, ,

TRES GRANS MITES DEL TRIAL DISPUTARAN ELS 2 DIES DE TRIAL CLÀSSIC

Mick Andrews, Yrjo Vesterinen i Bernie Schreiber, mites a nivell mundial de la disciplina, estaran a Sant Julià de Lòria l’últim cap de setmana de juny en els 2 Dies de Trial Clàssic.

Els 2 Dies de Trial Clàssic de Sant Julià de Lòria, prova programada per els dies 28, 29 i 30 de juny, té tancada una llista d’inscrits de gran nivell.

En total són 250 pilots els pilots inscrits a la prova, i això que la cita de l’Andorra Trial Club està considerada com una de les més complicades de l’especialitat.

Històrics del trial

Entre els inscrits destaca la presència de tres ex-campions d’Europa/Món de l’especialitat.

Pilotant una Óssa, Mick Andrews va proclamar-se campió d’Europa els anys 1971 i 1972. Destacar que en aquells temps el mundial no existia.

El pilot de Bultaco dels anys 70, Yrjo Vesterinen, va guanyar el Campionat del Món els anys 1976, 1977 i 1978.

Finalment, el també pilot de la marca catalana, Bernie Schreiber, va guanyar el títol l’any següent.

Yrjo Vesterinen

Més enllà d’aquests tres pilots d’excepció, hi ha altres noms que també destaquen entre la nombrosa llista de participants.  Destacar el pilot Robbin Luscombe, 12 vegades campió britànic de trial amb side-car,  Mick Grant, gran pilot de trial però també un assidu del ‘Tourist Trophy’, o el francès Charles Coutard.

Un recorregut exigent

Joan Pere Santuré, un dels impulsors de la prova laurediana, ens comentava així  les particularitats de la llista d’inscrits:

“El nivell dels pilots és alt. Al ser la segona edició de la prova, s’ha fet una selecció natural. Hi ha participants que van venir l’any passat que no repeteixen, doncs han considerat el recorregut massa exigent per a ells”

“De fet he rebut trucades sobre la dificultat de les zones, però l’escenari que tenim és el que és i no podem rebaixar la dificultat. És una prova molt física i amb un desnivell acumulat del 1800 metres”

De 200 a 250 inscrits

El cert però, és que la llista d’inscrits s’ha hagut d’ampliar a causa de les sol·licituds.

“Així és. Teníem previst un màxim de 200 pilots i hem decidit ampliar fins els 250. Hi ha pilots de diverses nacionalitats”

“Pel que fa a les categories, els grocs (dificultat menor) són el 50% de la inscripció, mentre que els verds (dificultat mitjana) representen el 40%. La resta són els blaus (dificultat major)”

Esforç extra important

Aquesta ampliació en el nombre d’inscrits ha comportat un esforç extra important en el muntatge del recorregut.  En aquest sentit, Santuré comentava que “no hi ha dubte que una de les dificultats que se’ns planteja amb 250 pilots en el parc tancat, són les cues que es poden formar, sobretot en l’inici de cadascuna de les jornades. Intentarem agilitzar al màxim aquestes primeres zones amb una ajuda extra en els controls. També hem previst que alguna zona no tingui les tres traçades dins del mateix espai”

Tres mites en plena forma

Respecte d’Andrews, Vesterinen i Schreiber,  Santuré va destacar que  “són tres grans campions en tots els sentits. Amb 75 anys, Mick Andrews encara es mostra obert a disputar una prova de l’especialitat. Vesterinen, juntament amb el seu amic Luscombe, no han dubtat a fer un desplaçament de 10 hores en cotxe per poder competir amb les seves motos. Per la seva banda, Schreiber esta immers en un projecte d’escola itinerant de trial.  Andorra sembla que pot ser un dels seus objectius en aquests moments.

Falten només dues setmanes perquè la Plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria es vegi col·lapsada per motos clàssiques de trial de tots els temps.

El dia 28 serà una ocasió immillorable pels aficionats al trial per poder admirar motos i pilots amb molta història a les esquenes.

 

Font original: Fotoesport