,

VINYES-MERCADER ACABEN FREGANT EL TOP10 A CANÀRIES

Joan Vinyes – Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly) han saldat avui dissabte (28 de novembre) la seva primera participació al Ral·li Illes Canàries, prova vàlida pel  Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, en l’11a posició de la classificació absoluta.

La prova s’ha disputat amb unes condicions climatològiques molt variables, motiu pel qual l’estat de l’asfalt ha estat molt diferent segons la posició de sortida de cada equip. Precisament, Vinyes-Mercader, que sortien des d’una posició molt endarrerida per no estar inscrits en l’europeu de l’especialitat, han acusat més del desitjat aquest fet, que els equips que els han precedit.

Màxima concentració

La jornada de reconeixements ha estat de màxima concentració. En ser un ral·li vàlid per a l’ERC, només es permetien dues passades per cadascuna de les 9 especials a reconèixer. A tot això afegir la complexitat d’aquests trams de velocitat, amb desnivells constants i moltes vegades amb una paret a un costat de la pista i amb barrancs a l’altre. Tot i això, segons comentava l’andorrà en acabar els reconeixements “A Canàries els reconeixements sempre són durs, però estic convençut que hem pres unes molt bones notes que ens permetran seguir un ritme competitiu en carrera”

Satisfets del shakedown

El shakedown s’ha disputat sense problemes per al tàndem de Suzuki Motorsport, marcant un millor crono de 2’00”113. Apuntar que en aquesta ocasió el tram de qualificació (TCC) només l’han disputat  els equips inscrits en l’ERC.

1a etapa llarga i exigent

En haver de superar dues vegades cadascuna les especials de la zona central de l’Illa de Gran Canària, els equips han viscut una 1a etapa molt llarga i exigent.

Vinyes-Mercader han imposat des del principi un ritme molt regular que els ha permès situar-se just darrere dels R5 i a tocar del top10

Etapa decisiva sense sorpreses

La parella dels de Suzuki Motosport han iniciat el llarg enllaç de 23 km cap al nord de l’illa canària per disputar l’últim bucle de la prova.  L’objectiu era clar: mantenir una bona posició.

Dit i fet! Vinyes-Mercader han sabut mantenir el mateix bon ritme registrat durant tot el cap de setmana. De fet fins i tot han pogut millorar el crono en les segones passades.

Cansats però contents

Una vegada al parc tancat final de l’aparcament de l’estadi de la U.D. Las Palmas,  Vinyes comentava:
”Estem molt cansats, però alhora molt contents de com hem disputat el Canàries 2020. Esperàvem que fos un ral·li complicat, però la pluja l’ha fet encara més dur. Quasi que hem aconseguit estar entre els deu millors del CERA”

El cert és que si tenim en compte que els equips que els precedeixen en la classificació van amb millors mecàniques i que quatre són canaris, acabar a tocar del Top10 ha estat un bon resultat.

Darrera parada: Madrid

El XI Ral·li Comunitat de Madrid – RACE posarà el punt final en aquesta temporada tan complicada. La tradicional cita de final de temporada estarà centralitzada al circuit del Jarama. Aquesta darrera prova serà més un esdeveniment festiu que una competició pròpiament dita.

Més notícies dels nostres esportistes a nivell internacional, aquí

Info original / Fotos: Fotoesport