,

Una avaria marca el final de temporada de Xavi Cardelús

Una avaria que finalment va provocar que es calés foc a la seva moto, va marcar el punt i final de la participació de Xavi Cardelús en l’última cursa del Moto2 European Championship, prova disputada  ahir diumenge, 21 de novembre,  en el Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana.

Doble penalització

L’andorrà, que sortia des de la segona filera de la graella, ho feia amb el handicap que suposava tenir una doble penalització ‘long lap’. Malauradament, ni tan sols va tenir temps de complir amb la sanció. I és que una avaria va acabar amb la seva participació en la cursa, quan tot just havia cobert les dues primeres voltes.

D’aquesta manera, Cardelús va perdre tota opció de poder lluitat per la tercera posició final del campionat, una posició que s’estava disputant amb Lukas Tulovic. Així doncs, al final el pilot ha acabat el campionat en la 4a posició final. Cardelús ha sumat un total de 102 punts, els mateixos que ja tenia abans de disputar aquesta prova.

Les declaracions del pilot

És frustrant acabar la temporada d’aquesta manera. D’entrada, ja tenia clar que la cursa seria força complicada. Ahir, després dels entrenaments em van notificar una sanció per no haver respectat una bandera vermella (que no havia vist). Aquest fet ja em va fer perdre les opcions de lluitat pel podi,  ja que hauria perdut força temps en dues de les 19 voltes de la cursa, però la cosa no va acabar aquí. En la tercera volta vaig tenir un problema mecànic que em va obligar a retirar-me i, el que és més greu, la moto es va calar foc quan ja rodava per fora de la pista! En un primer moment va començar a fer sorolls i al moment van començar a sortir flames.

És una manera molt decebedora d’acabar un campionat en el què he estat entre els protagonistes, tal i com demostra la 4a posició final que he acabat ocupant.

———

Per trobar més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe, o si ho preferiu, accediu des del menú superior del blog.