,

Toyota Aygo X Cross: l’utilitari japonès se suma a l’estil off road

La 3a. generació del Toyota Aygo segueix l’estela, almenys en gran part, de l’exitós Yaris Cross. I és que la tendència és la que és, i no seguir-la, com a poc seria absurd. Diem això perquè el futur Aygo X Cross es presenta adoptant el terme Cross, la qual cosa deixa clar la seva nova personalitat tot camí, ni que sigui en aparença!

En aquest sentit, el futur Aygo X Cross proposa una carrosseria molt acord amb  aquest terme, és a dir, la d’un SUV, però en petit format. Això sí, ho fa sense adoptar, almenys de moment, cap opció ni de motor elèctric o híbrid, ni de tracció integral, com sí que presenta el seu germà gran, el Yaris Cross. En tot cas, paciència, que tot podria arribar, almenys en el que a alguna alternativa híbrida pogués referir-se. Almenys, seria molt encertat que sortís!

Un restyling molt intel·ligent

Si amb el Yaris Cross no quedava clar, ara, amb el nou Aygo X Cross ja és evident que els japonesos han plantejat, amb gran encert, donar-li un gir tan complet com intel·ligent als seus models del segment dels petits urbans. I és que amb el nou Aygo X Cross, més el Yaris Cross, els de Toyota mantindran la seva presència en aquest concorregut segment amb dos cavalls guanyadors.

El cert és que el Toyota Aygo ha estat un model molt comercial des dels seus inicis. Apostar ara per una versió més irreverent, és just el que el gran públic vol, així que ‘Chapeau’.

Com a bon Cross, el nou lliurament de l’utilitari japonès de Toyota presenta una carrosseria molt més alta, així com diferents detalls al més pur estil d’un SUV.

El disseny: el seu punt fort

En aquestes primeres fotografies que us mostrem aquí, podeu veure que el cotxe presenta un nou disseny que barreja molt subtilment els trets del model conegut, amb molts detalls del prototip Aygo X Prologue.

Potser, la diferència més vistosa la tenim en el frontal, atès que a diferència del prototip, l’Aygo X Cross el té molt més marcat. Això, els grans fars dels costats i el logo, completen la part davantera amb tanta contundència, com encert.

Lateralment també hi ha detalls SUV molt evidents. Els marcats passos de roda i la motllura de sota les portes, són dos detalls molt clars.

Per darrere és on més ens recorda al Aygo de sempre. I és que des d’aquest angle, encara que tingui més volum, el cotxe és pràcticament idèntic.

Plataforma modular GA-B

El nou Toyota Aygo Cross comptarà amb una adaptació de la plataforma modular GA-B, la mateixa que porta el Yaris Cross. Per això, les mesures exteriors del futur Aygo X Cross són una mica més grans, arribant ara fins als 3,7 metres de llarg , els 1,25 d’ample i 1,51 metres d’alt.

Més gran, més espai

Gràcies a aquesta carrosseria més gran, el cotxe oferirà molt més espai, sobretot per als passatgers de darrere, un fet que s’agrairà molt, doncs en l’Aygo conegut l’espai no era dels aspectes més destacables. De la mateixa forma, davant també hi haurà més espai, sobretot en amplada, i és que els seients estan 20 mm més separats que fins ara.

Amb 231 litres de capacitat de càrrega, el maleter del Aygo X Cross també ha crescut  bastant, de fet ha guanyat uns 60 litres respecte a l’Aygo conegut.

Amb sostre practicable

Altres aspectes destacables del nou Toyota Aygo X Cross els trobem en que -en principi- s’ha dit que podrà equipar llandes de fins a 18 polzades, una cosa impensable en cotxes d’aquest segment i que indubtablement li donarà un aire molt guerrer.

També hi haurà una versió amb sostre practicable, per mitjà d’una cortina amb accionament elèctric.

Toyota Safety Sense

A nivell de maniobra, una cosa essencial en un cotxe bàsicament urbanita, destaquen els escassos 4,7 metres de radi de gir.

També, i per primera vegada, l’Aygo X Cross inclourà el complet paquet de sistemes de seguretat Toyota Safety Sense. També portarà una pantalla multimèdia de 9 polzades i connexió inalàmbrica per a mòbils, via Android Auto o Apple CarPlay.

Pendents del sistema de propulsió

El que encara no està del tot clar és el tipus de motor que equiparà el nou utilitari japonès. Els responsables de Toyota parlen del motor 1KR-FE d’un litre i tres cilindres, que a més de solvent i eficient, és un motor molt estalviador.

Per a mitjans d’any

L’altra incògnita que hi ha, fa referència a la seva data de comercialització definitiva. En tot cas, segons els diferents comunicats de la marca, no sortirà abans de mitjans de 2022. Així doncs, si us hem convençut i us agrada, haureu de tenir una miqueta més de paciència.

———

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç, o accediu a la secció ‘NOVETATS’ des del menú superior del blog.