,

VIII Pujada a Alp: excel·lent actuació dels pilots de l’ACA

Gerard de la Casa va ser el gran dominador de la categoria Turismes

La VIII Pujada a Alp 2500, prova vàlida per als Campionats d’Espanya (CEM) i el de Catalunya (CCM) de Muntanya, va completar-se amb diversos podis dels pilots representants de l’Automòbil Club d’Andorra.

Gerard de la Casa(Subaru Impreza) va ser el gran dominador de la categoria de Turismes. Va ocupar la primera posició destacada en la classificació final. A més, va marcar el millor crono absolut entre els inscrits en el CCM.

També entre els Turismes del CCM, destacar la meritòria quarta posició d’Ingrid Rossell de la Casa, ja que tot i no poder seguir amb regularitat cap dels campionats obté molt bons resultats en els que competeix.

Entre els participants de la categoria CM, Edgar Montellà(Speed Car) va ocupar la tercera posició del CEM, mentre que va proclamar-se guanyador de la categoria en el campionat regional.

També entre els CM, Ramon Plaus(Speed Car), que aquesta vegada solament es va inscriure en el certamen català, va classificar-se en la segona posició.

Ramon Plaus (Speed Car), que aquest cop solament va inscriure’s en el certàmen català, va fer segon

Felipe Brandao(Speed Car GT) segueix progressant a força de millorar les prestacions de la seva mecànica, mentre queDelfín Marcos,en la que va ser la seva segona prova al volant de l’Speed Car, va marcar-se com a objectiu seguir avançant en la seva adaptació al cotxe i així va fer-ho.

La creu de la Pujada va ser per al veterà Claude Darnei el seu històric Formula Martini. Solament va poder completar la mànega d’entrenaments del dissabte (dia 14). I és que en la carrera de la mateixa jornada no va poder arribar a la meta, a causa d’un toca amb les proteccions.

Vinyes. 2 generacions

El BMW amb el què Joan Vinyes pare va guanyar en els 80

Joan Vinyes també va formar part de la representació dels de l’ACA en la pujada de La Cerdanya.

Va participar en les pujades reservades als Legend, es a dir, sense cronòmetres en marxa

Segur que els aficionats s’ho van passar bé. Jo particularmente ho vaig gaudir d’allò més. Al BMW 528 li falta una mica de “canya”encara, però la veritat és que sona de meravella. Va ser un gran cap de setmana”.

Cal afegir que va ser amb aquesta mecànica amb la què el pare d’en Joan va quedar Campió d’Espanya de Muntanya de Grup A a principis dels 80.

Els organitzadors de la prova, els del Cerdanya Racing, van preparar amb detall la pujada, que va tenir lloc entre els punts quilomètrics 18,400 i 12,400 de la carretera GI-400, entre la localitat d’Alp i l’estació d’esquí de Masella. Un total de 6km que els equips havien de superar dues vegades com a entrenaments oficials i tres més en carrera. La suma dels dos millors cronos de cadascun d’ells, era el temps que servia per establir les diferents classificacions.

Categoria Turismes.

S’esperava amb interès el duel entre el líder provisional del CEM 2018, Gerard de la Casa i el campió 2017 de la categoria, José A. Aznar. En aquesta ocasió  l’avantatge sempre va estar de part del pilot Andorra, que va protagonitzar un cap de setmana espectacular.

En la primera pujada de carrera va parar el crono en 3’10”403, un temps que al final va ser el millor registrat després de disputades les tres pujades de carrera.

Va ser l’únic Turisme a baixar dels 3’11”. D’aquesta manera va aconseguir el seu tercer triomf de la temporada i, en conseqüència, va fer un pas molt important cap al títol de campió d’Espanya.

Estic molt satisfet dels resultats que hem aconseguit a Alp. Hem hagut de prendre decisions arriscades durant la setmana (canvi de motor) i ens han fet còrrer molt. És cert que sempre hem estat per davant, però les diferències mai han estat suficients per poder relaxar-nos ni una mica”

Ingrid Rosell segueix recuperant la confiança a força de competir tot el que pot.

“Estar en el Top10 del CEM i fregar el podi del CCM és un bon resultat. Durant el cap de setmana tot va anar molt bé tot i els petits esglais que vam tenir. No tinc decidit que podré fer durant la segona part de la temporada, però la meva intenció és seguir competint i sobretot millorar.

Ingrid Rossell en la Subida a Alp 2018

Ingrid Rossel en plena actuació a Alp

Categoría CM.

Ramón Plaus i Edgar Montellà tenien objectius ben diferents de cara a Alp. El primer, que segueix ferm al capdavant dels CM promoció del català, solament es va inscriure en la prova del CCM i es va mostrar molt conservador de cara en aquesta prova.

Edgar Montellà (Speed Car) va ocupar la 3a posició del CEM i va proclamar-se guayador del regional

Per la seva banda, Montellà, tenia en ment els rivals del CEM i el rendiment del motor del seu Speed Car,  el qual estrenava a Alp.

Vam guanyar en la CM Promoció. Pel que fa al CEM, els pilots bascos, Ordoki i Flores segueixen un pas per davant. No obstant això vam superar d’altres amb els què estem tenint lluites molt boniques, com és el cas de Javier Rodríguez i de Christian Broberg.Per altra banda, en Gerard va estar espectacular. El seu crono va ser excel·lent, ens va superar en més de 3”

Felipe Brandao va millorar de manera clara els seus cronos.

A part de fer el test i rodar per conèixer a fons les reaccions de la mecànica, també és més que necessari millorar les prestacions del cotxe. Vaig canviar les suspensions i això va tenir conseqüències directes en els cronos. De vegades penso que és millor comprar un vehicle nou però bé, de moment seguirem millorant el que tenim dins de les possibilitats”.

Brandao seguei adaptant-se a la seva mecànica

Delfín Marcos també es mostrava satisfet de com va transcòrrer el cap de setmana:

M’ho vaig passar molt bé i no vaig trencar res. De moment és el que pretenc en aquestes primeres carreres”.

Una vegada acabada la cita d’Alp, els equips que segueixen el Campionat d’Espanya tenen solament un mes de vacances, ja que la Pujada a Chantada (Lugo) es correrà els dies 18 i 19 d’Agost.

Per el català, el període vacacional s’allargarà fins a mitjans de setembre (dies 22 i 23) que serà quan es disputarà la Pujada al Farell.

Fotos: Fotoesport