,

Tres andorrans al Top10 de la categoria U25 del FIA Hill Climb Masters

Els pilots de la selecció andorrana, formada per Raul Ferré (Silver Car EF10), Edgar Montellà (Silver Car S3), Marc Solsona (Speed Car GTR) i el nou integrant del Programa de Joves Pilots de l’ACA, Marcel Muxella (Fórmula Renault Alpa FR 929), tots ells pilots integrants de la selecció andorrana de muntanya, va completar la seva primera participació al FIA Masters Climb Hill de Portugal, en la 12a posició.

L’equip més jove

Destacar que l’equip andorrà era el més jove entre tots els equips que disputaven aquesta edició del trofeu instaurat per la FIA per proclamar els millors pilots d’Europa per categories.

U25 ha estat la categoria en la què els pilots del programa de l’Automòbil Club d’Andorra han tingut l’actuació més destacada. En aquest sentit, els tres pilots que podien competir en aquesta categoria s’han situat en el Top10 de la classificació final, amb una 3a, 5a i 9a posició. De les tres, totes excel·lents, destacar el podi de Raul Ferré. Malauradament Montellà va quedar fora per temes d’edat.

Classificació U25

1. Luigi Fazzino (Osela PA200 Peugeot – Italia), 1’08”950

2. Robert Dwane (OMS 2.5 Suzuki – Irlanda), 1’11”400)

3. Raul Ferré (Silver Car EF0 Suzuki – Andorra) 1’12”552

4. Baptiste Tognet-Bruchet (Tatuus FR2013 Renault – Francia), 1’16”160

5. Marc Solsona (Speedcar GTR Evo Suzuki – Andorra), 1’20”790

9. Marcel Muxella (Alpa FR92 Renault – Andorra) 1’34”552

Classificació “Nations CUP”

1. França, 0,177

2. Eslovàquia, 0,256

3. Bèlgica, 0,568

12. Andorra, 1,404.

Les opinions dels protagonistes

Toti Sasplugas valorava molt positivament que els pilots del Programa de Joves Pilots de l’ACA estigues entre els millors de la categoriaU25.

El cap de l’equip comentava que “hem vingut al Màsters de Braga amb un equip molt jove, de fet el més jove entre els inscrits. Tot i això hem situat tres pilots en el Top10 de la categoria U25”

“Estem molt contents pel resultat en el seu conjunt i també per l’experiència que tots han tingut l’ocasió de viure com a equip. Aquestes sensacions les han viscut en un traçat tan espectacular com és la Rampa de Falperra i ho han fet en un ambient indescriptible. Tots ells van venir a Braga amb la possibilitat de mesurar-se amb els millors d’Europa i ho han aconseguit. Estem molt contents de tenir un pilot al podi U25, però sobretot pel resultat del conjunt.

“Per poder lluitar pel Nations CUP caldrà esperar una mica. Així doncs, treballarem per a impulsar més encara el Programa de Joves Pilots de l’ACA perquè els nostres pilots continuïn creixent en aquest món tan difícil”

Raúl Ferré

Raul Ferré, Top3

Ferré es mostrava satisfet de com va desenvolupar-se tot al Màsters Hill Climb:

“La veritat és que estem contents. Hem fet un equip molt jove i la falta d’experiència ha estat un hàndicap. Per la meva part, he pogut fer podi pilotant un cotxe que no és l’habitual i crec que els cronos obtinguts són decents amb l’EF10. Ha estat una experiència inoblidable”

Marc Solsona, Top5

Solsona destacava principalment el treball fet al costat d’Edgar Montellà i el seu equip:

“Molt agraït a l’Automòbil Club d’Andorra per l’oportunitat que m’ha donat de viure aquesta experiència en un escenari tan espectacular. També vull agrair l’ajuda de l’Edgar i del seu equip, doncs he après molt i el fet d’estar en el Top5 en una classificació amb els millors d’Europa és un orgull”

Marc Solsona

Marcel Muxella, Top9

Muxella és l’últim pilot que s’ha incorporat al Programa de Joves Pilots de l’ACA. El pilot també va aprofitar l’ocasió per mostrar el seu bon nivell de pilotatge amb un Top9 en U25:

Poder estar al Màsters de l’especialitat a Braga i comprovar on estic, competint amb pilots de primera categoria ha estat una gran satisfacció. He aconseguit superar alguns d’aquests rivals i per tant em sento molt content i orgullós de l’actuació que he tingut en la meva primera participació internacional”

Marcel Muxella

Edgar Montellà, el més regular

Per la seva banda, Edgar Montellà, que per poc no va tenir l’opció de competir en la categoria U25, manifestava que “he tingut un cap de setmana molt bo tant a nivell particular com a integrant de l’equip de la selecció d’Andorra”

“En el primer cas he estat en totes la pujades per davant d’un rival directe del CEM (Benito) i per tant estic molt encoratjat de cara al proper cap de setmana de Competició a Eivissa. He tingut també molt present el tema de la regularitat. De fet em sembla que he estat el més regular dels quatre”

”Crec que l’especialitat de muntanya s’està treballant molt bé en el Programa de Joves Pilots i estic convençut que pot acabar tenint una bona ‘pedrera’ de pilots en un futur pròxim”

Sense temps per relaxar-se!

Una vegada superades les excitants sensacions del FIA Màsters Hill, els pilots ja comencen a pensar en les seves respectives rutines per afrontar les últimes oportunitats de la temporada i poder millorar posicions en les provisionals dels respectius campionats.

Com bé deia l’Edgar, el proper cap de setmana es disputa la Pujada a Eivissa, penúltima prova del CEM 2021. Estem segurs que tant Montellà com Ferré estaran entre els protagonistes destacats de la prova eivissenca.

Edgar Montellà

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional, feu clic en aquest enllaç directe o accediu des del menú superior del blog.

Info original / Fotos: Fotoesport