,

XAVI CARDELÚS FA BALANÇ DE LA TEMPORADA 2021

Un cop acabada la temporada en la què Xavi Cardelús ha disputat el Moto2 European Championship, la Copa del Mon FIM Enel de MotoE i el Gran Premi d’Aragó de Moto2 -aquesta darrera com a wild-card-  l’andorrà fa balanç de la temporada, en un any que ha estat força positiu en molts aspectes, però que també ha tingut decepcions.

Moto2 European Championship

Al Moto2 European Championship, Cardelús ha acabat en la 4a. posició final, amb una 2a posició i amb quatre quarts llocs com a millors resultats.

El pilot valorava així la temporada: “En l’Europeu de Moto2 he aconseguit el millor resultat final de la meva carrera esportiva. El balanç global és molt positiu. Tot i això, el problema mecànic que em va deixar fora de cursa a l’última cursa de València i la caiguda a Motorland, m’han acabat impedint acabar tercer, una posició que estava al meu abast i que, sens dubte, hauria fet més justícia a la feina que hem fet aquest any”.

”El principi de temporada en les dues curses d’Estoril també va ser complicat. Vaig patir alguns problemes que van incidir molt en la meva confiança. A partir de la primera visita a València, la cosa va canviar molt. Vaig aconseguir acabar totes les curses entre els quatre primers classificats. Ha estat una llàstima, però la valoració de la feina feta i els resultats és bona”.

Les Boscoscuro, superiors

En aquesta categoria, la temporada 2021 el domini va recaure en Aldeguer i López, ambdós companys d’equip. Tots dos han marcat la diferència en la lluita per les victòries amb unes motos, les Boscoscuro, que s’han mostrat una mica superiors a les Kalex utilitzades per la resta de participants.

El pilot de Promoracing ens va comentar aquesta circumstància: López i Aldeguer s’han repartit les victòries iels segons llocs tot l’any. L’única vegada que no han estat primer i segon va ser a la segona cursa de Portimao, on jo vaig ocupar la segona posició. Cal reconèixer que tant ells com les seves motos han estat un pas per davant de la resta. Però a mida que ha anat passant la temporada, ens hem anat apropant a ells, sobretot en la primera meitat de moltes curses he pogut seguir el seu ritme. Per tot això, amb l’arribada dels motors Triumph de cara a la pròxima temporada, s’igualaran  molt més les coses i hi haurà moltes més opcions de lluitar per les victòries” -concloïa 

Gran Premi d’Aragó de Moto2

Cardelús va prendre part en una cursa del Campionat del Món, doncs va participar també com a wild-card en el Gran Premi d’Aragó de Moto2. Allà, l’andorrà va classificar-se en la 21ena posició: “L’experiència mundialista d’aquesta temporada també ha estat positiva, no tant pel resultat, sinó per veure a quin nivell estem respecte dels pilots del Campionat del Món. I tot això malgrat que disputar una sola cursa sempre et resta possibilitats. A més, al mundial es fan servir els motors de 765 cc i a l’Europeu encara hem fet servir aquesta temporada els propulsors de 600. Les motos es comporten d’una manera totalment diferent.  Malgrat això i el fet que a Motorland vàrem tenir un problema de motor en el propulsor, el balanç també és bo perquè he pogut constatar que estic més a prop dels pilots habituals del Campionat”

”Està clar que el Campionat del Món és, ara per ara, el meu objectiu final, però tinc molt clar que no hi participaré de forma permanent fins que no estigui totalment preparat, i es donin les condicions adients per disposar d’un material i d’un equip competitius”.

Copa del Món FIM Enel de MotoE

L’andorrà també ha disputat aquest 2021 que ja s’acaba, la seva segona Copa del Món FIM Enel de MotoE, prova reservada a les motos elèctriques. L’andorrà corria amb l’Avintia Esponsorama Racing.

En aquest certamen ha acabat classificat en setzè lloc, amb un 10è lloc com a millor resultat.

El seu balanç de la temporada no amaga una certa decepció: En aquesta categoria no estic del tot content de com han anat les coses. Tant a la pretemporada, com en els entrenaments de moltes curses, hem estat sempre entre els 10 primers, però per una circumstància o l’altra, aquests bons resultats no s’han acabat de reflectir. Es tracta de curses molt curtes, tenim molt poc temps d’entrenament i només hi ha una sola volta de qualificació. Això ajuda poc quan t’has de readaptar després de pilotar la moto de Moto2. Malgrat això però, haver estat ràpid en els entrenaments ens demostra que podem aconseguir millor resultats”.

Valoracions finals

La suma d’aquestes tres valoracions dels 3 campionats disputats es mereix un balanç final positiu. Així ho expressava Cardelús: He disputat moltes curses amb motos radicalment diferents. He treballat de valent tant amb els de Promoracing com amb l’Avintia Esponsorama i ells també han fet una molt bona tasca. Sento que he continuat creixent com a pilot i m’he fet més fort cursa a cursa. Des d’aquest punt de vista, la meva valoració del 2021 és positiva, perquè he seguit fent passes endavant en unes categories molt competides”.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe, o si ho preferiu, accediu des del menú superior del blog.