,

MONTELLÀ I DE LA CASA REFORCEN POSICIONS AL GUIA D’ISORA

Edgar Montellà (Speedcar GT-R /CM-PR) i Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC) van desplaçar-se a Guia de Isora (Tenerife) amb l’objectiu de sumar la màxima puntuació. Volien mantenir les seves opcions de cara a les posicions privilegiades del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM).

La calor, rival invisible

Pel que fa a la climatologia, destacar que la calor va ser la nota predominant. Les altes temperatures van posar a prova la resistència dels pilots i la de les seves mecàniques.

La prova, organitzada per l’Escuderia Isora Tance Motorsport, va disputar-se entre els punts quilomètrics 9,100 i 3,900 de la carretera TF-463.

En total 5,200 km, amb un desnivell de 263 metres i un pendent mitjà del 5,8%.

Com és habitual en el timing de la carrera, es van disputar tres pujades vàlides, de les quals les dues millors s’acumulaven en la classificació final.

A força de mantenir la confiança en la lluita contra les adversitats, tots dos van aconseguir el seu propòsit, mantenint-se vius en la lluita per les posicions de podi de l’espanyol de muntanya.

Montellà compleix amb escreix

Montellà, va tenir un començament complicat, en no poder disputar la pujada d’entrenaments oficials. L’andorra però, va recuperar-se i va poder lluitar per mantenir la 3a posició en la classificació provisional del CEM, a priori, el seu principal objectiu.

A més, Montellà no havia competit mai en la pujada canària.

Les seves primeres impressions van ser aquestes:

“És una pujada molt bonica amb una part inicial molt ràpida i la final amb zones més tècniques. A més hem competit amb un rival extra amb el que no comptàvem, la calor. De fet, després de la primera pujada d’entrenaments vam haver de canviar la bateria, el regulador i l’alternador a causa de les altes temperatures. Això va fer que no poguéssim sortir als entrenaments oficials”

Finalment Montellà va complir amb escreix amb l’objectiu canari, ja que a més va aconseguir distanciar-se dels rivals que el segueixen.

Treballat 2on lloc per Gerard De la Casa

Gerard de la Casa (Subaru WRX), que va viure un cap de setmana amb tota mena de problemes tècnics, també va aconseguir una merescuda 2a posició en la pujada chicharrera. L’andorrà només va cedir davant l’incombustible pilot canari Luis Monzón.

I és que ja per començar, De la Casa no va poder disputar la pujada d’entrenaments oficials, iniciant la competició sense poder provar la seva mecànica.
En les dues primeres pujades va ser superat per Monzón i pel Porsche d’Enrique Cruz, encara que en aquest cas semblava que si la mecànica l’ajudava podia desplaçar al canari a la 3a plaça.

Al final, va aconseguir-ho en una darrera pujada espectacular (2’11”295), quan va rebaixar en més de 2” les pujades anteriors.

Al final va aconseguir el 2n lloc per una diferència de només 57 mil·lèsimes.

En Gerard, guanyador de la pujada en el 2018, estava molt content amb el resultat final:

“Em sembla que s’ha trencat tot el que es podia trencar. Hem fet la primera pujada de carrera sense provar tot el que vàrem haver de fer-li al Subaru … Al final de la primera jornada es va trencar el col·lector de l’escapament i els tècnics de Baporo van haver de treballar fins passada la mitjanit del dissabte …

En fi, que vàrem tenir problemes de tota mena. En aquestes condicions, la 2a posició és una gran recompensa al treball de tots durant el cap de setmana”

A més, el pilot de Gedith Center, tenia la convicció que “amb un comportament normal del Subaru crec que haguéssim pogut lluitar pel triomf entre els Turismes. Al meny, la diferència amb Monzón hauria estat molt inferior. De tota manera, tal i com ha anat tot, estic molt content amb el resultat”

Next Stop Alp de Cerdanya

De retorn de les Illes Canàries, els habituals del Campionat d’Espanya de Muntanya tindran una nova cita amb la Pujada a Alp 2500. Serà els dies 12, 13 i 14 de juliol.

La prova organitzada per l’Escuderia Cerdanya Racing, és la 5a del calendari del CEM 2019 (4a efectiva pel fet que Ubrique no es va disputar en la data prevista).

Font: Fotoesport