,

Vinyes Jr-Barcons es queden a mig fer a les 3 hores Off-Road de Lleida

Joan Vinyes Jr – Marc Barcons (Peugeot 205) es van veure obligats a abandonar les 3 hores “Off Road” de Lleida, primera prova del Campionat de Resistència, quan lideraven la classe 1 (rodaven en la 4a. posició de la provisional absoluta).

En aquest context, val a dir que en el moment de l’abandonament ja s’havia superat la meitat de la prova i les perspectives eren immillorables.

Malgrat no completar les 3 hores (només van aconseguir-ho 2 vehicles), Vinyes-Barcons van poder pujar al podi de la Classe 1. En el moment de l’abandonament havien completat el mínim de 10 voltes que marca el reglament per poder sortir en les classificacions finals de la carrera.

Vent i calor

Els esforços dels organitzadors per mantenir la pista en les millors condicions per pode competir-hi van tenir com a principals protagonistes, el vent i la calor, que va arribar fins als 25º. Per això, malgrat regar el traçat continuament,  la pols resorgia de manera immediata. Per tot plegat, aquesta va ser una edició molt dura per a tots els pilots. En aquest sentit, Vinyes Jr. comentava que “la falta de visibilitat era absoluta. A causa d’això vaig agafar el mur lateral i la bolcada va ser inevitable”.

A més, el pilot d’Andorra la Vella afegia: “Ha estat una llàstima. Amb la pista seca el ritme era molt bo. La pols ens limitava la visibilitat, però es podia anar molt de pressa”.

De la pols, al fang

Per si la poca visibilitat no fos prou, quan van regar la pista va arribar el moment que els va sentenciar la jornada. “Quan el tractor va marxar, el rival que portava al davant em va deixar el parabrisa molt brut. De fet, la visibilitat era nul·la. Vaig haver de reduir el ritme, però tot i això al final va passar el que va passar”

Propera parada, Mollerussa

Vinyes Jr, va deixar Lleida pensant en la pròxima cita. En aquest sentit, el pilot comentava que “ara l’objectiu és recuperar la competitivitat del Peugeot per poder sortir d’aquí a un mes a Mollerussa, en les millors condicions”

Segons el calendari actual de la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA), la pròxima prova de certamen català d’“Off-Road” serà el dia 22 d’abril a Mollerussa.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.