,

Toyota Hilux GR SPORT: rendiment i estil inspirats en el Dakar

La Toyota Hilux és una de les llegendes del Ral·li Dakar, de fet, és un dels models que pot presumir d’haver aconseguit una victòria en la considerada carrera més dura del món.

L’èxit collit per el Toyota GAZOO Racing al Dakar ha inspirat la creació del nou Hilux GR SPORT, el nou acabat esportiu de la pick-up japonesa.

La pick-up dels intrèpids 

La Hilux GR SPORT ha estat dissenyada per cridar l’atenció d’aquells clients amb un estil de vida actiu, sent el model ideal per viure tota mena d’aventures i activitats esportives.

Però a l’ocasió, Toyota ha introduït millores específiques en la suspensió per poder  oferir una experiència el més extrema i gratificant possible al volant. Gràcies en aquesta concepció de suspensions, la pick-up guanya en termes de control, de resposta i d’adherència, especialment en situacions compromeses.

Una sèrie de característiques exclusives de disseny exterior i interior reforcen l’atractiu del nou acabat esportiu de la Hilux.

Excel·lents capacitats

La Hilux GR SPORT incorpora importants avenços en termes de tecnologia mecànica, per aconseguir la millor experiència al volant. La seva coneguda i contrastada capacitat d’arribar a qualsevol lloc, se supera a sí mateixa gràcies -en gran part- a dues coses: el nou diferencial de desplaçament limitat i al Control de Tracció Actiu.

Al mateix temps, la pick-up segueix mantenint intacte el tacte de conducció i el confort, dos aspectes únics i no tan evidents en la conducció tot terreny d’un acabat que a més, es presenta tan esportiu. Això és així gràcies a les millores que aporta la suspensió, però també per les mesures correctores per reduir al màxim el soroll i les vibracions en ruta. 

ADN dakarià

Nasser Al-Attiyah, pilot de Toyota GAZOO Racing, multicampió de la Copa del Món de Ral·lis Cross Country i guanyador del Dakar en tres ocasions, comentava sobre el nou Hilux GR SPORT en roda de premsa que “la Toyota Hilux té una reputació llegendària pel que fa a duresa i fiabilitat. I no solament el model de competició, també les versions de producció, incloent-hi ara l’acabat GR SPORT. Aquest nou model, inspirat en els nostres emblemàtics cotxes de carreres del Dakar, aconsegueix noves cotes d’experiència al volant, tant en carretera com fora pista. Representa realment l’esperit dels nostres vehicles de competició. Porta un trosset del Dakar als clients de tot el món”. 

Nova configuració de suspensions

La característica clau de la millora del sistema de suspensió la trobem en la introducció de nous amortidors monotub i de nous ressorts davanters.

El disseny monotub dóna més espai als pistons, la qual cosa afavoreix molta més capacitat d’amortiment, una resposta més ràpida i una millor dissipació tèrmica. També ajuda a mantenir la qualitat de l’oli en l’interior de la unitat al conduir en condicions complicades. 

Pel que fa als ressorts helicoidals davanters, ara són més rígids.

Aquests canvis se sumen a les millores de la suspensió ja introduïdes en el model conegut, inclosos els ressorts reajustats de la ballesta i els nous coixinets.

Fiabilitat màxima

El resultat de tot plegat es tradueix en una fiabilitat que inspira absoluta confiança en les condicions de conducció més exigents i complicades. En comparació amb la resta de variants de la gamma Hilux, la GR SPORT destaca per tenir un millor tacte de conducció i una millor resposta de la direcció.

D’altra banda, aquesta nova configuració contribueix de manera considerable en el confort de marxa,  per la ràpida resposta que ofereix davant les vibracions d’alta freqüència.  També destaca per tenir més capacitat d’amortiment, de manera que el control del moviment de la carrosseria és molt més efectiu.

El toc estètic dels nous amortidors el tenim en el fet que estan pintats de color vermell, posant de manifest el seu caràcter esportiu.

Rendiment sense concessions

Igual que la resta de la gamma, la Toyota Hilux GR SPORT munta el potent motor de 2.8 litres de 204 CV DIN / 150 kW, amb 500 Nm de par, combinat amb una transmissió automàtica de sis velocitats.

Disponible exclusivament en la variant doble cabina, la pick-up esportiva dels japonesos manté la impressionant capacitat de càrrega coneguda del model estandart, de les millors de la seva categoria; pot portar una càrrega neta d’una tona i arrossegar un remolc amb fre de fins a 3,5 tones.

Disseny GR SPORT

Els detalls d’estil de l’interior i de l’exterior emfatitzen el seu caràcter especial GR SPORT.

La graella frontal -de color negre- presenta una malla especial amb la lletra G com a motiu principal. També incorpora una prominent barra horitzontal central amb el nom de TOYOTA en lletres clàssiques, en lloc detenir l’emblema habitual de la marca.

Aquest toc d’estil és una picada d’ullet envers l’emblema de la quarta generació Hilux de principis dels anys 80 del segle passat. 

Aquest potent disseny del frontal s’amplifica definitivament gràcies als nous fars grans antiboira.

Les llandes d’aliatge de 17 polzades també presenten un acabat en color negre a contrast. Lògicament, munten de sèrie pneumàtics de tipus tot terreny.

Més enllà de les llandes o la graella frontal, el color negre també està present en més elements, com ara les carcasses dels retrovisors exteriors, els estreps laterals, les motllures dels passos de rodes i el tirador de la porta gran posterior.

Aquests detalls en negre, a més de molt visuals i agressius estèticament, fan ressaltar el color vermell dels amortidors.

Un interior ple de detalls GR Sport

En la part davantera de l’habitacle hi ha uns nous seients esportius tapissats amb una combinació de cuir negre i pell girada sintètica amb perforacions vermelles i costures a contrast.

L’anagrama GR SPORT està present en els respatllers dels seients, en les catifetes, en el botó d’arrencada i en el gràfic animat de la pantalla informativa. 

Més enllà del tapissat, a l’interior hi ha molts detalls que denoten l’esperit esportiu del model: les lleves de canvi de marxes del volant, els pedals esportius d’alumini, les diferents insercions d’estil fibra de carboni, una línia decorativa vermella que travessa el quadre d’instruments i la il·luminació blava dels panells de les portes, en són clars exemples.

Les especificacions de l’equipament es basen en la versió més guarnida de la gamma Hilux. Inclou els grups òptics i fars frontals de tipus LED (la disponibilitat de fars LED varia segons el mercat), entrada intel·ligent i botó d’arrencada, clima bizona, control de descens i diferencial de lliscament limitat, entre altres elements.

El nou Hilux GR SPORT arribarà als concessionaris de tota Europa aquest proper estiu. Un cop arribi, se sumarà a la resta de models GR Sport de la marca: el Yaris GR Sport, el Corolla GR Sport i Corolla Touring Sports GR Sport i el Toyota C-HR GR Sport, completant així una gamma de tall esportiu que haurà assolit un lineal de models que cobrirà tots els segments de la marca. 

Informeu-vos-en a Toyota Motors Andorra. Els trobareu a la Av. Fiter i Rossell, 4, d’Escaldes-Engordany. Tel. +376 814 481

———

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç, o accediu a la secció des del menú superior del blog.

Fotos: Toyota