, ,

VOLKSWAGEN GOLF GTE: EL GTI QUE SOMRIU AL PLANETA

Feia temps que teníem ganes de parlar del nou Volkswagen Golf GTE. Per a molts, inclosos nosaltres, aquest és un cotxe dels què per moltes raons -totes en realitat- gaudeix d’una posició única en la Història dels automòbils.

I és que un Golf és des de fa gairebé mig segle, això, un Golf!

Com no podia ser d’una altra forma, amb els temps que corren i amb els canvis obligats pels que passa la indústria, el Golf s’ha anat adaptant a totes les exigències, modes i tendències. Ara també!

És així que amb l’arribada de la vuitena generació d’aquest icònic model, arriba també la segona entrega del Golf GTE.

El nou GTE té 245 CV, és a dir, la mateixa potència que el nou Golf GTI. Això és possible gràcies a una mecànica híbrida endollable que permet en aquest híbrid ser un GTI en prestacions, de fet és molt millor. I és que per acabar d’adobar-ho, és un “GTI” que llueix l’etiqueta zero emissions al parabrisa. 

Etiqueta zero emissions

Mes enllà del que va ser el primer lliurament del model 100% elèctric, el Golf-e, ara com ara no s’ha anunciat cap altre versió totalment elèctrica, així que de moment, si volem incoure’ns en la generació de conductors a favor del “canvi” i volem fer-ho als comandaments d’un Golf, el GTE és la nostra única i millor opció. El cert és que no se’ns ocorre millor moment per fer-ho que amb aquesta vuitena generació, o millor dit, amb un Golf MK8 amb etiqueta zero emissions. 

Aquest “GTI” zero emissions de 245 CV combina aquestes prestacions d’autèntic pota negra amb una autonomia 100% elèctrica que arriba als 60 quilòmetres.

Visualment, el Golf GTE és inconfusiblement un Golf, encara que sí que és cert que compta amb elements diferencials que el distingeixen de la resta de variants del nou model. En aquest sentit, el GTE pot equipar (en opció) uns para-xocs específics amb Il·luminació LED en forma de ‘X’. Un altre element diferencial el trobem en el nou aleró posterior amb les sigles GTE.

Parlant de les sigles GTE. També estan present en el nou volant esportiu. El volant també inclou una sèrie de botons tàctils.

Un elèctric amb essència GTI

Com en el cas del GTI i del GTD, els dos models que han abanderat des de sempre al GOLF, per primera vegada, tant aquests dos acabats, com ara també el GTE, disposen d’un embellidor il·luminat a la graella del radiador. Cada model inclou un color específic. En el cas del GTE és el color blau. 

El Golf GTE tampoc no té tubs d’escapament visibles. Al seu lloc hi ha uns embellidors que els simulen, bàsicament per allò de recordar-nos aquesta estètica esportiva tan pròpia dels GTI de sempre. 

Les llandes van de les 17 a les 19 polzades. Les pinces de fre tornen a lluir el color vermell (en el primer lliurament eren blaves).

L’interior llueix uns seients esportius amb la tapisseria de quadres i amb les costures en blau, una configuració molt pròpia dels Golf des de sempre.  

Seguint amb els últims lliuraments d’altres models del grup, però amb les precisions obligades que requereix un GTE, aquest nou model ve equipat de sèrie amb l’anomenat «Innovision Cockpit». Inclou un quadre d’instruments digital amb pantalla de 10,25 polzades i un sistema d’infoentreteniment amb una altra pantalla tàctil de 10 polzades. Lògicament, en aquesta versió s’inclouen funcions específiques per gestionar el sistema híbrid dins del sistema multimèdia.

Connectat i tecnològic

Al nou GTE  no li falten arguments destacables pel que fa a connectivitat. Els serveis «We Connect» inclouen streaming, ràdio online i moltes altres altres funcions connectades a la xarxa. A més, el GTE compta amb la tecnologia de comunicació entre vehicles o dispositius «Car2X».

Respecte del tema de prestacions de motor, com dèiem al principi, aquesta és la primera vegada que el Golf GTE iguala en potència al Golf GTI. En aquest sentit, com a resultat de la combinació del motor de gasolina 1.4 TSI de 150 CV i del motor elèctric de 116 CV, el nou GTE arriba als 245 CV anunciats, amb un par motor de 400 Nm. 

Completen la configuració, la tracció davantera i el canvi DSG de doble embragatge de sis velocitats.

60 km d’autonomia elèctrica

Respecte de l’autonomia, per poder assolir aquests 60 quilòmetres en manera 100% elèctrica, el Golf GTE equipa una bateria de 13 kWh de capacitat, un 50% més del que oferia la primera generació.

En manera 100% elèctrica pot pujar fins els 130 km/h. Més enllà, arrencarà el motor de gasolina. 

Mentre hi hagi càrrega en la bateria, el cotxe arrencarà sempre de forma elèctrica. No obstant això, el sistema de propulsió també pot funcionar combinant tots dos motors.

de 2 a 6 hores

Tot apunta al fet que els temps de recàrrega seran els mateixos que els del VW Passat GTE, atès que comparteixen la mateixa mecànica. Això significa que en un endoll domèstic tradicional trigarà poc més de 6 hores. En un wallbox de 7,4 kW es podrà carregar al 80% en unes 2 hores. 

A diferència de la primera generació, en aquest nou lliurament la presa de càrrega està en l’aleta davantera esquerra.

Respecte de les suspensions, el Golf GTE equipa un esquema McPherson en l’eix davanter i un eix multibraç en l’eix posterior. Opcionalment pot equipar la suspensió adaptativa «DCC» amb amortidors de regulació electrònica. Aquest sistema permet triar entre diferents modes: «Individual» «Comfort», «Eco» i «Sport». 

La direcció té assistència elèctrica i pot variar mitjançant el tipus de conducció seleccionat.

Equipament a l’alçada

Acabarem destacant que entre l’equipament de sèrie destaquen elements com el sistema de manteniment de carril o «Lane Assist», el sistema de frenada automàtica d’emergència amb detecció de vianants «Front Assist», el climatitzador automàtic, el bloqueig electrònic del diferencial «XDS», l’obertura i arrencada sense clau, un sistema d’il·luminació ambiental a l’interior, pedals d’acer inoxidable i finalment la tecnologia LED integral tant pels fars davanters, com pels posteriors.

En resum, aquesta segona generació del GTE reneix en aquest vuitena generació per atendre les tan necessàries exigències mediambientals, però ho fa mantenint intacte  el seu actiu més valuós: ser GOLF

Per d’altres novetats, feu clic aquí

 

Fotos: Volkswagen