,

VINYES-MERCADER ENTRE ELS MILLORS AL RAL·LI DO COCIDO

Joan Vinyes- Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5), van signar aquest passat cap de setmana una excel·lent 2a posició en la categoria N5 (4a de l’absoluta), al 24 Ral·li do Cocido. Aquesta era ja la cinquena prova del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2019.

D’aquesta manera i per segona vegada consecutiva aquesta temporada, els de Suzuki Motor Ibèrica se situen en el top5 de la classificació absoluta en una prova, superant a rivals amb vehicles amb millors prestacions (R5).

Dóna la sensació que aquesta temporada la pluja i l’ambient fresc durant les jornades de reconeixements s’estan convertint en una constant. La preocupació de pilots i organitzadors de que la pluja acabés arribant era evident, El motiu? Les especials patinen fins i tot quan estan seques, així que mullades….

Dit i fet, els mals auguris van complir-se i la pluja va acabar arribant, un fet que va complicar-ho tot, però més especialment en el bucle final del ral·li.

Shakedown – Qualificació:

El test previ a la disputa del tram de qualificació (TCC) va disputar-se en un tram de gairebé 4 km a Soutolongo. L’asfalt estava molt trencat i presentava moltes pedres soltes.

En aquesta 2a cita gallega del calendari del CERA 2019, Vinyes-Mercader van ocupar la segona plaça entre els N5 en la disputa del TCC.

Una vegada acabada la celebració de la cerimònia de l’elecció de la posició de sortida, Vinyes ens comentava que “és un recorregut ple de paranys i és fàcil cometre errors.

1a secció. Especial espectacle Lalín

El tàndem de Suzuki Motor Ibèrica va realitzar un inici de ral·li espectacular. En aquest sentit van aconseguir el millor crono en les dues passades.

Vinyes descrivia d’aquesta manera l’objectiu amb el qual van afrontar la doble passada per aquesta especial:  ”Volíem gaudir de l’especial i que també ho gaudissin els espectadors. Crec que vam aconseguir les dues coses. La primera segur que sí”

2a i 3a secció. Silleda, O Couto, Saborida

Vinyes-Mercader van protagonitzar un molt bon començament de ral·li en aconseguir els escratx de la categoria N5 en les especials de Silleda i O Couto.

A partir d’aquí van ser els seus companys de l’equip Suzuki Motor Ibèrica, Pardo – Pérez, els que van aconseguir els millors registres en la categoria N5.

En finalitzar aquestes seccions però, els Suzuki Switf R+ estaven separats per 16”. Destacar que tots dos van acabar situats en el Top5 de la prova de Lalín.

En l’assistència de meitat de ral·li, Vinyes comentava que “que el nostre ritme és el millor que podem tenir en unes especials, les quals s’han embrutat molt després de la primera passada. Satisfets de com s’està desenvolupant la prova.

4a i 5a secció. Saborida, Vila de Cruces, Rondeiro-Dozón

La recta final del ral·li no va variar la tendència. En la tercera passada per Saborida, Vinyes va llimar l’avantatge que li portava el seu company d’equip.

Va ser l’únic escratx que va aconseguir el pilot andorrà en aquesta penúltima secció del ral·li.

Es van viure moments de tensió en l’última assistència del dia. Faltava la segona passada per Vila de Cruces i Rondeiro i les notícies que arribaven des d’aquests escenaris eren que començava a ploure.

Qui més qui menys va prendre les seves precaucions, però al final no va haver-hi sorpreses d’última hora.

Vinyes valorava d’aquesta manera la seva actuació en el Cocido 2019:  “La valoració és positiva, sobretot pensant en els interessos de l’equip Suzuki.

Per segon ral·li consecutiu els dos cotxes han acabat entre els 5 millors de la classificació absoluta. També estic satisfet d’haver acabat en la 4a plaça de la  classificació. Hem mantingut un ritme competitiu en unes especials en les quals no et pots permetre un instant de relax. Intentarem continuar la ratxa de bons resultats al Ferrol”

El Ral·li Ferrol, que aquest any celebra el seu 50è aniversari, serà l’última prova del CERA 2019 que es disputarà a Galícia.

Organitzat per l’escuderia que dóna nom a la prova, es disputarà els dies 19 i 20 de juliol, amb les instal·lacions de la Malata, com a centre neuràlgic de la prova.

 

Font original: Fotoesport