,

Avançament del Renault Austral, el nou SUV dels francesos

Després de l’estrena mundial de principis de març, la campanya comercial del nou Renault Austral s’està activant tot i els problemes globals que com tants sectors, també està patint la indústria de l’automoció.

Tot i que la seva arribada als concessionaris -Becier Vehicles entre ells- encara tardarà una mica, hem volgut dedicar-li aquest espai d’avançament de novetat, per allò d’anar preparant l’arribada del que serà un SUV completament nou, ple d’arguments molt interessants.

Incògnita desvetllada

Després de moltes filtracions en les que uns i altres asseveraven haver descobert com seria el nou SUV dels francesos, mostrant a tort i a dret imatges en les què dèien haver captat la silueta del model, tot i estar oculta amb el característic camuflatge amb el què els fabricants amaguen el millor que poden les formes del cotxe mentre fan les proves finals de rodatge per mig món. Després d’haver-se especulat tant respecte de com serien els seus interiors, ha arribat el moment de conèixer-lo tal qual és!

El cert és que el nou SUV dels francesos no decep gens, tot el contrari. A més, trenca amb molts trets, fins ara clàssics en la línia d’estil dels equips de disseny de Renault, presentant el que de ben segur, serà el nou camí que la marca aplicarà d’ara endavant. En aquest sentit, el nou Renault Austral té un disseny exterior molt atlètic, sensual i per descomptat, llueix tots els atributs i característiques pròpies d’un SUV d’última generació.

Cap a la Renaulution!

És evident que els dissenyadors han volgut dotar al nou SUV amb una nova i potent personalitat, més elegància, més corpulència i, evidentment, de la darrera tecnologia en termes de connectivitat, assistència i seguretat. I és que seguint l’anomenada  ‘Renaulution’, ja tocava donar-li dues voltes al Kadjar, el model al que substitueix l’Austral. Doncs bé, posats a fer-ho i vist el resultat del procés, s’ho han ‘currat’ d’allò més i més be!

Tots els codis d’un SUV

Salta a la vista que el nou Austral arriba lluint un estil modern completament nou.

Vist des de qualsevol angle, les grans rodes que equipa delaten la seva imponent i musculosa línia, començant per la que dibuixa el capó, en la base davantera de la qual destaquen els grans fars i la gran graella frontal.

Als laterals, molt pronunciats i des de ben amunt, arrenquen els prominents passos de roda, quelcom que dóna al cotxe molta força i caràcter visual, tant des del davant, com des dels laterals.

El Renault Austral també hereta la majoria d’elements d’estil dels SUV d’última factura. En aquest sentit, en la part baixa dels paracops del davant i del darrere hi ha incorporats el mateix tipus d’embellidors de les últimes entregues dels francesos. També inclou el mateix tipus de proteccions laterals amb els llindars a contrast, la gran altura de la carrosseria, així com una línia de cintura alta, que a part d’estètica, contribueix en termes de protecció dels ocupants.

Frontal amb caràcter

Més enllà de l’innegable potència visual que desborda el cotxe quan el veus venir, en termes de modernitat, dinamisme i sofisticació tampoc no es queda curt.

La gran graella segmentada que hem esmentat unes línies abans, presenta una línia horitzontal cromada que la travessa de costat a costat, prolongant-se fins als fars. Aquest element, que d’alguna manera divideix en dos el frontal, fa que visualment s’engrandeixi tot el bloc davanter, el que dóna lloc en aquest sensació tant imponent qual te’l mires des del davant, però que al mateix temps, també l’afina i li dóna molta elegància.

Rematen aquesta sensació de sofisticació, els nous i moderns fars en forma de C, així com els llums de dia segmentats que hi ha incorporats. Aquesta concepció lluminosa en forma de C caracteritza tots els nous models de la marca, conferint-los un aspecte tècnic, qualitatiu i de disseny. Tots els fars -dit sigui de pas- inclouen tecnologia Led.

En el centre de tot aquest bloc frontal destaca el nou logotip de Renault, subratllant encara més la forta personalitat del nou SUV francés i deixant fora de qualsevol dubte que el nou Austral forma part de l’anomenada ‘Renaulution’.

Estètica i aerodinàmica molt marcada

A l’igual que hem vist des del davant, des del darrere les proporcions de nou Austral també transmeten la mateixa sensació d’amplitud, de robustesa, dinamisme  i esportivitat. Per exemple, la inclinació del vidre posterior és un dels detalls que afavoreixen en gran mesura aquests aspectes.

Com passa al davant, els passos de roda del darrere també estan molt marcats, aportant molta solidesa a tot el quart posterior del cotxe.

En la part inferior, hi ha un relleu molt pronunciat que dibuixa tot el lateral del cotxe, abans de dirigir-se envers els passos de roda. Aquest element també destaca molt les formes i la silueta del nou SUV.

En la part superior de les finestretes laterals posteriors hi ha un embellidor de metall polit que també afavoreix molt visualment la línia descendent del sostre.

Cop d’ull als interiors

Ja en l’interior, la sorpresa és gran i molt agradable, donat que com passa en l’exterior, també presenta un gran nombre de coses, a quina més destacable.

El SUV francés hereta el nou quadre de comandaments del crossover elèctric compacte, amb una pantalla de gran tamany que s’estén des del quadre d’instruments a la consola central.

El concepte visual aplicat batejat com a «OpenR» incorpora una instrumentació digital (estàndard) de 12,3 polzades, així com una multimèdia de 9 polzades que opcionalment pot ser de 12. A més, l’Austral disposa del nou sistema de visualització d’informació en el parabrises (head-up display) amb ni mñes ni menys que 9,3 polzades de superfície.

La secció dels instruments disposa de quatre vistes. La del sistema d’infoentreteniment també es pot personalitzar amb vuit colors d’il·luminació, així com amb diferents ginys.

Seguint amb la tendència dels cada cop més freqüents models elèctrics o híbrids, els interiors del cotxe són notablement minimalistes. La nova mini palanca de canvis electrònica de la transmissió automàtica n’és un exemple. Aquesta concepció ha donat lloc a un nou interior molt fresc on l’absència de botons i comandaments és total.

Eficiència, prestacions i dinamisme

El Renault Austral descansa sobre una adaptació de la plataforma CMF C/D. En aquest sentit, gràcies en aquesta plataforma -més enllà de les possibilitats a nivell de propulsors-  el cotxe ofereix molt d’espai en les places davanteres, en les posteriors i en el maleter, que va des dels 500 litres naturals, als 1525 amb els seients abatuts.

Més enllà de l’espai, la modularitat i confort segons les necessitats del moment estan garantides gràcies a la banqueta abatible del darrere. Abatible en 2/3 i 1/3, cada part pot desplaçar-se longitudinalment endavant i enrere fins a 160 mil·límetres. Fins i tot els suports també poden reclinar-se en 25º, 27º i 29º.

4CONTROL Advanced

El nou Austral incorpora el sistema 4CONTROL Advanced. Aquest sistema permet que les rodes posteriors siguin direccionals, oferint així un millor guiat de la direcció en revolts, així com molta més agilitat i dinamisme al conduir.

El 4CONTROL Advanced permet poder fer girar les rodes fins a 5° en el mateix sentit o en l’oposat. Aquest sistema s’ofereix en les opcions mecàniques més altes del catáleg, juntament amb un esquema de tipus multibraç en la suspensió posterior.

Gamma de propulsors

En termes de propulsors, l’eficiència del nou Renault Austral és un altre dels punts destacables. Amb una oferta que inclou versions de gasolina amb tecnologia MHEV de 12 V, així com híbrides avançades, la gamma cobreix totes les necessitats, però tenint sempre en compte l’eficiència i l’estalvi.

Híbrid pur

L’opció amb el propulsor híbrid pur lliura un màxim de 198 cavalls de potència, fruit de la col·laboració entre el motor 1.2 TCe tricilíndric, el propulsor elèctric i la bateria d’1,7 kWh.

Amb aquest propulsor el cotxe pot funcionar en mode 100% elèctric. En termes de consum combinat xifra uns 4,6 litres als 100 quilòmetres. Les emissions de CO2 són de 105 gr/km.

Microhíbrids

Les dues versions microhíbrides fan 142 o 162 cavalls de potència. Incorporen un motor 1.3 turbo de gasolina de quatre cilindres. Aquest propulsor està recolzat per un sistema elèctric de 12 V.

L’opció de 142 CV està disponible tant amb un canvi manual com amb un d’automàtic. El 162 CV però, només està disponible amb el canvi automàtic. Aquest darrer és el que previsiblement tindrà més demanda dels dos. Té un consum d’uns 6,2 litres als 100, amb unes emissions de 136 gr/km.

Microhíbrid avançat

Finalment, l’Austral microhíbrid avançat utilitza un sistema elèctric de 48 volts. Amb una potència de 132 CV, aquest propulsor consta d’un motor turbo de gasolina, tres cilindres i 1.2 litres. El seu consum està xifrat en 5,3 litres als 100 i les emissions en 123 gr/km. Tot apunta que aquest propulsor serà l’estrella de la gama.

Becier Vehicles

Com dèiem al principi d’aquesta presentació, encara falta una mica perquè arrenqui la seva comercialització, prevista de cara a la segona meitat d’aquest any. En tot cas, si esteu interessats, adreceu-vos a Becier Vehicles, el concessionari, entre altres marques, de Renault a Andorra. Allà podreu saber quin és el calendari previst i si no voleu esperar, possiblement ja podreu configurar el vostre Austral o si més no, fer-ne la reserva.

Trobareu el concessionari a la seu central de Grup Becier, concretament a l’Av. d’Enclar, 146. Tel. +376 871800

———

Si voleu accedir a d’altres novetats, podeu fer-ho des de la secció “Novetats” del menú principal del blog, o directament fent clic en aquest enllaç.

Fotos: Renault Media