,

SIR ASTON MARTIN DBX: EL NOU SUV PREMIUM ANGLÉS

Sir Aston Martin DBX ja està llest per enlluernar a alguns i fer somiar als altres. Més enllà de que Aston Martin és una marca exclusiva, glamurosa i llegendària, icona de la indústria automobilística de prestigi, o del fet que té un llarg historial en el món de la competició, el cert és que en comparació a la resta de marques premium, el seu ‘tempo’ a l’hora de presentar novetats segueix un ritme molt particular, tant com úniques són les seves màquines.

Tancant el cercle!

I és que tot i l’evidència que el segment dels SUV ha esdevingut capdal per a les millor marques de luxe, fent-les registrar des de fa ja uns anys un volum de vendes molt important, els britànics han estat els últims a regalar-nos una proposta que entrés de ple en el segment dels pesos pesants de luxe.

Al final però, tota espera acaba tenint la seva recompensa i el SUV dels d’Aston Martin ja està aquí i val molt la pena. Donem doncs la benvinguda a Sir. Aston Martin DBX.

Un SUV amb l’ADN intacte

Estèticament, el nou DBX respecta la filosofia del disseny dels últims models de la marca, mantenint els elements distintius del llenguatge de disseny intactes. 

La gran calandra central o els grups òptics allargats i estilitzats -dos elements inconfusibles de la marca-  però també l’exercici de disseny que dibuixen les marcades nervadures laterals, o la línia alta de cintura, en són clars exemples.

De fet, tot en conjunt i en aquest nivell tan elitista, no solament encaixa molt bé, també aporta una indiscutible sensació d’esportivitat i elegància impecables, quelcom que tractant-se d’un SUV, és d’allò més suggerent. En aquest sentit, el nou DBX se suma a l’URUS, sent ambdós models dues propostes de luxe, glamuroses però de tall radicalment esportiu.

Dels més grans

Amb poc més de 5 metres de llarg, 2 d’ample i 1,68 d’alt, l’Aston Martin DBX és un cotxe molt gran i molt imponent!

Aquestes mides juntament amb detalls com ara les llandes de 22 polzades donen lloc en aquest impressionant SUV de 2, 24 tones de pes.  Aquest pes el situa com un dels SUV més pesats.


Un V8 amb 550 CV

En quant al propulsor escollit, els d’Aston Martin s’han decantat per equipar el DBX amb un V8 amb 550 CV. Aquest motor deriva de models com el Vantage o el DB11. Això sí, per poder adaptar-lo a les necessitats del DBX s’han dut a terme importants modificacions. Entre aquestes destacarem el nou sistema de cues d’escapament, que fa pujar el par fins els 700 Nm.

En combinació amb una caixa de canvis automàtica de nou relacions amb convertidor de par i amb un nou sistema de tracció integral, l’V8 fa pujar el  DBX de 0 a 100 en només 4,5 segons. La velocitat màxima està limitada electrònicament en 291 km/h.

4×4 a consciència

Com passa amb la resta de models SUV que hi ha actualment al mercat, una cosa és que poguem endinsar-nos fora de l’asfalt perquè són cotxes alts i l’altra és que aquests SUV estiguin concebuts per poder fer-ho, que certament no. Això, en el cas dels SUV Premium encara és més evident. 

El cas del DBX però, és diferent. Aquest és un SUV que segons els d’Aston Martin pot deixar el confort de l’asfalt més regularment. No sabria dir-vos si jo ho faria, o sí, sincerament jo no ho faria. Ja poden cantar missa que jo amb un cotxe de la talla d’aquest, no passaria de camins de terra ben amples!

Però com que per a gustos els colors, si vosaltres sí que sou dels que ho faríeu, dir-vos que entre els arguments que justifiquen aquesta polivalència ‘pistera’ del DBX hi ha elements com un sistema de suspensió pneumàtica per poder aixecar o rebaixar l’alçada i la distància al terra uns 50 mil·límetres. També hi ha un altre sistema de bloqueig en els amortidors que fan que no s’inclini més del degut a l’hora d’enllaçar revolts o maniobres compromeses.

Més de 5 metres de confort

De la mateixa forma que 2.245 és un pes notable, també és cert que si és pesat, serà que és més gran i si és més gran, serà també més espaiós. Doncs sí. Les generoses mides de Sir. Aston Martin DBX afavoreixen considerablement els interiors, que són els més grans i espaiosos del segment. També han facilitat que el maleter arribi a oferir 632 litres naturals. Una xifra més que notable.

Més enllà del seu espai i habitabilitat, com a bon gentleman d’Aston Martin que és, els interiors que llueix destaquen pel nivell de luxe, refinament, qualitat i confort, real i visual, que ofereixen tant al davant com al darrere. Certament el DBX és abans de res un Aston Martin i després, un SUV!

A banda dels materials com l’Alcantara, el cuir, l’alumini o les fustes exòtiques exclusives, disposa d’un important catàleg de solucions que portaran els passatgers directament a l’Olimp del luxe i les prestacions.

Pantalla a l’alçada

En quant a tecnologies, el DBX inclou un quadre de comandaments totalment digitalitzat, una pantalla tàctil central de 10,25 polzades i un sistema d’infoentreteniment compatible -de moment- només amb Apple CarPlay.  La compatibilitat amb Android arribarà més endavant en una actualització.

Detalls sorprenents

Gràcies en això, l’experiència a bord serà d’allò més suggerent. A més, tractant-se d’un SUV i per tant valorant les diferents situacions que com a tal pot viure, s’han dissenyat algunes de noves per a l’ocasió.

Per exemple: hi ha incorporat un sistema d’escalfadors per a les botes d’esquí. També hi ha un paquet de neteja amb una estora enrotllable per a gossos amb la qual evitarem que els peluts embrutin el maleter després d’una sortida per la muntanya. A més, aniran molt còmodes donat que l’estora està molt ben farcida (veure imatges)

També hi ha un sistema de cadiretes específiques per als petits de la casa. 

A punt!

L’Aston Martin DBX arribarà al nostre mercat al llarg del primer semestre del 2020 a un preu encara per confirmar. En qualsevol cas, des de Kars Automòbils ens han comentat que molt probablement estarà per sobre dels 200.000 euros.

La seva comercialització arrencarà definitivament a partir de l’edició 2020 del Motorshow de Ginebra que arrenca aquest 5 de març. Segons ens comentava Raul Tomàs de Kars Automòbils, tret d’algunes unitats molt “VIP” que ja estan en dança, els primers lliuraments arribaran a la primavera.

Sigui com sigui, si voleu més informació adreceu-vos a Kars. Els trobareu a la Baixada del Molí, quasi enfront edel pavellò del Bàsquet Club Andorra. Tel 800100

Fotos: Aston Martin

Fotos: Aston Martin