectius. D’una banda donar l’oportunitat als joves pilots, com ara jo, d’entrenar i millorar el pilotatge de manera virtual en qualsevol tipus de reglatge, pista, etc. També és una oportunitat per a d’altres pilots del país que vulguin fer un pas en aquesta àrea dels eSports i que no saben com fer-ho”

Una gran oportunitat

En referència a persones que vulguin iniciar-se o a pilots novells, Machado comentava que “no hi ha millor oportunitat per començar que amb el Sim Racing, una disciplina del ‘motorsport’ que està agafant molta força en l’àmbit internacional. Amb una bona formació, dedicació i un bon aprenentatge, per què no portar pilots andorrans a l’elit d’aquesta disciplina?” -afegia.

I és que tal com va explicar Machado, el nou centre també té la missió d’esdevenir un punt de formació i divulgació dels eSports i, alhora, ser un lloc on nois i noies amateurs que ja practiquen els esports electrònics, puguin fer-ho en un entorn professional i envoltats d’experts per orientar-los en el que calgui.

Avalat per la FIA

A partir d’ara l’ACA i Virtual Sim Racing centraran el seus esforços en desenvolupar una plataforma centrada en la disciplina de muntanya (hill climb).

Aquest és un projecte compartit amb la FIA i la seva àrea de Digital Motorsport. què té com a primer objectiu desenvolupar el primer campionat d’Andorra d’aquesta disciplina al 2021 i traslladar l’experiència a la Federació Internacional per aconseguir la llicència digital del Campionat d’Europa de Muntanya.