,

VICTÒRIA DE VINYES-MERCADER AL VILLA DE LLANES

La victòria de Vinyes-Mercader al Villa de Llanes, en la que va ser la 42a edició del ral·li asturià, va deixar clar el bon moment que torna a viure la parella dels del Suzuki Motor Ibèrica. I és que Joan Vinyes-Jordi Mercader va completar la segona cita asturiana de la temporada del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt (CERA) 2018, com a clars vencedors de la categoria N5.  També van assolir una excel·lent 4a plaça de la classificació absoluta, només per darrere dels R5, vehicles amb molt millors prestacions.

Shakedown

Andrín-Cué (2,70km).

Les últimes proves al volant del Swift de competició van tenir un desenllaç positiu per al tàndem Vinyes-Mercader. Van completar les quatre pujades previstes a un traçat molt conegut i sense grans dificultats, fent els test programats.

En la pujada de qualificació, Vinyes va marcar un crono de 1’09”421, que va situar-lo en la 6a plaça d’una classificació que solament és vàlida perquè els pilots prioritaris participants en el ral·li puguin escollir la posició de sortida.  L’andorrà va escollir iniciar el ral·li en 2a posició.

Una vegada superat el primer obstacle de la cita de l’Escuderia Llanes, Vinyes es mostrava optimista de cara al desenllaç de la prova:

Com ja vaig comentar anteriorment, són especials molt conegudes en les quals, a més, sempre ens hem sentit molt a gust. Hem completat els reconeixements amb normalitat. Estic convençut que estem preparats per fer un bon ral·li”

Vinyes-Mercader van tornar a donar la seva millor versió a Llanes

1a. Etapa

La Torneria (11,400km), Los Carriles (6,721km) i Carmen-Torre (19,530km). 

El Llanes 2018 s’iniciava prometedor per a Vinyes-Mercader.
En la 1a secció van dominar de manera clara la seva categoria, establint diferències a favor seu des del primer pas per la Torneria. Una vegada completat el primer bucle per les especials esmentades, ja ocupaven el lideratge de l’N5.

En la següent passada les diferències entre els dos equips de Suzuki Motor Ibèrica van estabilitzar-se. Els tercers, Llanera-Fernández, van perdre les seves opcions a causa d’una sortida de carretera.

Abans de reiniciar la competició, Vinyes ens comentava que “tot està sortint com teníem pensat. El Swift compleix amb les exigències que li demanem i anem recuperant la confiança en les nostres possibilitats.

El Suzuki Swift R+, ja de nit, a la rampa de sortida

2a. Etapa

Nova-Labra (19,920km) i Riu Cabra (21,260km)

El canvi d’escenari no va comportar canvis rellevants. Vinyes-Mercader van seguir dominant la categoria N5. Van ser els més ràpids en la primera passada per les dues especials, ampliant definitivament el seu avantatge.

En la recta final del ral·li van mantenir la mateixa regularitat, confirmant un nou triomf, molt necessari, entre els N5. Paral·lelament van tornar a estar dins del Top5 de la classificació absoluta del CERA.

Al final, satisfacció per haver retrobat la línia positiva que semblava perduda fa un parell de setmanes a Oviedo.

Imatge del pòdi final del LLanes

”Molt content pel resultat aconseguit a Llanes. És evident que aquest ral·li segueix sent un talismà per a nosaltres. Hem marxat amb excel·lents sensacions. Esperem seguir en aquesta línia i seguir sumant punts per a Suzuki en la classificació per marques . Si de pas podem millorar la nostra posició en les diferents classificacions del CERA, doncs millor encara.

El CERA seguirà el seu camí per la cornisa cantàbrica, encara que canviarà de Comunitat.  Astúries donarà pas a Cantàbria, on els dies 19 i 20 d’Octubre es disputarà el Ral·li Santander -Cantàbria.

Serà l’antepenúltima cita del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt.

Info/Fotos: Fotoesport