,

Tot a punt per l’arribada dels nous Lexus NX 450h+ i NX 350h

Nous Lexus NX 450h+ i NX 350h

Ja falta poc per a l’arribada de la nova generació NX a Lexus Andorra, el concessionari oficial de la marca que hi ha ubicat a la parròquia d’Escaldes-Engordany.

Amb el nou NX comença una nova era per a Lexus. I és que aquesta nova entrega arribarà amb moltes novetats en termes de disseny interior i exterior, amb nous motors -inclòs el primer híbrid endollable de la marca- amb millores dinàmiques que proporcionen una experiència de conducció més gratificant i connectada, amb un sistema multimèdia i de connectivitat d’última generació, i amb l’ús de les tecnologies més avançades. I és que per obtenir els màxims nivells de seguretat, confort i comoditat, la nova generació NX s’ha reinventat completament!

Un cotxe totalment nou!

Aquest nou lliurament substitueix a una generació NX que ha gaudit d’un gran èxit a tota Europa des dels seus inicis. Prova d’això la tenim en les més de 170 mil  unitats venudes des de la seva presentació en 2014.

I és que donat l’èxit de vendes obtingut, la marca ha treballat intensament per poder oferir un cotxe completament nou. Tant ha estat així que el 95 % de les peces de la nova generació NX són totalment noves.

Concepte de desenvolupament

El nou concepte “Vital and Tech” (vitalitat i tecnologia) és el tema principal de la nova filosofia de desenvolupament de l’NX: Vital, per la seva extraordinària agilitat i dinamisme. Tech, per incloure tota la innovació tecnològica de la marca.

Segons Takeaki Kat, cap d’enginyers de Lexus “el nou NX ha estat dissenyat per satisfer els diferents estils de vida de clients a tot el món. S’han renovat completament els seus punts forts, com l’electrificació, el disseny, les prestacions de conducció i les tecnologies avançades, de manera que hem ampliat al màxim el seu atractiu”.

Aquest enfocament ha proporcionat importants avenços: un nou llenguatge de disseny, una nova experiència de conducció connectada per mitjà  del Lexus Driving Signature, un habitacle més intuïtiu, i l’últim en tecnologies avançades. Tot això sense oblidar que aquesta nova generació NX inclou una opció híbrida endollable, la primera de la marca.

Nou enfocament

El nou programa de l’NX ha suposat un canvi important en l’enfocament de Lexus de cara al desenvolupament de nous models. I és que tot arrenca de l’aplicació de models digitals i tècniques informàtiques, amb les habilitats del saber fer dels artesans, de les seves mans, oïdes i vista, o el que és el mateix, del concepte Takumi, una forma de treballar essencial per aconseguir la màxima qualitat sensorial.

A tot això cal afegir tot el referent a rendiment i prestacions. Amb la col·laboració de pilots de carreres professionals, els quals han ajudat a perfeccionar el rendiment dinàmic del vehicle en les instal·lacions de Shimoyama, s’ha obtingut un resultat més que satisfactori!

Per a acabar, i no menys important, també s’han controlat els costos amb la finalitat de garantir un lineal de preus que no sigui prohibitiu!

El resultat de tot això ha permès que tots els elements de desenvolupament reflecteixin l’esperit de l’eslògan “Sentir més a cada moment”, un eslògan que Lexus utilitza per transmetre l’atractiu sensorial i de conducció de la nova generació NX.

Més sofisticació

  • La “bellesa funcional” en el disseny de l’NX és un dels pilars, però no l’únic.
  • La qualitat d’avantguarda del cotxe, la seva maduresa, sofisticació i la seva potència, són essencials a parts iguals.
  • La forma de la característica graella frontal és un element clau.
  • Una major amplària en els eixos del davant i del darrere amplifica la seva  presència esportiva, rematada per unes rodes de fins a 20 polzades.
  • Els nous llums posteriors amb la forma d’”L”, la il·luminació dels quals abasta tot l’ample del vehicle, asseguren confort i seguretat.
  • La incorporació en la porta gran posterior del nom “LEXUS” al complet, en lloc de la lletra “L” de sempre, revela aquesta nova generació 2022.

Aquests són -a grans trets- els punts cardinals que delimiten el nou NX en l’espai, definint un cotxe molt més modern, actual i sofisticat.

Per tot això, aquesta nova entrega marca el començament d’una evolució significativa en el disseny de Lexus, sense deixar de ser fidel a la seva filosofia: aplicar amb delicadesa un disseny i una tecnologia de primer ordre.

Fidel conceptualment

El nou model continua comptant amb el disseny atractiu i avantguardista de l’NX original, però com veieu, també presenta una aparença més sofisticada, dinàmica, madura i per descomptat, molt més poderosa.

El nou SUV té unes proporcions més fortes i equilibrades. En comparació amb la primera generació, la longitud total ha augmentat 20 mm, la distància entre eixos 30, l’amplària 20 i l’altura 5. Encara que sembli poc, aquestes noves dimensions garanteixen més espai en l’habitacle, especialment en els seients posteriors.

Més control

  • Aquest és el primer model que presenta el concepte Tazuna per a l’habitacle.
  • També presenta un disseny optimitzat dels controls i de les fonts d’informació en línia, fent-ho amb un clar enfocament: “les mans al volant i la mirada a la carretera”

El nou NX suposa la primera aplicació del nou concepte Tazuna de Lexus en el que al disseny de l’habitacle del conductor es refereix. Aquest nou terme japonès descriu el control del genet sobre el cavall, utilitzant només les regnes. Aplicat a món de l l’automoció, aquest concepte se centra en proporcionar al conductor un control directe i intuïtiu del seu vehicle.

Un exemple d’aquest control intuïtiu el tenim en els interruptors tàctils del volant. Són uns interruptors personalitzables, doncs les funcions es poden programar segons les preferències del conductor. Quan s’utilitza l’interruptor, la seva forma es mostra al Head up Display, per la qual cosa el conductor no necessita desviar la mirada en cap moment.

Cockpit envolvent

La sensació d’estar en una cabina de comandaments la crea l’espai corbat que va des de la porta del conductor fins a la consola central. Aquí, totes les fonts d’informació, com ara la pantalla multimèdia, la pantalla d’informació múltiple, el quadre, els indicadors centralitzats i el mateix Head up Display, s’agrupen en una àrea unificada en el cockpit.

Pel que fa a la disposició dels controls del vehicle s’ha aplicat un principi similar: el botó d’arrencada, la palanca de canvi, els controls de l’aire condicionat i el botó de selecció del mode de conducció estan col·locats en el mateix lloc, per la qual cosa el seu abast i control és molt intuïtiu.

Finalment, els dissenyadors van treballar amb els artesans Takumi de Lexus per perfeccionar la relació de disseny entre el volant i la palanca de canvi. La secció transversal del volant es va definir amb precisió per proporcionar la millor sensació tant de tacte com d’adherència, facilitant amb això  -més enllà de les sensacions-  la capacitat de maniobra.

Per altra banda, la palanca de canvi ha estat dissenyada el més compacta possible, però amb un ajustament perfecte tant per poder accedir-hi, com per aconseguir que la mà encaixi amb absoluta naturalitat.

Experiència ‘Omotenashi’

  • L’hospitalitat basada en el concepte Omotenashi continua sent prioritària per a Lexus! Aquest concepte es reflecteix amb un paquet d’atributs dissenyats pensant exclusivament en el benestar dels passatgers!
  • Entre les moltes funcions millorades, destaca el primer sistema de tancament electrònic d’un sol toc.
  • Els serveis remots Lexus Link per mitjà del telèfon intel·ligent, agrupen ara un gran ventall d’accions molt més complet.

Mentre el conductor experimenta de l’entorn Tazuna al volant, els passatgers han de gaudir del viatge. Disposar d’una major sensació d’amplitud, d’un elevat nivell de comoditat, de qualitat i d’atenció als detalls, així com d’un munt de funcions d’assistència, garantiran que viatjar a bord del nou NX sigui tota una experiència.

Millor ambient interior

Les noves característiques que milloren l’ambient en el cotxe reflecteixen els principis Omotenashi de Lexus. És a dir, anticipar-se a les necessitats de les persones i fer-les sentir el més benvingudes i còmodes possibles. Entre elles, s’inclouen una seqüència d’il·luminació d’entrada i posada en marxa, així com una de benvinguda personal que apareix en la pantalla multimèdia.

Destacar que el sistema d’il·luminació ambiental ofereix una selecció de 64 colors per a adaptar-se a l’estat d’ànim dels ocupants.

Facilitar-ho tot al màxim

El nou NX és el primer model de Lexus que incorpora el sistema de tancament electrònic denominat E-Latch. Aquest sistema substitueix el conegut tirador de la porta. Amb el nou NX només es necessita fer un moviment suau i senzill, el mateix que es fa al desplaçar les portes lliscants de paper que separen les habitacions de les llars japoneses tradicionals.

La comoditat també ve recolzada amb els serveis remots de l’aplicació Lexus Link. Des del telèfon mòbil es poden fer diferents accions, com precalentar o refrigerar l’habitacle a distància, o bloquejar i desbloquejar les portes.

També s’ha millorat el funcionament de la porta gran posterior elèctrica perquè sigui més silenciós i ràpid.

Motors i prestacions

  • L’NX 450h+ és el primer híbrid endollable de Lexus. Amb 306 CV, ofereix una autonomia en mode elèctric de 63 km. Les emissions estan per sota dels 40 g/km.
  • L’NX 350h híbrid Lexus de quarta generació millora la potència en un 22% respecte de la versió actual. També redueix les emissions en un 10%.

NX 450h+

Lexus s’ha basat en els més de 15 anys d’experiència en termes de tecnologia híbrida, per produir el seu primer vehicle híbrid endollable (PHEV).

Amb el nou NX 450h+ Lexus accelerarà el seu desplegament de vehicles electrificats sota l’estratègia Lexus Electrified.

El nou NX 450h+ compta amb un motor híbrid de quatre cilindres, 2.5 litres i una bateria recarregable d’ions de liti de 18,1 kWh, la de major capacitat de la seva classe.

Un motor elèctric posterior addicional permet el seu funcionament amb tracció total.

306 CV i menys de 40 g/km

El sistema endollable produeix 306 CV DIN, la qual cosa permet una acceleració de poc més de 6 segons per pujar de 0 a 100 km/h.

Les emissions de CO2 (segons cicle combinat WLTP), es queden per sota dels 40 g/km. L’estalvi de combustible també es queda per sota dels de 3 litres als 100.

L’autonomia de conducció en mode 100% elèctric és d’uns 63 km, podent circular a una velocitat de fins a 135 km/h.

Una qüestió fonamental la tenim en què l’NX manté una alta eficiència quan s’esgota la bateria. De fet, l’eficiència del nou endollable és fins a un 20 % superior que la d’altres sistemes del mercat.

La capacitat del sistema endollable no compromet la capacitat del maleter, que és la mateixa que la del model híbrid. També hi ha un espai de 21 litres sota la plataforma de càrrega per a guardar els cables de recàrrega.

La capacitat del dipòsit de combustible continua com fins ara, 55 litres.

NX 350h

Les prestacions i l’eficiència de l’acabat híbrid arriben a un nivell superior gràcies a la introducció de la tecnologia híbrida de quarta generació de la marca. Proporciona un 22 % més d’empenta, pujant la potència màxima fins els 242 CV i millorant l’acceleració de 0-100 km/h, que ara només necessitarà 7,7 segons. També s’han reduït les emissions de CO₂ en un 10 %.

L’NX 350h estarà disponible amb tracció davantera i tracció total.

Lexus Driving Signature

  • Lexus Driving Signature combina la comoditat de conducció, amb una resposta de direcció, accelerador i de frens impecable.
  • Construït sobre la plataforma GA-K de Lexus, s’ha aconseguit un alt rendiment dinàmic.
  • La tracció total ofereix ara prestacions molt millorades.

El desenvolupament de les característiques dinàmiques del nou NX se centra en oferir l’anomenat Lexus Driving Signature, una combinació idònia de comoditat de conducció gràcies a un excel·lent tacte de la direcció, de l’accelerador i dels frens. Tot això, a més de plaer al volant, genera molta més confiança.

Aletes i capó d’alumini

Les aletes davanteres i el capó estan fabricats a base d’alumini. S’ha adoptat un disseny de doble tancament del capó amb un reforç transversal entre els dos panys. Això afegeix rigidesa al capó i a la carrosseria en general. També suprimeix les vibracions causades per l’aire.

Nova plataforma GA-K

La nova plataforma Global Architecture K (GA-K) proporciona les característiques dinàmiques idònies per a l’NX. Compta amb un centre de gravetat 20 mm més baix que fins ara, una major amplària de via en els eixos del davant i del darrere i un equilibri perfecte del repartiment de pesos. Tot això millora el control i les reaccions del cotxe, així com l’experiència al volant.

El nou disseny del conjunt de suspensions compta amb puntals MacPherson al davant i forquilles dobles amb braços d’arrossegament al darrere.

La carrosseria és ara molt més rígida. L’estructura inclou (per primera vegada al món) l’ús d’acer de 1180 megapascals per al reforç de determinades zones del xassís i de 1470 per al reforç del sostre.

Tracció AWD

En el nou NX 450h+ híbrid endollable i en l’NX 350h híbrid, s’ha actualitzat el sistema elèctric de tracció total E-Four perquè el motor elèctric posterior estigui sempre operatiu. Això proporciona més par motor i dóna al conductor una major sensació de tracció.

Connectivitat intel·ligent

En termes de connectivitat són moltes les novetats que arriben amb la nova generació NX:

  • Sistema multimèdia completament nou: més ràpid, amb noves funcions i amb connectivitat integrada
  • Sistema de control intel·ligent amb pantalla tàctil i botons intuïtius
  • Nou assistent de veu: ‘Hey Lexus’
  • Navegació en línia amb informació de trànsit i de viatge en temps real
  • Pantalla de 14’’ Lexus Link Pro d’alta definició
  • Càrrega sense fils per a mòbils (un 50% més ràpida)
  • Integració sense fil de telèfons
  • Serveis remots per mitjà del móbil amb l’aplicació Lexus Link,

Plataforma multimèdia Lexus Link

La nova plataforma multimèdia d’última generació Lexus Link garanteix una connectivitat molt ràpida i intuïtiva. Presenta serveis intel·ligents, inclosa la navegació avançada al núvol des del mòdul de comunicació de dades del vehicle. Això facilita la informació de viatge en temps real, així com les actualitzacions de dades, com ara el trànsit, sense haver d’utilitzar el pla de dades del telèfon.

El Lexus Link Connect utilitza una pantalla de 9,8 polzades amb una pantalla tàctil antireflex. El processador és molt més ràpid que el del sistema anterior.

Pel seu costat, el sistema Lexus Link Pro utilitza una nova pantalla de 14 polzades, una de les més grans de la seva classe. És d’alta definició i la velocitat del processador és 3,6 vegades més ràpida del que ho era fins ara.

Tots dos disposen del nou assistent “Hey Lexus”.

Opcions de recàrrega personal

La comoditat per a totes les persones que viatgin està garantida amb els quatre ports USB de l’habitacle, els dos del davant i els dos del darrere. Tres són de tipus estàndard USB-C i es poden utilitzar per carregar dispositius.

El carregador sense fils del telèfon és un 50 % més ràpid que fins ara.

Per a la integració entre telèfon intel·ligent i el sistema multimèdia, està disponible el sistema Apple CarPlay (sense fils) d’última generació.

Operar a distància

Es pot accedir a una gamma de serveis i funcions de manera remota utilitzant l’aplicació Lexus Link. Per exemple, es pot bloquejar o desbloquejar el cotxe, activar el sistema d’aire condicionat per precalentar o refredar l’habitacle o també programar la càrrega de la bateria del vehicle.

Seguretat i assistència en ruta

  • El Lexus Safety System+ de tercera generació (de sèrie en tots els acabats) inclou un complet paquet de seguretat activa i d’assistència al conductor.
  • El nou NX incorpora un nou assistent de sortida segura vinculat a l’E-Latch, un sistema de tancament electrònic de les portes

El nou NX és el primer model de Lexus que presenta la tercera generació del Lexus Safety System+, com dèiem, de sèrie en tots els acabats. Inclou un complet paquet de funcions de seguretat activa i d’assistència al conductor.

Aquest paquet estableix un nou punt de referència tant pel que fa a la detecció de riscos potencials, com pel que fa a desplegar mesures de prevenció.

Lexus Safety System+

L’últim desenvolupament de Lexus Safety System+ presenta noves característiques i actualitzacions en termes de rendiment i de funcionalitat. Les millores inclouen molta més capacitat de detecció del sistema de precol·lisió, que a més de vehicles, també detectarà objectes com ara arbres, murs, senyals…

També té una nova funció que identifica els riscos de col·lisió amb el trànsit que s’aproxima, o amb els vianants que puguin creuar. La seva capacitat és més ràpida gràcies a l’Emergency Steering Assist, l’assistent de direcció d’emergència.

Control de creuer adaptatiu

S’han fet canvis en el control de creuer adaptatiu perquè el sistema reconegui més ràpid el trànsit precedent i, juntament amb les actualitzacions de l’assistent de manteniment de carril, que el cotxe segueixi una línia més natural en els revolts.

La cooperació del control de creuer adaptatiu amb l’assistent de senyals de trànsit (Road Sign Assist) també s’ha ampliat per tal que respongui a més senyals i comandaments, inclosos els senyals d’advertiment i els STOP. Respecte dels límits de velocitat, qu’en es doni el cas el sistema alertarà al conductor perquè ajusti la velocitat de creuer.

Extended Safety Package

Els propietaris poden ampliar les funcions de seguretat amb un paquet opcional de seguretat ampliat. És l’anomenat Extended Safety Package. A més de les funcions del Lexus Safety System+, aquest paquet inclou l’assistent de canvi de carril automàtic i un sistema d’alerta de trànsit creuat frontal que utilitza el control per radar per poder detectar i advertir al conductor del trànsit que s’aproxima per qualsevol costat.

Safe Exit Assist

El nou sistema electrònic E-Latch d’entrada i sortida del vehicle està vinculat al monitor d’angle mort (Blind Espot Monitor). Adverteix del trànsit que s’aproximi per la part posterior. Si detecta un risc de col·lisió a l’obrir la porta, s’activarà una llum d’advertiment i un timbre i no es podrà obrir les portes.  

Respecte dels preus, dir-vos que el Lexus NX 450+, l’endollable, arrenca des dels 54 mil euros, mentre que l’NX 350h ho fa a partir dels 43 mil.

Lexus Andorra

I això és tot, que no és poc! Si voleu ampliar aquesta informació dirigiu-vos a Lexus Andorra, allà us informaran amb tot luxe de detalls sobre la nova generació NX de Lexus.

Trobareu Lexus Andorra a l’Av. del Pessebre s/n d’Escaldes-Engordany. Tel +376 865001

———

Si voleu seguir altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho accedint des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog o directe des d’aquest enllaç.