,

Vinyes – Mercader planten cara als favorits en el Ral·li Osona

Joan Vinyes-Jordi Mercader, al volant d’un Seat Ibiza Kit Car – Baporo Motorsport, mecànica que va viure els seus moments més dolços fa ja un quart de segle, van completar la 52a edició del Ral·li Osona amb una excel·lent segona posició de la classificació absoluta.

Els de Suzuki van situar-se en l’esmentada segona plaça després del seu primer pas per la Trona, primera especial del dia. A patir d’aquest moment la parella va mantenir la posició fins que van finalitzar la prova.

Orriols – Pujolar, guanyadors

En el podi final del ral·li -organitzat per l’Escuderia Osona-  en primer lloc va acabar l’equip local format per Albert Orriols i Lluis Pujolar ( Skoda Fabia Ral·li 2). El tercer lloc va ser per el Peugeot 208 GT Rally4 d’Oscar Palomo i Brais Miron

Força calor i pluja

És habitual que en aquesta prova les condicions climatològiques pròpies de l’estiu facin de les seves.  En aquest sentit destacar que la calor intensa va apretar de valent. Fins i tot la pluja semblava que també volia dir la seva just abans d’iniciar-se l’últim bucle de la prova. Finalment però, l’amenaça d’aigua va esvaïrse i l’asfalt va continuar sec fins el final.

L’Ibiza de Vinyes va sorprendre

Des de la primera especial, Vinyes-Mercader van veure com els dubtes sobre on podrien arribar amb el Seat Ibiza  -que s’enfrontava amb mecàniques actuals-  es van resoldre en els primers compassos del ral·li.

Orriols-Pujolar (Skoda Fabia), guanyador en diverses ocasions de l’Osona i bon coneixedor de la seva comarca, va dominar des de l’inici. De manera sorprenent l’Ibiza de Vinyes-Mercader es situava en una inesperada segona plaça, mentre que per darrere la lluita era més ajustada, sobretot en aquest primer bucle.

En les primeres seccions del ral·li, és a dir, la doble passada per la Trona, la Costa dels Gats i el Cobert Orriols-Pujolar van acabar en primera posició seguit de Vinyes a 44”. La tercera plaça va ser per a Eduard Pons-Alberto Chamorro (Skoda Fabia Rally2).
Així doncs, Vinyes i Pons estaven separats per 9” i semblava que en la continuació la situació es podria ajustar encara més.

La regularitat de Vinyes, la clau!

La realitat però, va ser ben diferent. Vinyes-Mecader van seguir amb la regularitat exhibida des de l’inici de la prova, mentre que els seus rivals van tenir problemes en el primer pas per la Vola. A partir d’aquell instant les posicions de podi van romandre inamovibles.

Un Ibiza Kit Car impecable.

Al final, en Joan estava molt satisfet de com havia transcorregut la jornada. Així ho explicava:

“Tal com vaig dir en la prèvia, vam venir a Vic amb la idea de provar l’Ibiza , veure fins on podíem arribar i sobretot, passar-ho bé!

Respecte del cotxe, Vinyes afegia que “la resposta de la mecànica ha estat excel·lent i hem pogut competir amb rivals i cotxes actuals. Aquesta segona posició és per estar molt satisfets”.

Un altre dels objectius de la prova era poder mantenir el ritme d’una jornada de competició. Segons el pilot de Suzuki també el va aconseguir, doncs“encara que estàs competint per plaer, no pots desatendre aspectes com ara la posada a punt del vehicle, l’estat de l’asfalt o qualsevol detall que per petit que pugui ser, sempre és cabdal per poder obtenir el millor desenllaç en una prova d’aquestes característiques”

Un cop finalitzat l’Osona, toca canviar el xip i començar a pensar en el Rally Roma Capitale (ERC), una prova òbviament de molta més exigència. El Roma es disputarà l’últim cap de setmana d’aquest mes de juny.

———

Per a més notícies sobre les actuacions dels pilots andorrans en l’àmbit de l’esport  internacional, feu clic en aquest enllaç.  Si ho preferiu també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original / Fotos: Fotoesport