,

Tot i la doble fractura a la mà, Cardelús signa un 5è lloc a Estoril

Moto2 European Championship d’Estoril.- Ahir diumenge, Xavi Cardelús va estrenar la temporada del Moto2 disputant les dues curses d’Estoril. El pilot va fer-ho tot i les lesions que arrastra, la doble fractura a la mà esquerra i la contusió a l’esquena.

Malgrat aquesta circumstància però, l’andorrà va estar a punt d’acabar tercer en la segona cursa del dia. En tot cas, el cinquè lloc final aconseguit va compensar tot el patiment físic del cap de setmana.

Les banderes vermelles, protagonistes

Precisament, en la segona cursa (també en la primera però), l’aturada al principi de tot a causa d’una  bandera vermella, va fer que finalment la competició es reprengués a 9 voltes. En aquest context, l’andorrà va començar cedint terreny des del moment de la sortida.

Ara bé, un parell de voltes després les va poder recuperar, fins a situar-se al cap de cursa amb dos pilots més per lluitar pel tercer lloc. Al final però, malgrat intentar-ho tot al llarg de les dues últimes voltes, el mal a la mà i a l’esquena no li va permetre mantenir el ritme i va acabar entrant en 5è lloc, a dues dècimes del tercer lloc.

De líder a desqualificat

Ja en els compassos la primera prova del dia va aturar-se després de la segona volta a causa d’una bandera vermella. El aquells moments l’andorrà era líder. Quan es va reprendre la carrera (programada a 12 voltes), el pilot de Promoracing estava tres llocs més enrere,  lluitant per la tercera posició amb un altre pilot. En un revolt el pilot amb qui mantenia el frec a frec va acabar caient  davant d’ell. L’andorrà  no va poder fer res per esquivar-lo i també va caure.  Com en el cas de la segona carrera, aquest fet va implicar una bandera vermella més.

Malauradament, Cardelús no va poder tornar a boxes al llarg dels 5 minuts posteriors a l’incident i això va provocar la seva desqualificació del primer ‘round’ d’Estoril.º

Declaracions del pilot

Al respecte, el pilot ens comentava que ha estat un diumenge d’autèntica bogeria, però bé, el fet de quedar-me a dues dècimes del podi en la segona carrera és més que gratificant”

Respecte de la caiguda en la primera cursa, Cardelús afegia que “Biesiekirski ha caigut davant meu a dues voltes del final de la represa, quan lluitàvem pel tercer lloc del podi. Malauradament no l’he pogut esquivar i també he caigut. Com que no he pogut tornar a boxes amb la moto en els 5 minuts següents, he quedat fora de la classificació. És injust, però és el que diu el reglament

Pel que fa a la segona cursa, Cardelús ens comentava que “en la segona cursa els calmants començaven a deixar de fer efecte i tenia més dolor. Una altra bandera vermella ha tornat a aturar l’acció, fins que al final hem sortit per fer una cursa a 9 voltes. Després de recuperar terreny he tornat a lluitar pel tercer lloc amb dos pilots, quan faltaven 5 voltes. He mirat d’atacar al llarg de les dues últimes, però el meu estat físic no m’ha permès fer més”.

Next Stop, el Ricardo Tormo

Despres del Moto2 European Championship d’Estoril, la segona prova de la temporada de Moto2 es disputarà al circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana el cap de setmana del 22 de Maig.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir a la secció des del menú superior del blog.