,

Subaru Impreza 2018

Subaru Impreza 2018

Amb més d’un quart de segle

Des del seu llançament, ara farà més d’un quart de segle, el Subaru Impreza ha estat un clar exponent del que és un cotxe ben fet, fiable, segur, prestacional, divertit de conduir, molt resistent i amb estil.

Les seves excel·lents qualitats dinàmiques han fet d’aquest model i de la pròpia marca, una opció singular que destaca especialment per la qualitat de tots els seus models.

Però més enllà d’aquestes qualificacions, hi ha elements que destaquen de sobremanera: la llegendària tracció integral permanent simètrica «Symmetrical All-Wheel Drive», l’incombustible motor Boxer amb cilindres oposats horitzontals i un dels centres de gravetat més baixos.

Nova plataforma «SGP»

Entre les característiques més destacades d’aquesta cinquena generació cal ressaltar la utilització de la nova plataforma global «SGP» (Subaru Global Platform), que millora notablement la seguretat, el confort en ruta i l’agilitat en tots els sentits. Gràcies a l’SGP s’han eliminat pràcticament totes les vibracions de mig a baix rang, s’ha millorat la rigidesa torsional del xassís en un 70 per cent i s’ha aconseguit que siguin més rígids els punts de contacte entre suspensió i carrosseria. A més, la nova plataforma permet situar el centre de gravetat 5mm més baix, millorant el comportament dinàmic i, òbviament, la seguretat.

Pel que fa al disseny, més plural, atrevit i refinat que en qualsevol de les generacions precedents, destacar que la prioritat de la marca era la de poder oferir un cotxe esportiu i al mateix temps familiar, un cotxe que fós confortable, prestacional i molt avantguardista.

Subaru Impreza 2018

Inconfusiblement Subaru

Vist al detall, hi ha infinitat d’elements destacables. De l’exterior destaquen la graella hexagonal del frontal, les línies afilades de tot el contorn i del perfil lateral, estilitzat i molt esportiu, mentre que de l’interior destaca la qualitat dels materials i els nombrosos detalls i equipament que inclou.

El nou Impreza és més llarg, més ample i més baix que les entregues precedents. Fa 4.460mm de longitud (+45), 1.775mm d’ample (+35) però amb 1.489mm és lleugerament més baix (-10).  La distància entre eixos també és superior, amb 2.670 mm.

Està disponible amb una carrosseria de cinc portes,  amb el motor 1.6 Bòxer, la tracció total «Symmetrical All-Wheel Drive» i el canvi seqüencial «CVTLineartronic» de la casa.

Subaru Impreza 2018

Motor 1.6 Bòxer

Aquest motor ofereix una potència màxima de 114 CV a 6.200 rpm amb 150 Nm a 3.600 rpm. Accelera de 0 a 100 en 12,4 segons i assoleix una velocitat màxima de 180 km/h.

El consum combinat està xifrat en 6,2 litres als 100 i les emissions en 140g/km.

El canvi de variador continu «CVT Lineartronic»  també ha estat optimitzat per ampliar el seu marge d’utilització amb l’objectiu d’obtenir una millor acceleració i més eficiència pel que fa al consum.

Seguretat

En termes de seguretat, activa, passiva i preventiva, destaquen molts elements. El repartiment actiu de parell (Active Torque Split) i el repartiment actiu de parell en revolts (Active Torque Vectoring), la nova direcció i el nou sistema de frens, contribueixen a millorar significativament la seguretat activa

Pel que fa a seguretat passiva, la nova plataforma SGP  el nou xassís, la direcció, la suspensió i els frens permeten gaudir d’una conducció més segura i divertida. En aquest capítol, destacar que l’Impreza ha aconseguit els millors resultats mai aconseguits en les proves de xoc realitzats per JNCAP amb 5 de 5 estrelles.

En seguretat preventiva, destacar el sistema «Eyesight» que inclou un paquet de funcions com l’avís de col·lisió, el de frenada pre-col·lisió, l’assistència a la frenada pre-col·lisió, control creuer amb control adaptatiu, l’avís de sortida del carril, el de permanència en el carril, el control de l’accelerador, l’avís de derrapatge i el d’avançament.

Equipaments

Hi ha tres versions d’acabats: «Acces», «Premium» i «Luxury».

El complet equipament de sèrie ja des de l’acabat més bàsic, inclou molt elements opcionals en altres marques, com per exemple el sistema d’ajuda a la conducció «Eyesight», el paquet de coixins de seguretat frontals, laterals, davanters, de cortina i de genoll, llandes de 16 “, recolzacaps actius i ajustables al davant, «VDC» o control dinàmic de comportament del vehicle , pilots del darrere de tipus LED, sistema «HBA» (ajuda en el canvi de llums llargues a curtes), respatllers del darrere plegables, clima automàtic amb filtre antipols, sistema d’informació i entreteniment amb «Apple CarPlay®» i «Android Auto®», volant multifunció, Bluetooth, ports USB i auxiliar, ordinador i fre de mà elèctric.

L’acabat «Premium» afegeix a tot l’esmentat els fars LED adaptatius, els antiboira davanters, els retrovisors elèctrics plegables i tèrmics, les llandes de 17 “, els seients davanters calefactables, el volant i la palanca de canvi folrats en cuir, el clima bizona amb activació per veu, el sistema d’informació i entreteniment «Subaru STarlink» i la càmera de visió posterior.
Finalment, el més alt de gamma, l’acabat «Luxury» inclou també el GPS i la tapisseria de cuir.

Els preus arranquen des dels 22.000 euros.

Informeu-vos-en a Toyota Motors, concessionari oficial per al nostre país. Els trobareu a l’Av. Fiter i Rossell, 4 d’Escaldes Engordany, una mica per sota de l’hospital. Tel. 814481

Subaru Impreza 2018

Fotos: subaru