,

TOT I CAURE, CARDELÚS VA ACABAR 17è EL GRAN PREMI DE VALÈNCIA

Tot i caure, Cardelús va acabar 17è a València. Amb aquest darrer Gran Premi de la Comunitat Valenciana,  l’andorrà a completat el seu primer Mundial de Moto2.

Pluja i més pluja

El mal temps registrat en tot el litoral de l’est peninsular, inclosa la Comunitat valenciana va ser el gran protagonista. De fet, des dels dies previs i fins a la carrera de diumenge, la pluja va ser constant.

Xavi Cardelús al circuit valencià Va fer 17è

Xavi Cardelús en ple revolt

Tot i el mal temps i els contratemps viscuts en les prèvies, el pilot andorrà va sortir a per totes des del primer segon. De fet, tot just arrencar va adelantar fins a set rivals en els primers compassos.

Caiguda i remuntada

Malauradament, en la segona volta va acabar perdent el control de la seva montura i va acabar caient. Tot i arrencar quasi d’immediat, la caiguda va suposar-li un temps molt valuós que marcaria el tarannà de la resta de carrera.

En qualsevol cas, tal i com el pilot sempre ha demostrat, no hi ha res que el faci arronsar fàcilment. De seguida va recuperar la concentració i va començar la remuntada.

17a posició!

Gràcies en això, el pilot va acabar en la 17a posició final. Un lloc inimaginable tenint en compte la caiguda.  I és que, com ja sabem, rodar amb l’asfalt mullat i amb pressió, són aspectes que lluny d’anar en contra seu, fan que el jove pilot tregui el millor d’ell mateix.

Cert és que entrar el la 17a plaça ha significat haver-se quedat a només dos llocs de sumar els seus primers punts al Mundial.  També és cert que aquesta era una recompensa molt merescuda.

Després d’aquesta llarga temporada mereixia amb escreix, i més especialment després d’aquesta excel·lent remuntada a València, aquest incentiu que no finalment ha tingut.

Xavi Cardelús va acabar 17è a València

Tot i caure, va remuntar fins acabar 17èA tots en queda el dubte de quina hagués pogut ser la posició final del pilot en aquesta carrera del Mundial si no hagués caigut. En tot cas, així és el món de la competició.

“Sense la caiguda podia haver sumat el meu primer punt al Campionat del Món.  Malgrat això, la valoració és positiva. A la primera volta he recuperat set llocs. Després de caure he començat a rodar més ràpid que els pilots que tenia al davant”

2019 interessant

Sigui com sigui, no ens cansarem de recordar que aquesta era una temporada de presa de contacte amb el Mundial.  Un any per aprendre, conèixer i fer les coses ben fetes.

Un cop acabada la competició, toca posar-se a treballar amb el seu nou equip de cara a la propera temporada. En tot just una setmana Cardelús tindrà el primer contacte amb la seva nova moto i amb l’Ángel Nieto Team. Amb ells disputarà per segon any ja, el Mundial de Moto2.

Vist el viscut,  segur que serà un any emocionant.  Ara però, descans al marge, toca començar a preparar-se.

Gas Xavi