,

Sito “Español” protagonitza una bolcada al Ral·li de Tàrrega

Àlex “Sito” Español i el seu equip van decidir participar al Ral·li de Tàrrega a mode  de test per preparar el Rally del Reino de León 2021. I és que a León el pilot de l’ACA Esport es jugarà el títol de campió de la Copa d’Espanya de Ral·lis de terra de dues rodes motrius.

Bolcada a l’A2

Amb Axel Coronado a la dreta del Peugeot 208 Rally4, Sito va iniciar la prova a molt bon ritme. Tant va ser així que el pilot va poder situar-se en la 4a. posició de la classificació absoluta en la primera especial.

En el segon pas per la mateixa especial les coses van torçar-se. I és que malauradament el pilot va sortir-se del traçat i va acabar bolcant.

El mateix Sito ens comentava com s’havia produït la sortida de pista:

“En un dels revolts llargs va marxar-me el cotxe des del darrere a causa de la grava acumulada. Tot i que vaig reaccionar donant gas per intentar recuperar-lo, la part central del cotxe va tocar amb el desnivell de la carretera i vam acabar bolcant” 

Respecte de la intervenció d’urgencia feta per l’equip, el pilot afegir que “els tècnics de Joel Guerrero van treballar ràpid i bé. La possibilitat de sortir al súper-ral·li era real i no ho vaig dubtar un instant. Així doncs, casc, guants i a seguir amb el test”.

Segona posició escratx

Després de l’incident, la parella va afrontar el primer pas per l’especial en sentit invers al que l’havien disputat anterioriorment.

El  Peugeot estava en unes condicions molt justes, però van rodar a un ritme excel·lent. Tant va ser així que van fer-se amb la segona posició escratx en aquesta especial. Sens dubte, una excel·lent forma d’oblidar l’incident viscut.

En l’última cronometrada del ral·li i a falta de tres quilòmetres per arribar a la línia d’arribada, van trobar-se amb la pols aixecada pel vehicle precedent, un fet que va reduir la visibilitat al mínim. A causa d’això, Español va decidir aixecar el peu i donar per finalitzat el test.

Un test positiu

En tot cas,en paraules del pilot, aquest va ser un test molt positiu. Així ho expressava al final del ral·li:

“Sóc de l’opinió que en una competició sempre s’aprèn, i si les coses van malament encara més. Analitzant una mica el que ens ha succeït avui, estic convençut que hagués pogut evitar la bolcada”

Last stop: Rally del Reino de León

A partir d’ara, en Sito i el seu equip seguiran centrats en la preparació del Rally del Reino de León 2021:

“Intentarem no deixar res a l’atzar, encara que en un ral·li sempre poden sortir imprevistos. Tenim una posició favorable, però cal confirmar-la. Ens centrarem en això”

El Ral·li de terra Reino de León 2021 es disputarà el proper dissabte 4 de desembre.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional, feu clic en aquest enllaç directe o accediu des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport