,

TENSIÓ MÀXIMA DE VINYES-MERCADER AL VILLA DE LLANES

Al volant del Suzuki Swift R+ N5, Joan Vinyes i Jordi Mercader van completar aquest darrer cap de setmana (dies 28 i 29 de setembre) una altra excel·lent actuació al Ral·li Villa de Llanes. La parella va endur-se el triomf en la categoria N5, a més d’acabar en una excel·lent  3a posició en la classificació absoluta. Amb aquest nou triomf, Vinyes-Mercader ja en sumen quatre.

Lluita intensa

L’equip de Suzuki Motor Ibèrica però, va lluitar fins a la mateixa recta final per intentar estar en la 2a plaça del podi absolut, una posició que va ocupar durant tot el ral·li. Al final però, no va poder ser i van haver de cedir davant la potència del Hyundai I20 R5 d’Ares-Vazquez.

A la cornisa cantàbrica la climatologia mai deixa de sorprendre tothom. A Llanes el cel va mantenir-se força tapat en algunes jornades, inclosa la del divendres dia 27, mentre es disputava el shakedown. Tot i això els equips no van tenir la necessitat de muntar les rodes d’aigua mentre van disputar-se les especials cronometrades.

Shakedown – Qualificació

La jornada de test prèvia al ral·li va començar amb els paraigües oberts en la zona alta de la Garita. Al final però, l’asfalt no va arribar a mullar-se.

El doblet dels de Suzuki Motor Ibèrica va completar les quatre passades previstes deixant el Swift en les millors condicions per a l’inici del ral·li.

A una mitjana de 104 km/h, van superar el tram de qualificació amb un crono de 1’11”403,  un temps que els va situar en la 5a posició de la classificació de pilots prioritaris.

Una vegada acabada la primera lluita contra el crono, Vinyes era optimista:

“De moment molt contents de com s’està desenvolupant tot a Llanes. Crec que hem fet un bon treball en els reconeixements. En el shake també hem completat les proves que teníem previstes”

”Estem convençuts de poder fer un bon ral·li. Coincideixo amb molts dels meus rivals que els trams de bucle matinal de dissabte són nous i molt complicats. Potser no seran la clau, però segur que passaran coses”

Seccions 1, 2 i 3

Divendres (dia 27) a partir de les 21.00 hores,  ja de negre nit, es va disputar l’especial inicial del ral·li.

Era una cronometrada de tot just 2 quilòmetres en la qual, segons molts dels participants amb Vinyes inclòs, no hi havia res a guanyar i sí molt que perdre.

El pilot de Suzuki va superar l’obstacle marcant el millor crono entre els N5, quedant-se en el Top5 de classificació absoluta.

El ral·li va iniciar-se amb les millors perspectives per al tàndem Vinyes-Mercader. En les dues passades per les especials cronometrades disputades, van defensar amb autoritat el primer lloc de la categoria N5.

Matinal intensa

A més, aquesta matinal també va fer bones les previsions que va fer Vinyes durant la jornada anterior, quan va dir que “passaran coses en aquestes especials inicials”. Les burxades dels Hyundai i20 de Pernía i Ares, van provocar l’abandonament del pilot càntabre i una pèrdua de gairebé 3’ del gallec.

Abans de reprendre la competició, després del reagrupament de meitat de ral·li, en Joan ens comentava el que podria ser la recta final del ral·li:

“Tenim un avantatge considerable respecte d’Ares,  però per lògica, després del primer bucle d’aquesta tarda ens hauria d’agafar. No ho sé! És evident que no li  posarem fàcil”

Seccions 4, 5 i 6

A partir de les 16.00 hores va començar la fase decisiva del ral·li.  Res va canviar!

Vinyes-Mercader van continuar dominant de manera clara la categoria N5, mentre que Ares seguia retallant-los les diferències.

Malgrat tot, la retallada no va ser tan dràstica com havia pronosticat en Joan. I és que mancant el segon pas per Riu Cabra, La Torneria i l’especial espectacle, l’avantatge de Vinyes respecte d’Ares era de 25”3.

“Crec que és insuficient, en aquest primer pas ens ha tret 31’’, o sigui que … Lluitarem fins al final però si no té cap problema no crec que el puguem aguantar. Veurem que passa … D’aquí a una estona sortirem de dubtes” –  Ens deia Joan abans de reprendre la competició.

Riu Cabra va definir el final

Els dubtes es van esvair després del primer pas per Riu Cabra. Ares va continuar ferm en el seu atac i va imposar la potència del seu R5 fins passar a ocupar la 2a posició amb 2” d’avantatge respecte del tàndem de l’equip Suzuki.

A partir d’aquest instant tots dos equips van donar el resultat per bo i l’objectiu va passar a ser finalitzar tal qual el ral·li.

Una vegada acabada la prova en Joan ens feia aquesta valoració del Llanes 2019:

“D’entrada comentar que estem molt contents amb el resultat obtingut en una prova tan complicada. En la lluita pel podi absolut estàvem en inferioritat de condicions”

“No hi ha dubte que ens hagués agradat estar en el 2on esglaó del podi, però si els nostres rivals directes no patien algún problema, aguantar les diferències era missió impossible”

El CERA 2019 tancarà el seu pas pel nord d’Espanya amb la disputa de la 40a edició del Ral·li de Santander – Cantàbria.

Es dóna la circumstància que serà l’última edició d’una de les proves tradicionals de l’espanyol de ral·lis d’asfalt. Els organitzadors, el Club Esportiu Peñucas, van fer oficial la seva decisió al respecte la setmana passada.

 

Info original: Fotoesport