TERZO MILLENIO: EXERCICI DE FUTUR BY LAMBORGHINI

Automobili Lamborghini, marca pionera e innovadora per tradició des de que va nèixer, segueix mirant cap al futur i un cop més, ho fa amb un enfocament visionari, tot portant a l’extrem els valors del seu inconfusible ADN i adaptant-se a les tendències ineludibles de la industria de l’automòbil del segle XXI.  Aquesta ha estat la base de sortida per donar forma en aquest impressionant model conceptual que us presentem aquí, el Lamborghini Terzo Mil·lenio.

Dit això, els pilars bàsics en el que s’ha fonamentat el Terzo Millennio són quatre: energia, innovació, arquitectura i, com no, potència, molta potència!

I és que de cara a planificar el seu camí cap al futur dels esportius elèctrics, la marca defineix els requisits del què i del com serà el tercer mil·leni en termes d’emmagatzematge d’energia i de materials innovadors per poder assegurar, com han fet sempre fins ara, que el futur de la conducció de les seves creacions continuaran sent extremadament emocional i taquicàrdic!

En aquest context, els de Lamborghini segueixen explorant nous rumbs de cara al futur dels vehicles elèctrics, entenent-se evidentment, el que fa referència als superesportius de més alta volada del planeta.

Donades les circumstàncies globals, el futur d’aquesta marca, més proper que llunyà  -com el de la resta-  acabarà per prescindir dels habituals motors de combustió que tants éxits els ha permés collir al llarg de la seva història. Aixó és de calaix!

Com és de preveure però, un pas així ha d’estar molt ben calculat abans de fer-lo i fins i tot, abans d’anunciar-lo. En aquest sentit de passes ja en porten unes quantes de fetes. Passes per fer que no solament sigui qüestió d’un canvi i prou, ha de ser un canvi que a més de posar-se en línia amb les necessitats ambientals en quant a propulsors aptes, ha de ser igualment d’espectacular que tot el que han estat fent fins ara. De fet, ha de ser més espectacular encara!

Prova d’això la tenim en aquest model que us presentem aquí breument, el Lamborghini Terzo Millenio. No hi ha gaire informació, però no hem pogut estar-nos de presentar-vos-el, ni que sigui com un apunt.

Ja hi ha uns quants prototips sorgits i presentats arreu. Tots ells com a resultat de moltes de les investigacions que s’estan duent a terme en el camp de l’electrificació i el món dels automòbils d’alt rendiment. Aquest però, és d’infart, ja només a nivell visual el Lamborghini Terzo Millennio et deixa sense paraules.

Es tracta d’un esportiu tan futurista com espectacular i tecnològic. L’han desenvolupat en col·laboració amb l’MIT, (Massachusetts Institute of Technology). De fet, està nominat en la categoria dels vehicles conceptuals més macos pel pròxim Festival Internacional de l’Automòbil de París.

El Terzo Millenio disposaria d’un sistema de propulsió basat en motors elèctrics d’alta eficiència, juntament a una capacitat de recuperació d’energia cinètica sense precedents fins ara. Gràcies en aixó, el Terzo podria disposar d’alts pics puntuals de potència, molt més enllà dels subministrats de forma natural per les bateareis tradicionals.

Per aconseguir-ho, els de Lamborghini han projectat un esportiu dotat de diferents sistemes d’acumulació d’energia basats en uns supercondensadors capaços de treballar en les condicions que requereix un superesportiu i amb les prestacions que aquest ha de poder oferir en tot moment.

Teòricament, que ja és molt en aquest nivell de tecnologies de futur tot just començades a desenvolupar-se, la necessitat de poder emmagatzemar tanta potència requerirà molt més que la capacitat que ofereixen les bateries. Quasi tot el cotxe hauria de ser capaç de poder emmagatzemar-ne, de manera que la idea és que fins i tot els panells estructurals i la carrosseria comptin amb la capacitat de funcionar com a elements d’emmagatzematge energètic.

Aixó seria possible gràcies a l’aplicació de tecnologies basades en nanomaterials i a la difusió de càrregues entre panells de materials compostos i reforçats per fibra de carboni, aconseguint que tot el cotxe, en la seva estructura, treballi com una immensa bateria.

L’electrificació permetrà emprar motors en cada eix, més petits, independents i interconnectats, deixant la carrosseria completament buida, ja que l’espai del motor desapareix com a tal.

Aixó ha permés als italians poder projectar un esportiu amb un disseny tan atrevit i trencador com aquest. Un prototip en el qual s’ha avançat la cabina fins pràcticament quedar-se sense l’habitual volada davantera, on fins ara s’allotjen les mecàniques tradicionals i que en aquesta nova generació d’automòbils ja no existirà.

El futur va agafant forma!

Fotos: Automobili Lamborghini