,

JOAN VINYES – JAUME FONT GUANYADORS DELS 500 KM D’ALCANYÍS

Aquest passat cap de setmana de l’1 de desembre, Joan Vinyes – Jaume Font (Porsche Cup GT3) van proclamar-se guanyadors dels 500 km d’Alcanyís.

Destacar que la carrera va estar marcada per la presència del cotxe de seguretat durant més de 45’ després de la primera hora de competició

Aquesta prova, organitzada per V-line tancava el calendari de l’Espanyol de Resistència de la temporada.

El traçat FIM de la pista de Motorland va gaudir de molt bon clima i d‘una temperatura molt agradable.

Els lliures

Després de més de dos mesos de no competir al volant del Porsche GT3, Vinyes – Font es van concentrar en aquests compassos inicials en recuperar el ritme que van protagonitzar en l’última cita del GT Open Cup a Barcelona. Per això, durant els lliures es van anar alternant al volant del Porsche. A més, també els calia recordar de nou el traçat de Motorland, donat que aquesta temporada encara no hi havien competit.

Al final els 60’ dels lliures, tot va resumir-se en dues paraules “satisfacció general”. Tan sols els quedava ja el tràmit dels cronometrats per iniciar la prova.

Els cronometrats

Els cronometrats els podia disputar un únic pilot de l’equip. En aquest cas van decidir que en Joan fes les primeres voltes lluitant de manera directa contra el crono.

Vinyes va saldar l’escull parant el crono en 1’54”063, un temps que va situar-los en la segona línia de la graella de sortida.

En finalitzar els 45’ de cronometrats Vinyes en Joan ens comentava que “veient la llista d’inscrits era la posició que ens corresponia. Els dos GT que ens han superat tenen unes prestacions molt  superiors. La diferència de 2” per volta és la que esperàvem”

Emoció durant 4 hores

La carrera es va iniciar amb una sortida espectacular de Vinyes que va deixar “asseguts” als rivals que el precedien en la graella de sortida.

El pilot de Baporo Motorsport va imposar un excel·lent ritme que el va portar a anar ampliant les diferències respecte dels rivals.

De totes maneres era evident que tard o d’hora la potència dels seus perseguidors directes sortiria a relluïr i que mantenir aquestes diferències seria poc menys que impossible.

Després de la 1a hora de carrera va ser la sortida a pista del cotxe de seguretat (SC) la que va ocasionar el reagrupament dels corredors. A més va començar “el ball” d’entrades al pit-lane. Precisament va ser en aquest moment quan va posar-se als comandaments del Porsche Jaume Font.

La presència de l’SC es va allargar més de l’esperat (més de 45’) i això va provocar un canvi d’estratègia en alguns equips.

L’equip 93 de Baporo Motorsport va decidir fer un canvi menys de pilot dels previstos inicialment. Font va allargar fins al límit el seu relleu (va estar gairebé 2 hores seguides pilotant) i Vinyes va entrar una mica abans de previst en un principi.
L’estratègia va ser positiva i van estar lluitant pel triomf durant tota la recta final. No obstant això, reduir diferències amb el Mosler MT 900 (Kanaroglou, Cintrano, Morcillo), no va ser possible.

Al final van travessar la línia d’arribada amb 30” de retard respecte dels seus rivals.

Desenllaç inesperat

La sorpresa però, va saltar en plena cerimònia de lliurament de trofeus. I és que va notificar-se als aparentment guanyadors una sanció per haver superat el temps màxim de pilotatge d’un dels seus pilots. D’aquesta manera, Vinyes – Font van passar automàticament a ser els inesperats guanyadors.

La sorpresa va ser majúscula i la satisfacció de la parella, total:

“Estava molt content tant de com va desenvolupar-se la carrera com per la manera que vam competir. Vam estar sempre rodant a un ritme excel·lent i a tocar de mecàniques molt superiors a la nostra. La satisfacció pel triomf de la categoria GTC va ser total i quan ens van comentar que havíem guanyat l’escratx doncs… Un cap de setmana espectacular”

Per triar un moment en el qual tot es podria haver torçat, Joan ens comentava que “en la recta final de la carrera em van comunicar que havia estat penalitzat amb un Stop&Go, és a dir amb una parada de 10”, per haver superat els límits de la pista. UFFFF … Per sort la penalització no va tenir conseqüències”

La temporada està arribant al final. No obstant això, a Joan Vinyes encara li queden alguns compromisos per complir.

El proper cap de setmana correrà al costat de Melchor Caminal i de Quim Guillamet en una altra prova de resistència, en aquest cas de terra: Serà en Les 4 hores de Lleida i al volant d’un Seat Ibiza TDI.

Més notícies dels nostres esòrtistes en l’àmbit internacional aquí

Info original i clasificacions a: Fotoesport