, ,

CRÈDIT ANDORRÀ GSERIES G3: JOVENTUT VS VETERANIA

Nil Solans en GIAND, Juan Gil en SBS, Frank Porté en 2RM, així com Maxime Emmery i Alfredo Gómez en els ICE Gladiators, han estat els pilots que s’han endut el tercer meeting de les Crèdit Andorrà GSeries 2021.

Una G3 amb sorpreses

En aquesta ocasió cap dels vencedors de les dues rondes anteriors -de fet, els favorits-  han pogut repetir triomf. No obstant això, “Cohete” Suarez en GIAND, Yann le Potier en SBS i Cristian España en les ICE Gladiators, segueixen sent els pilots amb més opcions d’aconseguir el títol 2021 la setmana vinent.

L’única disciplina en la que tot segueix relativament obert és en 2 Rodes Motrius i més després d’aquesta G3. Actualment el líder és Àlex “Sito” Español. El segueix Lluis Sala a 4 punts i els germans Porté -pilots novells que han debutat aquest any- ambdós fent pressió just per darrere de Sala.

Entre els inscrits d’aquesta tercera cita, destacar novament la presència de pilots de gran prestigi internacional.  I és que en aquesta G3 han competit els pilots de l’equip V46-Esponsorama, Lucca MARINI i Enea BASTIANINI, així com expilots com Pablo Nieto, també de l’Sky Racing Team by VR46, Ruben Xaus, subcampió del món 2003 de Superbikes, Mathieu Baumel, copilot de Nasser Al-Attiyah o el campió del món de ral·lis JWRC 2017, Nil Solans, que s’ha endut la G3.

Una G3 tenyida de taronja Sàhara

Les altes temperatures registrades les jornades prèvies a la celebració del meeting van acabar amb vent del sud acompanyat de sorra del Sàhara, un fet que ha deixat tenyides de taronja les muntanyes. Aquest fet, més enllà del bonic efecte visual que ha provocat, ha estat una complicació afegida per als responsables del manteniment de la pista andorrana.

Així ho comentava Marc Gutierrez “Guti”: “L’arribada del vent i de la sorra ens va obligar a variar l’estratègia prevista, què no era altra que esperar que les previsions es complissin per poder compactar la neu amb el gel (les temperatures havien de baixar). Així doncs, abans de fer aquesta operació teníem de netejar la sorra del traçat, doncs espatlla tant la neu com el gel”

”L’esforç ha valgut la pena! Tant els entrenaments lliures de dissabte, com la resta del meeting de diumenge s’ha pogut disputar amb una pista en perfecte estat”

Tres traçats

Els dos traçats anunciats inicialment van acabar sent tres. En els tres, la parabòlica es disputava fins a la meitat, moment a partir del qual s’havia de superar un complicat revolt de 90º. Un cop superat, els pilots tenien per davant les diferents variants fins enllaçar-les amb la recta de contra-meta.

Els GIAND i els SBS han competit en el mateix recorregut, mentre que els vehicles de 2RM i les motos dels  ICE Gladiators ho han fet en traçats diferents.

GIAND: duel espectacular

Sense cap dubte, Solans i “Cohete” Suárez eren els grans favorits de cara al triomf, quelcom que han demostrat a la pista. Gil Membrado però, ha estat en tot moment molt a prop tant de Solans com del seu company d’equip.

En la mànega d’entrenaments lliures el més ràpid va ser Nil, qui malgrat una lleugera sortida de pista va superar per 3 dècimes al seu rival directe.

Aquesta tònica l’ha mantinguda en la qualificativa, doncs amb crono de 47”091 ha tornat a ser el més ràpid per davant de “Cohete” (47”767) i del jove Membrado, (47”841).

Al final: Nil Solans

En les finals, ni Solans ni “Cohete Suárez s’han trobat directament. Els dos però, han mantingut la seva inèrcia guanyadora. Al final Nil Solans s’ha endut el triomf.

“Cohete” Suarez i Gil Membrado -en aquest ordre- l’han acompanyat en el podi final. Precisament per això, aquests dos pilots de Team Elegant Driver es jugaran el títol la setmana vinent.

Nil Solans

Destacar que el pilot asturià és el clar favorit en sortir amb un avantatge de 25 punts (els punts en joc seran 65).

Un dels moments a destacar de la matinal ha estat el duel que han mantingut Gil Membrado i Mathieu Baumel en l’última final del meeting.

Com bé reconeixia Membrado, “m’he enganxat en la sortida i m’ha costat molt superar-lo. Ho he intentat en diversos punts del traçat però no ho he aconseguit fins al final. Va ser complicat i molt divertit” 

Els Porté sorprenen 2RM

Ian i Frank Porté, de 16 i 14 anys respectivament, han acabat de fer-se amb el protagonisme amb el que ja apuntaven maneres en la passada G2.

Quan semblava que el títol d’aquesta categoria seria per a  “Sito” Espanyol, i pel ja veterà, Lluis Sala, la situació s’ha obert, donant un gir inesperat en aquesta tercera cita. I és que si fins ara els germans Porté havien aparegut de manera habitual en el Top 10 dels anteriors meetings, en aquesta tercera cita han fet un important pas en aconseguir les dues primeres posicions.

Frank Porté ha sigut el més ràpid en la qualificativa, mentre que el seu germà Ian se situava en la segona posició. En la recta final del meeting tots dos han guanyat  les seves respectives finals, presentant així la seva candidatura de cara a la lluita pel campionat.

Frank Porté

Juan Gil sorprèn en SBS

Després dels entrenaments lliures -en els què va seguir sent el més ràpid- res feia pensar que la superioritat de Yan Le Potier s’acabaria poques hores més tard.

Diem això perquè en la qualificativa Juan Gil va donar la sorpresa marcant un excel·lent crono de 3’18”673 en l’acumulat de les 4 voltes puntuables.

Yann Le Potier va fer-se amb la segona posició a 1”591 de Juan Gil, evidenciant que contra tot pronòstic el tercer triomf de l’any se li complicava.

Al final ha estat així! Tots dos pilots han guanyat en les seves respectives finals i a Le Potier se li ha escapat el triomf per primer cop. En tot cas però, l’hegemonia de Le Potier de cara al títol de campió sembla no perillar.

Juan Gil

Emmery i Gomez s’enduen els ICE Gladiators

Aquest diumenge la ratxa de victòries inapelables de Cristian España també s’ha trencat. Maxime Emmery en la 1a. carrera i Alfredo Gómez en la segona, superaven a un España que tot i la derrota contínua sent el principal favorit per fer-se amb el títol de campió entre els motards.

Es evident que la G4 de les ICE Gladiators, però també de la resta de categories serà d’allò més emocionant.

Alfredo Gomez

Maxime Emmery

G4: més emoció, impossible!

Si no hi ha novetats d’última hora, dissabte dia 13 a mitjanit es coneixeran els campions d’aquesta edició 2021 de les Crèdit Andorrà GSeries.

Vista l’evolució de les diferents categories, sobretot a partir dels resultats d’aquesta G3, l’emoció a la pista durant la darrera jornada serà màxima.

Si t’has perdut les convocatòries precedents, pots recuperar-les des d’aquest enllaç.

Els podis

Info original: Fotoesport

Fotos: Francesc Pino / FMA