,

TRIOMF DE PLAUS I DE DE LA CASA A ALCOVER

La tercera edició de la Pujada a Alcover, 2a prova del Campionat de Catalunya de Muntanya, va comptar amb set pilots de l’ACA, 5 en CM/PR i 2 Turismes.

Una dècima d’or

La prova va saldar-se amb un espectacular triomf absolut de Ramón Plaus (Silver Car S3). Aquest triomf va arribar després de superar per una dècima a Francesc Munné (Demon Car GT), el seu rival directe.  Comentar que ambdós pilots van ser els únics a baixar de 2’11”.

Podi Absolut d’Alcover amb Plaus al capdamunt

Bona actuació de Raúl Ferré

El tercer en discòrdia va ser Raúl Ferré (Speed Car GT-R), que també compta amb el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra. Ferré, protagonitzant una brillant progressió va aconseguir marcar en la seva última pujada un temps de 2’11”721, el tercer millor crono de tota la matinal.

Edgar Montellà (Speed Car GT-R), pilot que també compta amb el suport de l’Automòbil Club d’Andorra, tot i descontent, va aconseguir situar-se en el top5 de la classificació absoluta.

Els debutants aquesta temporada, Felipe Brandao (Speed Car GT) i Delfín  Morgado (Speed Car GT-R), ambdós amb mecàniques més modestes, van tancar la classificació de la categoria CM/Promoció.

Triomf de De la Casa

Entre Turismes, Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC – Baporo Motorsport) va aconseguir el seu segon triomf de la temporada. Va ser un triomf clar amb el qual es destaca al capdavant de la provisional del certamen català.

De la Casa suma ja dos triomfs

Podi d’Andueza en Històrics

Per part seva, Eduard Andueza (Citroën AX) també es va mostrar molt efectiu als comandaments de la seva mecànica i va tornar a pujar al graó més alt del podi de la categoria històrics.

Ambient estiuenc el que van tenir els presents als voltants de la localitat de la província tarragonina: sol, asfalt sec i temperatures a l’alça a mesura que avançava la jornada.

Els membres de l’Escuderia Tram Sport, organitzadors de la prova, van preparar un tram de la carretera TV 7041, concretament entre els punts quilomètrics 1,1 i 5.2, com a traçat de la seva prova. Un recorregut de 4,1 km, ràpid i en una carretera amb una amplària mitjana de 10 metres. Els participants, en general, van comentar la dificultat de la pujada. En concret, Ramón Plaus ens va fer aquest comentari:

Categoria CM-PR

Plaus espectacular

Ramón Plaus, malgrat els seus dubtes inicials, va protagonitzar una espectacular primera pujada vàlida per a la carrera. Aquest va ser el seu comentari abans de començar a competir:

“En total només he fet 14 km pilotant el nou CM. És a dir, des de la Pujada al Pollastre no l’he tocat. Ens queda anar provant coses per a anar coneixent un vehicle de prestacions espectaculars però que cal anar descobrint sense presses”

Primer pla del Podi CM/PR

Després de les pujades d’entrenaments, Ramonet seguia amb la idea inicial:

“Ja vaig a tope en els revolts lents, però en els ràpids encara no m’atreveixo. Intento apurar la frenada cada vegada més però… en fi, que encara ens estem coneixent”

Ramón Plaus va estar espectacular

Va ser en la primera pujada de carrera on el campió de Catalunya 2018 de l’especialitat va demostrar-nos que la fase de conèixer el seu Silver Car S3 està molt avançada:

“M’ha sortit una pujada impecable i sense errors . El crono ja ho diu tot. En l’última pujada no ho he tornat a intentar, havia d’estalviar pneumàtics tot i el risc que suposava que poguessin guanyar-me”

Al final Plaus es va adjudicar el triomf per 1 dècima, la mínima diferència. És el seu primer triomf absolut al volant del Silver Car S3.

Raúl Ferré donarà guerra

Raul Ferré ha demostrat que les actuacions que va protagonitzar la passada temporada (Arinsal i Ullastrell) no van ser una casualitat. I és que malgrat la seva joventut (21 anys) pot competir de tú a tú amb pilots amb molts més anys d’experiència.

“Sense cap dubte l’última pujada ha estat la millor. A part d’aconseguir el millor registre, no he tingut cap error i això em fa sentir doblement satisfet”

“Al final només m’han superat dos pilots que han estat campions de Catalunya de l’especialitat (Plaus i Munné). Són pilots molt experimentats i només m’han guanyat per 1”. Per tant, estic molt content amb el resultat, però continuarem treballant per millorar”

Tot apunta que Raúl Ferré donarà molta guerra

Manca de confiança de Montellà

Edgar Montellà continua immers en una espiral de falta de confiança que ja va patir en la recta final de l’any passat:

“L’adaptació a la nova mecànica està resultant complicada. En la primera d’entrenaments estava convençut que havia aconseguit un bon crono. Però en veure el temps he vist que les meves sensacions no eren correctes. Això m’ha fet perdre la concentració i en les següents pujades la situació no ha millorat. I és que estava marcant els cronos de fa 2 anys i això no era el que m’esperava.
Al final, l’última pujada ha estat la millor i he pogut pujar a la 3a posició del podi de CM/PR”

Respecte de l’imminent inici del Campionat d’Espanya, Montellà afegia:

“L’afrontarem amb la incertesa pròpia d’un inici de campionat. Fins que no arribem a Estepona (Màlaga) no sabrem amb certesa contra qui haurem de lluitar. Espero que el canvi d’aires sigui positiu i poguem estar lluitant per aconseguir una posició entre els millors”

Montellà va acabar assolint el tercer lloc

Brandao comença content

Felipe Brandao va iniciar el 2019 a Alcover. El pilot ens comentava estar prou content del seu debut en aquesta nova temporada.

“Després de 5 mesos sense tocar el cotxe, disputar la carrera amb rodes usades i en les condicions en les quals està la mecànica del Speed Car, estic content dels temps aconseguits. A Sant Mateu espero sortir amb el cotxe completament revisat i en condicions d’estar més prop dels millors”

Brandao arrencava temporada a Alcover

Debut de Morgado

A Alcover va debutar també Delfín Morgado, al volant del Speed Car ex-Ramonet, així ens explicava el seu debut:

“Estic aprenent, tothom em diu que aquest cotxe corre molt i que apreti més. La veritat és que quan estic en situacions complicades, de manera instintiva, el peu s’aixeca de l’accelerador. M’ho he passat bé, el cotxe està sencer, de moment, aquest és l’objectiu”

A Alcover va debutar també Delfín Morgado

Categoria Turismes.

2on triomf de temporada per a De la Casa

Gerard de la Casa va repetir al volant del Seat Córdoba WRC i no va tenir massa dificultats per a aconseguir el segon triomf de la temporada, així ens el comptava al final de la prova:

“No hem tingut problemes, tot s’ha desenvolupat com teníem previst.

Per això estem molt satisfets d’aquest segon triomf en l’especialitat. Hem començat bé i esperem seguir en la mateixa línia en les pròximes cites”

L’incombustible Gerard de la Casa

El pilot de Gedith Center tenia ja la ment a Estepona (Màlaga) on el pròxim cap de setmana començarà la seva defensa del títol de la categoria III.

“Crec que és inevitable pensar que ens trobarem aquest any al CEM. Rivals, mecàniques…Tot o gairebé tot és una incògnita que començarem a revelar en aquesta primera cita de la temporada. Així que ja veurem que ens trobem …”

Andueza mana en Històrics

Eduard Andueza (Citroën AX) continua manant en el grup dels Històrics amb l’incombustible Citröen AX. Aquestes van ser les seves sensacions a Alcover:

“Estic content de com ha anat tot en aquesta segona cita de la temporada. Estem progressant. Cada vegada tinc més confiança en la mecànica i això es nota en els cronos. Per això m’atreviria a dir que queda marge per millorar durant la temporada. Continuarem treballant per a aconseguir-ho”

Andueza en plena actuació

A l’abril, Callús-St Mateu

Els pilots que seguiran de manera habitual el CCM tindran pràcticament un mes per poder preparar la següent cita. Serà la XXI Pujada Callús – St Mateu i és disputarà els dies 13 i 14 d’abril.

 

Font: Francesc Pino