,

Vinyes-Mercader i Suzuki no faltaran al CERA del Ferrol.

Foto d’arxiu de Vinyes-Mercader al Ferrol

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Motor Ibérica / Swift R+), tornaran a Galícia per disputar el 49è Rallye de Ferrol, sisena prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) i tercera del calendari que es disputa en aquesta comunitat.

L’equip Suzuki Motor Ibèrica no variarà els seus objectius, és a dir, sortiran amb la intenció de seguir acumulant punts de cara a la classificació de marques, així com per seguir millorant les prestacions del nou Swift R+ N5.

Els organitzadors de l’esdeveniment (Escuderia Ferrol) per aquesta edició prèvia al cinquantenari, van prendre la decisió de tornar al format de les dues etapes. Divendres (dia 20) es disputarà el shakedow, la màniga de qualificació i la primera etapa (4 especials). Durant la jornada següent es completarà un recorregut que en total tindrà 429 km (5 especials), dels quals gairebé 155  seran de velocitat. En total seran 9 trams cronometrats (6 de diferents).

L’escenari, en el qual estaran les especials, és molt conegut pels equips que any rere any es desplaça al Ferrol. Malgrat tot, la gran quantitat de possibilitats que ofereix el terreny sempre deixa oberta l’opció sorpresa.

Així doncs, les especials del bucle inicial (divendres dia 20) seran: Montfero-Montfero (19,47 km), Montfero-Vilarmaior (24,54 km) i Ramón Sueiras (2,42 km), la primera a doble passada i les altres dues solament s’hauran de superar una velada.

Durant la segona etapa (dissabte dia 21): Sant Sadurniño-Somozas (20,06 km), Valdoviño (19,81 km) i Ferrol-Ferrol (9,24 km) seran els obstacles a superar, les dues primeres a doble pasada, mentre que l’únic pas per Ferrol-Ferrol serà l’especial TC-Plus de la prova.

Els pilots de Suzuki esperen que la seva sort segueixi millorant en terres gallegues, així ens ho comentava Joan:

A nosaltres ens agradaria acabar aquesta primera part de la temporada competint amb els millors durant la prova. Acumular punts en la classificació de marques és important. Aquest any la lluita està més ajustada que en temporades anteriors. Malgrat tot, a Galícia tot és possible!

Les especials cronometrades i el canvi del programa horari no semblen preocupar a Vinyes:

El ral·li passa pels mateixos llocs de sempre o almenys això sembla pel nom de les especials. De tota manera, segur que hi ha variacions, donat que són zones amb molts encreuaments i això dóna la possibilitat de fer especials molt diferents en la mateixa ubicació. Dues etapes? Per mi millor. Dissabte s’acabarà abans i això sempre s’agraeix.

El Recinte Firal FIMO, situat en La Malata, acollirà una temporada més a les assistències dels equips.

El shakedown es disputarà en un tram de 3,170 km el divendres (dia 20) a partir de les 10,00 hores. A continuació es disputarà el TCC en la mateixa ubicación. L’especial decisiva per establir l’ordre de sortida dels pilots prioritaris.

La sortida de la 1a etapa serà a les 17,30 hores del mateix divendres des del podi de l’Av.de Esteiro de la localitat gallega.

L’arribada d’aquesta primera jornada de competició està prevista a partir de les 22,35 hores en el FIMO.

La 2a es disputarà entre les 9,30 hores i les 17,30 hores del dissabte (dia 21), en aquest cas, amb sortida del FIMO i arribada al podi de l’Av. de Esteiro, on es durà a terme el lliurament de trofeus als guanyadors.

Fotos: Fotoesport