,

UNA BURXADA DEIXA FORA A VINYES-MERCADER A OURENSE

Els protocols del Covid19, el risc d’incendis i una burxada, marquen el el 53è Rallye Ourense i la cursa de Joan Vinyes-Jordi Mercader.

Joan Vinyes – Jordi Mercader no van tenir massa sort en l’estrena del Suzuki Swift R4lly S aquest darrer cap de setmana a Galícia. Una burxada en la segona passada per l’especial cronometrada de A Peroxa els va obligar a canviar la roda davantera esquerra del seu Suzuki en plena especial.

Una burxada inoportuna

La pèrdua inevitable de temps per poder solventar l’incident els va allunyar del Top10 del rallye, posició que havien mantingut sense massa dificultat durant les dues primeres especials. Així i tot, cal destacar que van aconseguir remuntar fins a 13a posició de la classificació final.

Esmentar que en aquesta ocasió, els vencedors del 53è Rallye Ourense – Ourense termal, no van rebre els seus trofeus en l’habitual cerimònia de sempre. Tampoc no es va realitzar la cerimònia de sortida a l’inici del ral·li. El motiu ? La delicada situació sanitària que estem vivint a tot arreu.

El moment de la burxada

La calor, protagonista

Una de les dificultats, potser la més destacada,  va ser la forta calor que va fer durant tota la setmana.

Shakedown

L’últim test amb el vehicle de competició abans d’iniciar l’Ourense va disputar-se en un tram d’uns 3 km a la zona de Toén.
Per a Vinyes-Mercader aquest shakedown va suposar la continuació del treball realitzat per l’Equip Suzuki Motorsport una setmana abans al Ferrol.

En el TCC, Vinyes-Mercader van aconseguir parar el crono en 2’27”185, un temps que els va situar en la cinquena plaça, superats només per les mecàniques R5.

Cara i creu en les inicials

En la primera passada per A Peroxa (16,03 km) i per Toén (15,13 km), tot va anar amb normalitat.
Una vegada superades les dues especials, Vinyes-Mercader van cedier 12” respecte dels seus companys d’equip, Pardo-Pérez, un fet que es pot considerar normal si tenim en compte que Javier Pardo és d’Allariz, localitat propera a Ourense,de manera que coneix molt bé  aquestes carreteres.

El punt i final

En la continuació les coses van empitjorar per a Vinyes-Mercader. La burxada comentada anteriorment els va obligar a parar-se a la meitat de l’especial per canviar la roda. La consegüent perduda de temps els va deixar definitivament sense opcions.

Propera cita al Ferrol

El 51è Ral·li de Ferrol serà la propera cita del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA). Les dates previstes són el 21 i el 22 d’agost.

Info original i fotos: Fotoesport

més notícies dels nostres pilots, aquí