,

TRIOMF INAPEL·LABLE DE VINYES-FONT AL MEETING DEL CER

Triomf tot i els contratemps

Al volant del Porsche GT3 Cup – Baporo Motorsport, Joan Vinyes i Jaume Font  van saldar la seva participació en la 1a. cita del Campionat d’Espanya de Resistència (CER) amb un merescut triomf en la categoria C2. Aquest nou triomf  els situa en la 2a posició en la classificació absoluta.

Inicialment però, les coses no van començar bé, doncs van haver d’abandonar per un problema amb l’embragatge, quan la 1 carrera estava quasi enllestida.

33º en contra

Aquest passat cap de setmana ha fet molta calor i l’escenari del meeting tampoc no va lliurar-se’n. De fet, les temperatures van superar en alguns moments els 33°, complicant força el treball dels equips. Pel mateix motiu, pilots i mecàniques van patir molt a la pista.

Entrenaments excel·lents

Les mànigues d’entrenaments lliures -dues de 50 minuts cadascuna-  i les oficials, amb 15’ per a cada pilot, van tenir un desenllaç plàcid per al tàndem del Porsche amb el dorsal 105.

En els lliures l’objectiu era recuperar sensacions al volant del Porsche en un circuit en el què Vinyes feia dos anys que no competia. A més, mai ho havia fet al volant d’un GT3 Cup.

Com és habitual, també van aprofitar aquestes sèries per provar diverses peces de recanvi, per si posteriorment les haguessin de muntar de cara a les mànigues decisives del meeting.

Millor crono

En l’inici de la lluita contra el crono, els resultats van ser esperançadors. Amb un temps de 1’41’’ 7, Vinyes va aconseguir el millor crono en C2 (3oè absolut).

El seu company va fer el mateix  (1’41”9), amb el que van assegurar-se una excel·lent posició de sortida en totes dues carreres.

Al finalitzar, en Joan es mostrava molt satisfet de les mànegues d’entrenaments, encara que el seu pensament estava en les carreres. Així ho comentava:

“Fins el moment tot ha sortit segons el previst. Ens falta confirmar en carrera l’extraordinari inici d’aquest meeting”

”Sortim des de la 2a línia de la graella. L’objectiu serà estar darrere dels GTs “grossos” i aprofitar les nostres opcions”

Cara i creu a la primera carrera.

En aquesta carrera inicial res no va ser possible. La fulgurant sortida de Font el va situar en segona plaça, però bé, anava just al darrere del líder. Després de diversos intents va superar-lo i fins i tot va escapar-se.

En aquest context, tot semblava indicar que Vinyes acabaria el seu relleu sense complicacions, cedint el volant del Porsche com a còmode líder, la realitat però va ser molt diferent. I és que una pèrdua de líquid sobre les rodes posteriors va provocar que el Porasche fes una espectacular virolla, sense cap toc però. En tot cas, era evident que alguna cosa seria passava i que per tant era impossible continuar.

Després d’examinar les entranyes del Porsche, els tècnics de Baporo Motorsport van confirmar que l’embragatge s’havia trencat. La part positiva era que tot i l’enrenou, el pronblema tenia solució.

Vinyes, en blanc en aquesta primera carrera, pensava en la jornada següent:

“Demà (dia 19) ho continuarem intentant. Hem demostrat que podem estar entre els millors”

Diumenge, victòria contundent

Després de la gran feina feta pels tècnics de Baporo Motorsport, que van treballar fins a la mitjanit (de dissabte), Vinyes va poder prendre la sortida en la segona cursa.


L’andorrà va fer una gran sortida i abans del tercer revolt del traçat de Los Arcos ja estava al capdavant de la carrera. L’obligat pas pel pit-lane es va fer sense problemes i al final van poder confirmar el primer podi de la temporada.

Un cop superat el repte inicial de Navarra, el tàndem Vinyes-Font ja pensaven en posar-se A treballar de cara a la segona cita del CER. Aquesta segona cita tindrà lloc al circuit de València.

Més notícies esportives dels nostres pilots en l’àmbit internacional, aquí

Informació original/fotos: Fotoesport