,

SKODA KAMIQ: EL NOU SUV TXEC URBÀ

Entre altres models recentment arribats, com ara el nou Scala, Skoda va presentar al llarg del passat mes d’octubre l’Skoda Kamiq, el nou SUV urbà compacte que  completa definitivament la gamma SUV dels txecs.

El nou Kamiq utilitza la plataforma que duen altres models del grup, com ara el Seat Arona o l’Ibiza, però mantenint la darrera tendència de disseny vista en les últimes entregues dels txecs. En aquesta línia, elements com ara la gran calandra que domina tot el frontal, a partir de la qual sorgeixen les nervadures laterals que marquen la línia de cintura de tot el contorn, és un exemple d’això fàcilment identificable.

Caràcter urbanita

Aquesta sensació de força, robustesa i d’altura visual es veu consolidada per les seves mides. En aquest sentit, el Kamiq arriba als 4,24 metres de llarg, unes dimensions que l’aproximen molt als SUV compactes del segment C, on Skoda ja té representativitat amb el Karoq, però ho fa sense entrar-hi. I és que a diferència d’aquest, el Kamiq és un model projectat amb una intenció molt més urbanita.

En aquest sentit, més enllà de les mides, el fet de no disposar de versions de tracció integral, de la seva relativament escassa alçada lliure i de l’absència de plàstics i proteccions en els passos de roda i als baixos, són mostra evident d’aquest enfocament més pensat per a un ús urbà que no pas d’aventura.

Pràctic i racional

Aquest nou compacte urbà ofereixi cinc places i també disposa d’un sorprenent maleter de 400 litres naturals de capacitat.

Els interiors mantenen el plantejament d’utilitari pràctic i racional que ja hem vist – mides al marge- en les darreres entregues de la marca. El taulell de comandament està presidit per dos elements principals: la pantalla central, que pot arribar fins a les 9,2 polzades i el quadre d’instruments digital.

Okey Laura

Un detall de connectivitat destacable que està present cada cop més sovint en molts cotxes, el trobem el l’assistent per veu. Tant el nou Kamiq com l’Scala poden controlar-se amb l’ajuda de la Laura, la nova assistent virtual de la marca txeca.

Les unitats equipades amb el sistema d’infoentreteniment «Amundsen» podran fer un munt d’accions demanant-li a la Laura. Només caldrà avisar-la amb un simple “Okey, Laura!” per activar-la.

Respecte d’altres sistemes similars, aquest sistema fins i tot entén la parla natural, és a dir, els conductors no estan limitats a seguir una llista de comandaments pre-gravats o a dir només frases predeterminades, també poden expressar-se naturalment amb l’assistent virtual, ja que ella anirà aprenent.

Còmode i ben acabat

En termes generals, el disseny dels interiors del Kamiq és pràcticament el mateix que el del nou Scala.

A la fira d’Andorra la Vella -on vam tenir el primer contacte- la impressió va ser bona. Ens va semblar molt confortable tant al davant com al darrere.

Des del seient del conductor l’accés a tots els comandaments és fàcil i natural. Tot l’interior presenta uns bons acabats, fets amb materials agradables al tacte i ben ensamblats.

En tot cas, quan el provem en uns dies us podrem comentar millor les nostres impressions.

Varietat de motors

Pel que fa a l’apartat mecànic, el nou Kamiq està disponible amb diferents opcions de motors dièsel, gasolina i de Gas Natural (GNC).

Tots están associats a una plataforma de tracció davantera i a un canvi de marxes que pot ser tant manual de sis relacions, com automàtic DSG de doble embrague.

Les opcions gasolina corresponen a un motor tricilíndric 1.0 TSI de 115 CV i a un de quatre cilindres 1.5 TSI de 150 CV. En dièsel tot gira entorn a un únic motor 1.6 TDI de quatre cilindres i 115 CV.

Del motor GNC encara no s’han divulgat massa dades, tot i que al nostre país aquesta tecnologia té poc recorregut.

Qualitat-preu immillorable

Finalment dir-vos que els preus arrenquen a partir 17 mil euros i que les entregues tenem una demora de només dos mesos a partir del moment que formalitzeu la compra.

Com ja hem dit, en breu farem la prova de conducció per poder comprovar in situ tot el que el nou Kamiq ofereix. Quan l’haguem fet en tornarem a parlar.

En tot cas, si mentre tant voleu saber més de l’Skoda Kamiq, el nou SUV urbà, adreceu-vos a Motor Espai Skoda. Els trobareu a l’Av. d’Enclar num. 50, de Santa Coloma. Telf 890000.

També podeu llegir altres novetats recents fent clic aquí.