,

TESLA MODEL Y: EL NOU 7 PLACES

Si sou de Tesla i teniu família, esteu d’enhorabona! Els de Tesla estan acabant d’enllestir els darrers detalls per programar la producció del que serà el proper model familiar. 

Parlem del Tesla Model Y, un SUV de 7 places. I és que amb l’objectiu que sigui familiar, més enllà de la pròpia capacitat, també el preu serà “familiar”. Al menys així ho tenen previst. En tot cas però, és d’hora per poder afirmar-ho categòricament. Caldrà esperar a veure quin serà definitivament.

A imatge del Model 3

Així doncs, el primer pas ja està fet. Prova del que diem està en el fet que els d’Elon Musk han parlat obertament d’aquest nou projecte, donant molta informació al respecte.

Per fer-vos una idea, el futur Model Y ve a ser com una versió SUV del Tesla Model 3. Precisament heretarà d’aquest, la majoria de sistemes i tecnologies.

Ara bé, per temes de preu, no inclourà elements com les portes d’ala de gavina. Al seu lloc inclourà unes de convencionals. En tot cas però, no us amoïneu. Com a bon Tesla seguirà comptant amb la majoria de sistemes i tecnologies interessants.

Novetat 2020

El nou objectiu de la marca americana és oferir també cotxes elèctrics familiars, més assequibles als actuals, però igual d’atractius que aquests.

El tema de preu però, passa necessàriament per optimitzar en la mida del possible els costos de producció. D’aquí, entre altres, el tema de les portes que us hem comentat. 

El cert és que no els queda altra opció, si el que volen és poder vendre el màxim d’unitats ràpidament. Una cosa va irremediablement lligada a l’altre. 

Versions

El nou Tesla Model Y també estarà equipat amb la mateixa estructura mecànica del Model 3. Això vol dir el motor elèctric posterior, de tracció posterior i amb un motor en cada eix. Amb tot, el conjunt motriu complet serà de tracció total.

Les versions -encara per confirmar- també haurien de ser molt properes a les que trobem en el Model 3.  Per si no les recordeu, us les detallem tot seguit: les dues són de tracció total. La diferència rau en la capacitat de les bateries.

Per un costat tenim la bateria de gran autonomia. Té capacitat per recòrrer fins a 560 quilòmetres (segons cicle WLTP), amb una càrrega completa. Permet una acceleració de 0 a 100 km/h de només 4,7 segons.

D’altra banda, hi ha la versió «Performance». Aconsegueix una autonomia de 530 quilòmetres (WLTP), però redueix el temps d’acceleració a 3,4 segons.

Refrescat això, i segons a avançat la marca provisionalment, segurament hi haurà una tercera opció, tot i que està per confirmar-se. Tindrà una autonomia de fins a 480 km. La velocitat màxima pujarà fins els 241 km/h. L’acceleració de 0 a 100 serà de poc més de 4 segons. 

SUV de 7 places

A l’interior comptarà amb un quadre de comandament completament horitzontal. A nivell instrumentació comptarà amb una gran pantalla en el centre del quadre de comandament que farà les funcions d’instrumentació i de sistema d’entreteniment.

La gran novetat serà que disposarà de 7 amplies places, any en amplada com en alçadaper a 7 passatgers. I és que com a bon Tesla les bateries estan instal·lades,en la base del vehicle, de manera que no afecten l’espai a bord.

Això sí la tercera filera serà la menys espaiosa. En qualsevol cas, són seients pensants per dur-hi als petits de la família. Al menys, aquesta és la idea.

Quan costarà?

Està previst que el Tesla Model Y segueixi la tendència del Model 3. Amb això volem dir que el propòsit d’aquest model és que sigui relativament assequible. Si més no, a l’alçada dels preus de cotxes equivalents de marques semi premium, però no gaire més enllà. 

Així doncs, si tenim en compte que un Model 3 amb bateria de gran autonomia està en uns 56.000 euros, el Model Y no hauria de passar massa dels 60.000.

Per la seva banda, l’acabat «Performance», superarà els 70.000 euros.

Per descomptat, aquests preus encara estan per confirmar.

Que? Us està venint el cuc de la impaciència potser?  Doncs no us amoïneu. No arribarà el mes vinent, però tampoc tardarà tant. Les primeres unitats arribaran cap a la tardor de l’any vinent. La resta de la gamma estarà disponible durant el primer semestre de 2021.

 

Fotos: Tesla.com/Model Y