,

UN COP DEIXA KO EL SWIFT DE VINYES-MERCADER AL CANÀRIES

 

Joan Vinyes – Jordi Mercader (Suzuki Swift R+), no van poder portar fins el final l’excel·lent actuació amb la qual van completar la primera etapa del Ral·li de Canàries, tercera cita del Campionat d’Espanya de Ral·lies d’asfalt (CERA),i cita inicial del Campionat d’Europa d’aquesta especialista, ja que aquest any va acabar sent molt complicat.

Els pilots de l’equip de Suzuki Motor Ibèrica van haver d’abandonar la prova en la primera especial de la segona etapa (Arucas), després de xocar contra un mur de protecció de la carretera. Afortunadament però, l’incident no va tenir conseqüències personals per als pilots però sí que va deixar danyades les dues rodes de la part esquerra del Swift.

Diuen que per trobar sol i plata només cal anar a les Illes Canàries. Aquesta afirmació será certa gairebé sempre, però només gairebé. Diem això pel fet que enguany el Canaries va viure una climatologia complicada: pluja en trams concrets, boira i fred, sol i calor…de tot una mica!

Shakedown

La jornada de test va tenir un desenllaç progressiu per al tàndem de l’equip Suzuki Ibèrica.

En la primera passada van tenir un lleuger problema amb un palier que els va obligar a finalitzar el recorregut sense provar les modificacions que havien previst.

Una vegada solventat el problema, les tres passades següents es van desenvolupar correctament, de manera que van poder dur a terme l’objectiu previst de millorar algunes parts molt concretes del nou Swift.

Per a Vinyes va ser una jornada estranya ja que “podríem dir que començar el shakedown a les 13 hores no és massa habitual. Potser ens va costar una mica agafar el ritme però a mesura que avançava la jornada vam fer un bon treball en la posada a punt del Swift de cara el ral·li.

1a, Etapa. Valsequillo, San Mateo, Artenara i Las Palmas

Aquesta primera etapa es va plantejar molt complicada degut precisament a la climatologia.

Abans d’iniciar la primera especial, Vinyes-Mercader van haver de realitzar un canvi de rodes a causa de l’asfalt, doncs ja començava a estar sec.

Van salvar la dura jornada amb solament una virolla en el primer pas per San Mateo i sempre situats en el top10 de la classificació, la qual aquesta vegada era molt nombrosa a causa de la presència extra de pilots portuguesos que disputen l’europeu i dels pilots canaris que lluiten en el campionat regional.

Vinyes-Mercader van acabar aquesta primera jornada amb un 2on lloc (CERA) en la 2a passada per  l’especial de Las Palmas. En la classificació provisional del mateix certamen, es van situar al final en la 8a posició, a 9”, del Hyundai i20 R5 del pilot canari Toño Ponce.

Vinyes va acabar aquest primer dia de competició molt cansat però satisfet de com s’havia desenvolupat la primera etapa, tot i els entrebancs que va provocar la climatologia, ja que “el cansament és més psicològic que físic. Està sent un Illes Canàries molt complicat pel tema de la tria de les rodes a causa d’aquest temps tan variable”.

2a, Etapa. Arucas, Moya i Galdar

Va ser aquí on Vinyes-Mercader ja no van poder continuar amb l’excel·lent ritme de la jornada anterior a causa del cop que comentàvem al principi de la crònica i que els va deixar sense opcions de poder continuar.

En arribar al parc d’assistència, Vinyes comentava que “una vegada vàrem superar la primera meitat del primer tram del dia, quan estàvem fent unes enllaçades en baixada en les quals es va molt de pressa, el Swift va marxar de la part posterior i va acabar tocant el mur de protecció.  Ens va faltar molt poc, però no vam poder passar. A causa de l’impacte no va haver-hi cap opció per poder continuar i el Canàries es va acabar per a nosaltres”.

El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2018 seguirà a les Canàries la propera setmana, en aquest cas però, a l’illa de Tenerife on tindrà lloc el 28è Ral·li de Adeje – Tenerife.