,

Tot a punt per a l’arribada dissabte del Tour Auto 2022

Aquest dissabte, 30 d’abril, a partir de les 15.30 hores arribarà a Andorra la 31a edició del Tour Auto, la prova de carretera per a vehicles clàssics i històrics de competició més prestigiosa del món.

De Pau a Andorra

Andorra és el punt d’arribada de la 5a i última etapa d’aquesta edició 2022. En aquest sentit, la etapa arrencarà a Pau a les 7.30 del matí. De camí cap al Principat, hi haurà dues proves especials en carreteres de muntanya. Està previst que cap a les 15.30 la comitiva de vehicles arribarà a la frontera de Pas de la Casa.

Un cop en territori andorrà, els participants es dirigiran cap a Ordino.

Un cop a Ordino, els cotxes faran un breu reagrupament de 20 minuts al Camp de la Tenada, per tot seguit fer una breu desfilada pel centre històric de la vila.

14a cronometrada a Ordino

A partir d’aquest moment, els participants es dirigiran cap al Coll d’Ordino, on disputaran la 14a i última especial cronometrada de la cursa.

El cos de comissaris d’ACA ha estat planificant el desenvolupament d’aquesta prova especial en carretera tancada, per a la qual es mobilitzaran més de 30 persones entre comissaris, oficials i personal sanitari, totes elles amb llicència FIA.

Pel que fa a la cronometrada,  als voltants de les 16.30 sortiran els cotxes de regularitat, mentre que els de velocitat ho faran a partir de les 17.35 hores.

Punt i final al Parc Central

En finalitzar el tram, els participants seguiran pel Coll d’Ordino fins a Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, acabant a l’aparcament del Parc Central. Està previst que el primer cotxe arribi a l’aparcament de la capital cap a les 17.30 hores.

Tots els aficionats que ho desitgin podran apropar-se per gaudir d’aquesta exquisida selecció de cotxes tan especial, els quals romandran exposats allà fins a les 21 hores.

L’accés al parc és de pagament, tret dels menors de 12 anys acompanyats d’un adult. A més de poder contemplar els cotxes, per als més petits hi haurà un espai dedicat a la conducció en el què podran practicar amb un mini Ferrari creat expressament per a l’ocasió. L’accés a aquest espai serà gratuït.

Sopar al Prat del Roure

Per completar la jornada, el complex esportiu del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany acollirà un sopar de gala on es realitzarà el repartiment de premis als millors classificats de l’etapa Pau-Andorra.

L’endemà a l’Andorra Park Hotel (Andorra la Vella) es repartiran els premis finals d’aquesta edició 2022 del Tour Auto.

Destacar que l’organització d’aquesta darrera etapa del Tour Auto al Principat ha estat possible gràcies a les gestions de l’Automòbil Club d’Andorra i de l’ACA Esportiva, en estreta col·laboració amb Andorra Turisme, Andorra Business i els comuns d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Ordino.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir des del menú superior del blog.

 

Info original: JAS Info Service

Fotos: Tour Auto (Renè / Julien Hergault)