,

UNA BURXADA IMPEDEIX A VINYES FER-SE AMB EL TRIOMF A ADEJE

Després d’encapçalar des de l’inici la classificació del 29è Ral·li Ciutat d’Adeje en la categoria N5, la parella formada per Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+) van veure frustrades les seves opcions de triomf al patir una burxada en plena recta final del ral·li. En concret, la burxada es va produir en el segon pas per l’especial denominada Grandilla, antepenúltima de la prova.
I és que l’incident els va suposar més de 4’, veient-se relegats fins a la 3a posició, a quasi 4’ dels guanyadors, Javier Pardo-Adrián Perez.

Una vegada més, la logística de la prova chicharrera del CERA va instal·lar-se en ple centre d’Adeje.

Shakedown – Qualificació:

Un cop superades les esgotadores jornades de reconeixement de les especials, Vinyes-Mercader es posaven als comandaments del Swift R+ de l’equip Suzuki Motor Ibèrica dos mesos després de la prova de Còrdova.

En el shakedown van fer les quatre pujades previstes provant diferents opcions per millorar les prestacions del Swift.

Tot i que en les mànigues de preparació mai s’exigeix el 100% a la mecànica, van aconseguir un millor crono de 2’07”40.

La mànega de qualificació, tot i no tenir conseqüències decisives en el resultat del ral·li, ja té connotacions diferents. La lluita contra el crono és oficial i poder triar la posició de sortida pot ser important.

El tàndem de Suzuki va parar el crono en 2’07”117, marcant en el 6è millor registre, per darrere del Porsche 997 GT3 del pilot canari Enrique Cruz, (pole-position 2’03”744).

1a, Etapa. Adeje BP (11,40 km), Santiago el Teide (17,80 km) i Guia de Isora (12,30 km):

Vinyes-Mercader van completar el primer pas per la primera secció de manera regular. Van fer-ho situats per darrere de les mecàniques amb millors prestacions, les quals lògicament havien de lluitar pel triomf en la classificació absoluta.

L’equip Suzuki, sempre en el top10 de la prova, van marcar els millors cronos entre els N5 en totes les especials. Amb 14” d’avantatge respecte de l’equip local Mesa-Deniz, van acabar aquesta primera secció com a líders.

En la continuació, 2a secció completament nocturna, Vinyes-Mercader van mantenir el lideratge de la N5, encara que van perdre algun segon respecte als seus companys d’equip Pardo-Perez, que van acabar la jornada en la 2a posició de l’esmentada categoria, a 20” de Vinyes.

2a, Etapa. Arona-Vilaflor-San Miguel (14,95 m), Granadilla (11,20 km), Arico-Fasnia (8,52 km) i Adeje (1,10 km).

La segona etapa de l’Adeje 2019 va iniciar-se sense grans canvis respecte del dia anterior.

Els tres Swift R+ N5, van marcar cronos molt semblants.

Així doncs, les diferències a favor de Vinyes-Mercader van mantenir-se estables fins que la burxada els va deixar sense cap opció d’aconseguir el primer triomf en el CERA 2019. La decepció era evident en el rostre dels pilots de Suzuki.

Una vegada superada la fase inicial, el CERA s’instal·larà a la Comunitat de Galícia fins a l’arribada de les vacances estiuenques.

La primera parada serà a Ourense. Es disputarà la 52a edició del ral·li de la capital gallega (Ourense termal). La prova serà la segona vàlida per al Súper Campionat d’Espanya de l’especialitat (S-CER 2019).

La cita és els dies 6, 7 i 8 de juny.

 

Font: Fotoesport