,

TOYOTA YARIS HYBRID: EL COMPACTE URBÀ MÉS SEGUR

La nova generació de Yaris Hybrid, l’utilitari que es postula com l’urbà compacte més segur del món, ja està al país. L’urbanita japonés arriba després d’una exitosa  campanya d’introducció que l’ha catapultat, fins i tot abans d’arribar als concessionaris, al graó més alt del competit segment dels compactes urbans. Com no podia ser d’una altra manera arriba en versió híbrida elèctrica.

Nou motor Dynamic Force

El nou Yaris Electric Hybrid ha optat per un propulsor híbrid elèctric 1.5 Dynamic Force, combinant una gran eficiència amb una resposta en l’accelerador simplement excel·lent!

Nova plataforma TNGA

És el primer model urbà de Toyota construït amb la nova plataforma TNGA, dissenyada per aconseguir no solament el màxim confort i plaer al conducció, també tota la seguretat. I és que -com dèiem- en termes de seguretat arrenca com el nou model líder de la seva categoria.

Des de 11.700 euros

A partir de 11.700 euros (un cop descomptades totes les ajudes previstes del Pla Engega), la nova generació del Toyota Yaris Hybrid ja està disponible a Andorra de la mà de Toyota Motors. La versió Première Edition en l’exclusiu color vermell que veieu en aquest reportatge surt per 16.288 euros, un cop descomptades el total d’ajudes que ofereix el Pla Engega, desballestament inclós. Hi ha una unitat en estoc al concessionari escaldenc,

Més que un urbanita

Més enllà dels entorns urbans, el nou Toyota Yaris Electric Hybrid també està concebut per anar més enllà. Gràcies a l’excel·lent tacte de conducció, al nou sistema híbrid elèctric més potent i eficient, a la plataforma GA-B derivada de la nova arquitectura de disseny «Toyota New Global Architecture (TNGA)» present per primera vegada en un model urbà de la marca, a un complet equipament i a les millors cotes de seguretat amb que arriba, gràcies al «Toyota Safety Sense 2.5» i a l’innovador coixí de seguretat central que hi ha situat entre els seients davanters, aquesta nova entrega del Yaris deixa el llistó molt amunt.

116 CV de potencia combinada

El sistema híbrid de 4ª generació del nou Yaris Electric Hybrid està format pel nou motor «Dynamic Force» d’1.5 litres, cicle Atkinson i 3 cilindres, i per un propulsor elèctric associat a una nova bateria d’ió-liti, més potent però un 27% més lleuger. La potència conjunta arriba als 116 CV /85 kW. El consum mitjà és de només 3,8 litres als 100 i i les emissions de 85 g/km de CO2 (segons cicle WLTP).

Aquestes xifres permeten al nou compacte híbrid dels japonesos poder arribar més enllà dels 130 km/h en mode EV. A més, és un 20% més eficient tot i oferir un 16% més de potència que l’anterior entrega.

El rei de la seguretat

També destaca respecte de la competència per les seves excel·lents cotes de seguretat activa i passiva. De fet,  és el model urbà més segur del món gràcies a l’última versió del paquet «Toyota Safety Sense», el conjunt de sistemes de seguretat i ajuda a la conducció dels de Toyota.

Com dèiem unes ratlles més amunt, també s’ha de destacar que amb el Yaris 2020 arriba el primer coixí de seguretat central instal·lat de sèrie. Situat entre els seients davanters, aquest coixí redueix la possibilitat que el conductor i el seu acompanyant topin entre ells en cas d’accident.

Toyota Safety Sense

Ja per acabar esmentarem els elements més importants que trobareu en el «Toyota Safety Sense»: el sistema de control de creuer adaptatiu intel·ligent, el sistema de seguretat precol·lisió amb detecció de vianants i ciclistes i detecció de vehicles i vianants en interseccions, el control intel·ligent de llums de carretera, l’assistència de  canvi de carril, reconeixement de senyals de trànsit i un assistent a la direcció en maniobres d’emergència.

Yaris Style Premiere Edition

Recordeu que com a model inaugural, la marca ofereix l’anomenat Toyota Yaris Style Premiere Edition. Es tracta d’una edició exclusiva de llançament. Incorpora, a més d’un gran nombre d’extres, el color exterior exclusiu ‘Vermell Coral’ combinat amb el sostre en negre. També inclou il·luminació LED a l’habitacle i una tapisseria exclusiva de tela i cuir amb costures en vermell.

Informeu-vos-en i soliciteu una prova a Toyota Motors. Els trobareu a l’ Av Fiter i Rossell , 4 d’Escaldes Engordany. Tel +376 814481

Per a més novetats de la secció “Green Cars”, feu clic aquí

Fotos: Toyota