,

TOTEM AUTOMOBILI FA RENÈIXER L’ALFA ROMEO GIULIA GT

Amb l’arribada -definitivament incontestable- dels cotxes de propulsió elèctrica, són molts els clàssics que estan tornant a la vida per circular de nou, ja no com a clàssics de cap de setmana , sinó com a models actuals per gaudir-ne regularment.

I és que de la mateixa manera que hi ha empreses especialitzades bàsicament en substituir el motor de combustió per un d’elèctric, també hi ha molts exemples de models en els quals empreses artesanes han reinventat el cotxe sencer, això sí, mantenint el més intacte possible l’essència i l’ADN del model original, però millorant les prestacions, fiabilitat, seguretat i aplicant els recursos tecnològics més actuals. És el que s’en diu ‘Restomod’

Fórmula d’éxit

Sigui com sigui, l’opció de reinterpretar models icònics de sempre, ja sigui a base de recuperar-los a partir del model original o fabricant-los de nou -com ara els Mini-  és un recurs que comercialment té totes les de guanyar! I si no, quan acabeu de llegir-vos aquest article, digueu-nos que no!

Dit això i sense més dilació us presentem la reinterpretació dels de Totem Automobili de l’Alfa Romeo Giulia GT, un clàssic en majúscules dels 70.

El ‘Savoir faire’ de Totem Automobili

Els de Totem Automobili -empresa italiana especialitzada en el disseny artesanal de cotxes- han fet molt més que transformar aquest clàssic italià, l’han convertit en molt més que un cotxe. Han ressucitat tota una icona de la Història de l’automòbil de mitjans de segle passat fins convertir-lo en un nou elèctric esportiu, modern, elegant, tecnològic i capaç, molt capaç!

525 CV i 940 Nm

I és que aquest nou lliurament del cupè esportiu de la marca del trèvol, impressiona! Més enllà de l’estètica, espectacular la miris per on la miris, el nou Giulia GT compta amb un sistema de propulsió 100% elèctric que arriba als 525 CV i 940 Nm de par màxim, unes xifres que li permeten pujar de 0 a 100 km/h en només 3,4 segons.

320 km d’autonomia

Aquest motor elèctric està alimentat per unes bateries de 50,4 kWh refrigerades per líquid. Amb només 350 kg de pes, són de les més lleugeres de la seva classe. L’autonomia anunciada és d’uns 320 km.

El que no han precisat és al quin ritme s’ha de rodar per assolir aquesta autonomia, perquè amb aquests més de 500 CV, 350 quilòmetres ens semblen molts quilòmetres, la veritat. En tot cas, tampoc ens posarem tan exquisits, que per a això estan els carregadors ràpids.

Fidel al model original

Un dels majors encerts està en lo proper que és manté el nou ‘look’ respecte del model original del què deriva, atès que més enllà d’uns pocs components, com ara les suspensions, l’exterior es manté gairebé exacte, almenys en el que a les línies originals de la carrosseria es refereix.

I és que el nou Giulia GT manté el mateix estil genuïnament italià del model original.

Recursos de súper esportiu

De l’exterior -com en el cas dels súper esportius més actuals- destaca la utilització massiva de la fibra de carboni.

Un altre detall molt evident de l’exterior el trobem en els nous fars, que ara són de tipus LED. Parlant dels fars, de cara en aquesta nova interpretació del mític esportiu, al darrere els dissenyadors han optat per adaptar uns pilots posteriors rodons -també de tipus LED- substituint els pilots rectangulars que equipava el model original.

Les possibilitats per personalitzar cada model a gust del client són molt variades i inclouen fins i tot l’adaptació del lloc de conducció a la mida de cada comprador.

Interiors completament nous

El que si canvia completament són els interiors, els quals -com és lògic- res tenen a veure amb el model d’origen.

Com a bon italià segueixen desbordant la mateixa elegància i luxe tan pròpia dels fabricants delpaís de la bota, però enguany ho han fet utilitzant el bo i millor dels sistemes i tecnologies del segle XXI. El resultat és senzillament màgnific!

Per destacar un parell de detalls molt visuals, un de caràcter purament estètic i  l’altre de caire més tecnològic, dir-vos que el nou Giulia GT inclou de sèrie un tapissat de pell cosit a mà, (entengui’s seients i alguns panells) i una pantalla de 3,5 polzades molt retro que inclourà tot el referent a temes d’infoentreteniment.

El cert és que vist tot en conjunt, la conjugació entre modernitat tecnològica i aquesta encertada estètica de tipus retro combina subtil i elegantment el present amb el passat amb un gran encert!

 

Disponibilitat i preu

Dit tot això, segur que tal com ens va passar a nosaltres en rebre la nota de premsa, ara mateix estareu somiant desperts. Doncs bé, haureu de continuar somiant una mica més. No perquè sigui un somni, sinó perquè els de Tòtem Automobili encara no ha desvetllat cap pista ni del preu, ni de la data de llançament. En tot cas, vist el resultat i considerant que el nivell de detalls i d’acabats passa per fer cada unitat a mida de cada propietari, o que el cotxe ja originalment és una peça prou cotitzada, barat no serà.

Sigui com sigui, i amb això acabem, ja és qüestió de poc temps que s’esvaeixin tots aquests dubtes. De fet, de no ser pel tema de la pandèmia ja l’haurien presentat aquest passat estiu, doncs la intenció de Totem Automobili passava originalment per presentar-lo al festival Goodwood of Speed. Desgraciadament, donades circumstàncies tot s’ha quedat en no res, almenys durant uns mesos més.

Així doncs, a bavejar una mica més, total tampoc ens queda cap més opció! 

Per tornar al menú principal, podeu fer clic aquí

Fotos: Totem Automobili