,

VOLKSWAGEN GOLF GTE: EL GTI QUE SOMRIU AL PLANETA

Feia temps que teníem ganes de parlar d’aquest model. Per a molts, inclosos nosaltres, aquest és un model que per moltes raons gaudeix d’una posició única en la Història de l’automòbil. I és que un Golf és des de fa gairebé mig segle, justament això, un Golf!
 
Com no podia ser d’una altra forma, entre els temps que corren i els canvis obligats pels que està passant la indústria, el Golf també s’ha anat adaptant a totes les exigències, modes i tendències.
Per això, amb l’arribada de la vuitena generació d’aquest icònic model, també va aterrar la segona generació del Golf GTE.

El Volkswagen Golf GTE té 245 CV, la mateixa potència que el Golf GTI. Això és possible gràcies a una mecànica híbrida endollable que li permet ser un GTI en prestacions, de fet és millor, doncs també llueix la preuada l’etiqueta de baixes emissions al parabrisa.

Etiqueta zero emissions

Mes enllà del Golf-e, la versió 100% elèctrica de la què ja no s’ha anunciat cap renovació, de moment no hi ha cap altra alternativa de naturalesa flexible, al menys de la gamma Golf. De fet, amb la sortida dels I.D, els de Volkswagen han deixat clar quin és el camí que seguiran en termes d’electrificació pura. Per tant, si volem afegir-nos a la llista de conductors a favor del “canvi” i volem fer-ho als comandaments d’un Golf, el GTE és la nostra única i millor opció.

Aquest “GTI” zero emissions de 245 CV combina aquestes prestacions d’autèntic pota negra amb una autonomia 100% elèctrica que arriba als 60 quilòmetres.

Visualment, el Golf GTE és inconfusiblement un Golf, encara que sí que és cert que compta amb elements diferencials que el distingeixen de la resta de variants En aquest sentit, el GTE pot equipar (en opció) uns para-xocs específics  amb una forma tipo  ‘X’que inclouen il·luminació LED.

Un altre element diferencial el trobem en el nou aleró posterior amb les sigles GTE.

Parlant de les sigles GTE. També estan present en el nou volant esportiu. El volant també inclou una sèrie de botons tàctils.

Un elèctric amb essència GTI

Un altre element diferencial el trobem en el nou aleró posterior amb les sigles GTE. Aquestes sigles també están presents en el volant de tall esportiu.
Tampoc no té els tubs d’escapament visibles. Al seu lloc hi ha uns embellidors que els simulen per allò de recordar-nos aquesta estètica esportiva tan pròpia dels GTI de sempre.
Finalment destacar que opcionalment pot equipar uns para-xocs amb una forma que recorda una ‘X’ i que estan equipats amb Il·luminació LED.
Les llandes disponibles van de les 17 a les 19 polzades i les pinces de fre tornen a ser de color vermell (en el primer lliurament eren blaves).
L’interior -també 100% Golf- llueix els clàssics seients esportius amb la tapisseria de quadres. En el GTE les costures són també de color blau.

Seguint amb els últims lliuraments d’altres models del grup, però amb les precisions obligades que requereix un GTE, aquest nou model ve equipat de sèrie amb l’anomenat «Innovision Cockpit». Inclou un quadre d’instruments digital amb una pantalla de 10,25 polzades i un sistema d’infoentreteniment amb una altra pantalla tàctil de 10. Això sí, en aquesta versió s’inclouen funcions específiques per gestionar el sistema híbrid.

Connectat i tecnològic

En aquest híbrid endollable no li falten arguments destacables pel que fa a connectivitat. Els serveis «We Connect» inclouen streaming, ràdio online i moltes altres altres funcions connectades a la xarxa. A més, compta amb la tecnologia de comunicació entre vehicles i dispositius «Car2X».
Respecte del tema de prestacions de motor, tal i com hem dit al principi aquesta és la primera vegada que el Golf GTE iguala en potència al Golf GTI. Això és així fruit de la combinació del motor de gasolina 1.4 TSI de 150 CV i del motor elèctric de 116 CV, el que li permet arribar als 245 CV amb un par motor de 400 Nm.

Completen la configuració, la tracció davantera i el canvi DSG de doble embragatge de sis velocitats.

60 km d’autonomia elèctrica

Respecte de l’autonomia, per poder assolir aquests 60 quilòmetres en mode 100% elèctric el Golf GTE equipa una batería de 13 kWh de capacitat, un 50% més que la que equipava la primera generació GTE.
En mode 100% elèctric pot pujar fins els 130 km/h. Més enllà, arrencarà el motor de gasolina.
Mentre hi hagi càrrega a la bateria el cotxe aquest  arrencarà sempre de forma elèctrica. No obstant això, el sistema de propulsió també pot funcionar combinant tots dos motors.

de 2 a 6 hores

A nivell de recàrrega el GTE triga poc més de 6 hores si fem servir un endoll domèstic tradicional. En un wallbox de 7,4 kW es podrà carregar fins un 80% en unes 2 hores.

A diferència de la primera generació, en aquest nou lliurament la presa de càrrega està en l’aleta davantera esquerra.
Respecte de les suspensions, el Golf GTE equipa un esquema McPherson en l’eix davanter i un eix multibraç en el posterior. Opcionalment pot equipar la suspensió adaptativa «DCC» amb amortidors de regulació electrònica. Aquest sistema permet triar entre diferents modes: «Individual» «Comfort», «Eco» i «Sport».
La direcció té assistència elèctrica i pot variar mitjançant el tipus de conducció seleccionat.

Equipament a l’alçada

Acabarem destacant que entre l’equipament de sèrie, destaquen elements com el sistema de manteniment de carril o «Lane Assist», el sistema de frenada automàtica d’emergència amb detecció de vianants «Front Assist», el climatitzador automàtic, el bloqueig electrònic del diferencial «XDS», l’obertura i arrencada sense clau, un sistema d’il·luminació ambiental a l’interior, pedals d’acer inoxidable i finalment la tecnologia d’il·luminbació LED integral.
Recordeu que amb el Pla Engega les condicions de compra són especialment interessants, així que ara és el millor moment de decidir-se!
Què doncs? Seguirem sent de Golf?

Per a d’altres novetats, feu clic aquí

 

Fotos: Volkswagen