, ,

Volvo Cars prova una nova tecnologia de recàrrega per inducció

Volvo Cars, juntament amb d’altres socis, tots ells relacionats amb l’elèctrificació i el mediambient des de diferents vessants, està integrant i provant en un entorn urbà real, una nova tecnologia de recàrrega sense necessitates de connexió via mànega, és a dir, via inducció. La finalitat de la prova és poder avaluar el potencial d’aquesta tecnologia de cara a la seva implantació en futurs models elèctrics.

Durant un període de tres anys, Cabonline, la  companyia de taxis més gran de la regió nòrdica, utilitzarà una petita flota de vehicles Volvo XC40 Recharge -recordem que aquest és un model totalment elèctric- que es recarregaran de manera inalàmbrica en determinats punts de la ciutat sueca de Göteborg.

Göteborg com a camp de proves

La prova de recàrrega per inducció és un dels molts projectes que constitueixen la iniciativa estratègica `Gothenburg Green City Zone´.

Gràcies a aquesta iniciativa, determinades zones de la ciutat s’utilitzen com a camp de proves de cara al desenvolupament de diferents tecnologies sostenibles experimentals.

Mats Moberg, responsable de recerca i desenvolupament de Volvo Cars, afirmava en roda de premsa que “amb aquesta iniciativa podem provar noves tecnologies fascinants en un entorn real i avaluar-les al llarg del temps de cara a una possible integració en el futur

Com quan recarreguem un mòbil

Els punts de recàrrega utilitzats en la prova els subministra l’empresa Momentum Dynamics, líders en sistemes de recàrrega sense fils.

La recàrrega comença automàticament quan un vehicle compatible aparca en la plataforma de recàrrega. En situar-se al damunt -com quan deixem un mòbil en una superfície de recàrrega per inducció-  el vehicle es recarrega sense necessitat que el conductor es baixi.

Per poder alinear fàcilment el vehicle amb la plataforma de recàrrega, Volvo Cars utilitza un sistema equipat amb una càmera de 360 graus. En tot cas, ve a ser el mateix que situar-se en una plaça d’aparcament.

Recàrregues ràpides

Per als XC40 Recharge 100% elèctrics, la potència inalàmbrica de recàrrega serà de més de 40 kW. Així doncs, la velocitat de recàrrega serà quatre vegades més ràpida que la que d’un carregador amb cable d’11 kW. De fet, les recàrregues seran gairebé tant ràpides com les que ofereix un carregador ràpid CC de 50 kW amb cable.

Paral·lelament en això, en total els cotxes circularan durant més de 12 hores diàries, amb una previsió anual d’uns 100 mil quilòmetres. Per això, aquesta serà una bona prova de durabilitat dels XC40 Recharge en un escenari d’ús intensiu.

Socis de diferents sectors

Els altres dels socis que participen en el projecte de recàrrega elèctrica són els mateixos concessionaris suecs de l’empresa, Volvo Bil i Volvo Car Sörred. També participa la companyia elèctrica sueca Vattenfall i la seva xarxa de recàrrega InCharge, Göteborg Energi, que és la companyia elèctrica de la ciutat i l’agència municipal Business Region Gothenburg.

Objectiu zero emissions

L’any passat, Volvo Cars va participar en la posada en marxa de la`Gothenburg Green City Zone´. L’objectiu principal és aconseguir que de cara a 2030 el transport estigui totalment lliure d’emissions.

El cert és que utilitzar una ciutat real com a camp de proves permetrà a l’empresa accelerar el desenvolupament de tecnologies i serveis relacionats amb l’electrificació. També accelerarà el desenvolupament en àrees com la mobilitat compartida, la conducció autònoma i de forma global, tot el referent a connectivitat i seguretat.

———

Si voleu accedir a d’altres reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat que trobareu en el menú superior del blog, o directament des d’aquest enllaç.