Toyota bZ Concept: el C-HR del futur va fent camí

Segons Toyota, la nomenclatura Beyond Zero és molt més que una declaració d’intencions envers a un món amb vehicles sostenibles. bZ és un moviment que pretén aconseguir una adaptació viable i veraç en la transició que la humanitat ha de dur a terme per aconseguir un futur -literalment- millor per a tots.

Presentat a Los Angeles

Toyota visualitza així un futur en el què gràcies a la comercialització d’una gamma de vehicles dotats de tecnologies avançades, amb combustibles alternatius i amb un tren motriu de zero emissions, aconseguir reduir a zero les emissions, sigui una realitat el més aviat possible.

En aquest sentit, en l’última edició del Los Angeles Auto Show, entre moltes novetats espectaculars, va lluir especialment el Toyota bZ Concept.

El Toyota bZ Concept és un nou prototip nascut amb la denominació bZ. Aquest model de futur elèctric, avança les línies de la segona generació del supervendes Honda C-HR i ja té al carrer la seva primera interpretació.

BZ4X, el primer de molts passos

Amb un disseny extremadament aerodinàmic i amb un desplegament de característiques tecnològiques mai vistes en un Toyota, el bZ Concept mostra la visió d’un futur relativament pròxim al que coneixem avui dia pel que fa a cotxes elèctrics. Diem això perquè tot i estar lluny del bZ Concept, el Toyota  bZ4X ja es ven, ni que sigui en circuits comercials limitats al rènting.

A pany i clau!

Tot i que avui dia costa guardar un secret, els de Toyota encara no han revelat gran cosa del cotxe, especialment pel que fa a detalls tècnics. En realitat, més enllà d’algunes fotos, com les que veieu en aquest reportatge, gairebé res s’ha filtrat encara. Ni les cotes, ni les prestacions del motor o de les bateries, ni tampoc com serà el seu interior. Res ha transcendit encara més enllà del que la marca ha volgut que veiem.

Reciclat i reciclable

Si ens fixem en aquestes imatges, descobrim que el cotxe té unes volades molt curtes, així com una carrosseria amb molts angles rectes.

Més enllà d’això, apel·lant a la lògica podem endevinar que el cotxe hauria de presentar uns interiors que a més de futuristes, comptin amb materials de primera qualitat, 100% reciclats i reciclables i que inclouran un seguit de sistemes d’asistència a l’alçada de lewis circumstàncies.

També es pot intuir que en termes de conducció autònoma, el bZ Concept hauria d’oferir un nivell d’autonomia al volant, pràcticament total.

Pel que veiem, el bZ Concept presenta uns interiors nets i sense quasi botons, donant a les diferents pantalles, com la de darrere del volant i la de la columna central, tota la responsabilitat a l’hora de fer anar el cotxe.

Aquesta mena de configuracions ja es donen en molts models actuals, per tant, la qüestió no és com serà l’interior, sinó com estarà fet i sobretot que permetrà que fem i fins a quin punt.

Assistent Yuri

Una cosa que sí que s’ha filtrat és que el cotxe incorporarà un assistent anomenat Yuri que elevarà la seva capacitat de servei als ocupants a nivells inimaginables. En tot cas, tampoc ens sorprèn que sigui així, perquè el futur va d’això, no? En cas contrari, no seria futur!

A la que sapiguem més, us en tindrem al corrent.

———

Per accedir a d’altres articles de la secció ‘Concept Cars”, podeu fer-ho des de la secció que trobareu al menú superior del blog, o fent clic en aquest enllaç directe.

 

Fotos: Toyota Media