, ,

Tot i la falta de neu, les GSeries arrenquen amb molta emoció

Ahir dissabte (dia 14), Guillaume de Ridder en GSeries E, José Roger en Side by Side i David Bouhet en la Clio ICE Trophy, van guanyar el primer meeting de les GSeries 2023, les curses sobre gel que cada mes de gener tenen lloc al Circuit Andorra – Pas de la Casa.

Les Ice Gladiators -les curses reservades a les motos- van tenir com a guanyadors a Xavier España i a Marc Font. España va guanyar la primera cursa, mentre que Font va guanyar la segona.

Bona acollida del nou programa horari 

En el seu afany de fer més atractiu el campionat any rere any, l’organització de les GSeries sempre proposen novetats. En aquest sentit, una de les novetats d’aquesta edició ha estat dividir en dos blocs el programa horari, un canvi que ha tingut molt bona acollida.

Amb aquesta nova mesura del programa, un cop completada la seva participació en cada meeting, els equips que ho desitgin poden marxar sense haver d’esperar a la finalització del meeting, quelcom que sobretot pels que viuen fora d’Andorra, és molt d’agrair.

En el canvi de categories ara hi ha previstes dues hores de parada. En aquest temps, més enllà de poder reacondicionar de la pista, els controls també poden descansar, abans de tornar a començar amb les verificacions dels vehicles que competiran a continuació.

Guillaume de Ridder va guanyar la G1 en GSeries E

Guillaume de Ridder s’imposa en GSeries E

La presència dels campions del FIA RX2e Rallycross Championship va generar molta expectació, de la mateixa forma que va fer-ho poder veure un vehicle 100% elèctric competint al traçat andorrà.

De Ridder, campió 2021 del trofeu FIA RX2e Rallycross Championship, va imposar-se tant a la mànega qualificativa com en la final. El belga va tenir com a rival directe a Raul Ferré, que va aprofitar a la perfecció el seu coneixement de la pista per posar-li les coses molt difícils al belga. Finalment Ferré va acabar en una treballada segona posició.

A la final les posicions van quedar definides ja en les primeres voltes. Ferré va intentar sorprendre al belga en la mateixa sortida. Al no aconseguir-ho, va posar-se just darrere seu, mantenint l’ull sobre Viktor Vranckx, el pilot que tenia al darrere. Val a dir que Vranckx va ser guanyador del RX2e l’any passat.

Clio ICE Trophy: una categoria molt oberta.

A les finals de la Clio ICE Trophy va tornar a quedar clar que hi ha alguns pilots, sobretot francesos, que tenen alguna dificultat per arrencar quan el semàfor es posa verd. Així doncs, a causa d’això es poden veure situacions poc habituals, com ara que un pilot dels de la part final de la graella de sortida, acabi en posicions capdavanteres tot just arrencar la cursa.

Àlex Español

Aquesta situació va provocar que els més ràpids de la qualificativa no estiguessin entre els millors a la seva corresponent final i que la provisional quedés molt ajustada, després de disputar-se la G1. En aquest sentit, Àlex Español, sisè classificat, va acabar a 13 punts de Bouhet.

Español, l’únic pilot andorrà d’aquesta categoria, ens comentava que “em vaig quedar sense frens a la qualificativa i el meu temps no va ser bo. Malgrat tot, a la primera classificació final vaig aconseguir la segona posició. A la tarda però, no vaig acabar bé, doncs una penalització em va fer recular fins a la sisena plaça”.

A Side by Side, José Roger

José Roger ha començat aquesta nova edició de les GSeries de la millor forma: sumant la màxima puntuació possible.

José Roger

En aquesta primera cita de la temporada al Port d’Envalira, el vigent campió va tenir com a rivals directes a Bonnefis i Parolin. Els dos pilots francesos van ser molt incisius en la que enguany és la seva primera participació a les curses del circuit encampedà. Tot i els esforços, finalment no van poder amb l’espanyol.

Finalment, Roger, que va obtenir el millor crono en les qualificatives, va ser clarament superior als seus rivals a la final, tot i alguna complicació en les primers compassos de la cursa.

Les ICE Gladiators per a Xavi España i Marc Font

Màxima igualtat en la categoria reservada a les motos. Xavi España i Marc Font van acabar repartint-se respectivament les dues primeres places en les dues carreres disputades. En conseqüència, tots dos van acabar la G1 empatats a 47 punts.

Cristian España, un altre habitual a les Ice Gladiators, no va tenir la sort de cara en aquesta primera convocatòria. El carismàtic pilot va acabar signant un tercer lloc a la primera cursa i de no ser per una caiguda, possiblement hagués repetit podi en la segona.Finalment va completar la segona mànega en el quart lloc, darrere del francés, Màxim Emery.

Marc Font perseguit per Xavier España

Joel Capdevila, nou director de carrera

Joel Capdevila va estrenar-se com a director de carrera en aquest primer meeting de les GSeries.

“Estic molt satisfet amb l’experiència viscuda en aquesta prova. Sens dubte cal estar pendent de moltes coses”

Certament, d’avui en quinze dies tindrà l’ocasió de tornar a ser el màxim responsable de curses, quan arrenqui la G2. Concretament, aquest segon meeting es disputarà dissabte 28 de gener, com sempre al Circuit Andorra – Pas de la Casa.

Presentació de la Renault Clio Rally3

Els d’Alpine Racing, amb Josep M. Ferrer al capdavant, van aprofitar la disputa del primer parcial de les GSeries 2023 per presentar el nou Clio Rally3.

Primer, just abans d’iniciar-se la G1 el nou Clio Rally3 va donar diverses voltes al traçat. A l’acabar el primer bloc de la G1, el nou compacte esportiu de ral·lies, ara amb tracció integral, va tornar a sortir a la pista un cop més.

El nou Clio Rally3 en plena volta

Amb motiu d’aquesta presentació -una de les moltes que es duen a terme al Circuit Andorra- van donar-se cita al circuit andorrà una gran nombre de medis de premsa internacional, els quals, avui diumenge, ja sense la pressió de les GSeries, han tingut l’ocasió de conèixer-lo més a fons. 

Per no barrejar les coses, del nou Clio Rally3 en parlarem en un altre article més específic que trobareu tant aquí al blog, com en la propera edició de febrer de la revista impresa.

——-

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport nacional de món del motor, feu clic aquí. També podeu accedir tradicionalment des del menú superior del blog.

ELS PODIS G1

Podi GSeries E: De Ridder, Ferré i Vranckx

Podi Clio Ice Trophy: Bouhet, Lucotte i Dufas

Podi SBS: Roger, Bonnefis i Parollin

Ice Gladiators 2: Xavier España, Marc Font i Cristian España

Ice Gladiators 1: Marc Font, Xavier España i Maxime Emery

Font original / Fotos: Fotoesport