,

VINYES-MERCADER DEBUTARAN AL CAMPIONAT D’ESPANYA DE VEHICLES HISTÒRICS

Joan Vinyes – Jordi Mercader participaran aquest proper divendres i dissabte (2 i 3 d’octubre) al CERVH, el Campionat d’Espanya de Ral·lis de Velocitat per a Vehicles Històrics. Concretament ho faran a La Corunya, on la parella disputarà el Rallye Rías Altas 2020 al volant d’un Seat Ibiza Kit Car.

Aquesta serà la primera vegada que el tàndem de Suzuki Motorsport disputi un ral·li vàlid per al Campionat d’Espanya de Ral·lis de Velocitat per a Vehicles Històrics (CERVH).

Escenari conegut

El recorregut del ral·li serà de 386,97 km, dels quals 106,42 seran contra el crono. Els trams cronometrats seran 8 (4 diferents). Les cronometrades a disputar durant la tarda del divendres (dia 2) estaran marcades en la zona de Monfero (seccions 1 i 2), mentre que durant el matí del dissabte els escenaris estaran en la zona de Pontedeume (seccions 3 i 4).

En les seccions inicials les especials a superar seran: Doroña (11,24 km) i Monfero (18,08 km), dues vegades cadascuna. Durant la jornada següent tocaran: Irixoa amb 12,55 km i Aranga amb 11,34, tambédues vegades cadascuna.

Seat Ibiza Kit Car

Com dèiem en la introducció, la parella afronta la disputa de la prova del CERVH als comandaments d’una mecànica molt diferent a la que estan acostumats. I és que segons en Joan  ”des de principi de temporada que estem centrats a millorar les prestacions del Suzuki Swift R4lly S, controlant en cada carrera tant els nostres cronos com els dels rivals directes. En aquesta ocasió però, tot serà molt diferent. Sortirem a competir gairebé sense haver tingut temps de provar el Seat Ibiza Kit Car i sense cap pressió”

I és que es tracta d’un cotxe i d’una mecànica que no han pilotat mai. No obstant això, el recorregut sí que el recorden, almenys parcialment:

“Segur que el traçat ens sonarà. De tota manera, tenint en compte que és una zona en la qual ja competim en el ral·li del Ferrol, tan sols un canvi en un encreuament et pot canviar totalment l’exigència de l’especial. Per tant els reconeixements seran igual d’intensos que de costum”

Parc d’assistència a Betanzos

El Polígon Industrial Piadela de la localitat de la Corunya acollirà la logística dels participants a partir de demà dijous (dia 2).

Mentre que en el podi situat a la Plaça García Hermanos de la població de Betanzos es faran les respectives sortides de les etapes, així com els reagrupaments al final de cadascuna de les seccions.

A les 16.00 hores del divendres (dia 2) es donarà la sortida al primer participant. El final d’aquesta primera etapa esta previst als voltants de les 22.45 hores.

Entre les 10.00 hores i les 15.30 hores del dissabte tindrà lloc la segona etapa.

El final de ral·li i la cerimònia de lliurament de trofeus AB que clourà la cita gallega està prevista a mitja tarda.

Info original/fotos: Fotoesport

Per d’altres cròniques esportives de Joan Vinyes, feu clic aquí