,

XAVI CARDELÚS : LA HISTÒRIA ARRENCA DE NOU 31 ANYS DESPRÉS

El seu primer Gran Premi

Ahir diumenge Xavi Cardelús va debutar en el Campionat del Món de Moto2 a Jerez,  en el que va ser oficialment el seu primer Gran Premi del Campionat. 

De fet, sent el seu debut, el resultat com a tal, tampoc és el més important, doncs no és debuta cada dia en un Campionat del Món!  Ja m’enteneu!

Fill d’un Campió d’Europa: barreja entre orgull i pressió 31 anys després

El cert és que hi ha moltes emocions envoltant un debut d’aquest nivell  i en aquest cas en concret fins i tot més encara. Dic això perqué si debutar en un Campionat del Món ja és motiu d’alegria per a qualsevol pilot, fer-ho 31 anys després que ho fes el teu pare, doncs que voleu que us digui,  la càrrega emocional és dispararà molt més . I si per rematar-ho aquest pare va acabar al cap del temps proclamant-se Campió d’Europa, doncs ja em direu. Personalment crec que haurà estat un cap de setmana realment emocionant en molts més sentits que el de la pròpia carrera.

Així ho manifestava el pilot abans de la començar:

“Aquest cap de setmana debutarè participant com a wild-card al Gran Premi d’Espanya i ho farè 31 anys després que ho fes el meu pare. Serà un cap de setmana de moltes emocions per molts motius, doncs des del punt de vista personal ha estat molt important per a mi arribar al Campionat del Món de Moto2, no només pel salt que això suposa en la meva carrera, també perqué és un gran orgull per a mi estar en un campionat on va competir el meu pare”. 

Emocionat però concentrat en la carrera!

Dit això, i parlant ja del resultat, dir-vos que en Xavi, que sortia des de la posició 31, va acabar en el 22è lloc en una carrera on va haver d’emplear-se a fons. Va suportar sense problemes la pressió que suposa competir amb els millors i va saber gestionar la llarga durada de la carrera fins el final. 

En acabar, el pilot estava -emocions al marge- molt satisfet d’aquesta primera cita en el Mundial:

“Estic molt content de com han anat les coses a Jerez, tant als entrenaments, on ha hagut una mica de tot, com en la carrera. Satisfet per haver acabat el meu primer Gran Premi en la 22a posició. Tot i que la cursa era més llarga que les de l’Europeu, he aguantat bé tant físicament com pel que fa al ritme de carrera. A més, la meva volta ràpida de 1:44.2, ha estat molt a prop del meu millor temps dels entrenaments..”

El cert és que aquesta aventura mundialista només acaba de començar, així que de moment, felicitats per partida doble als dos Xavis.  El que és segur és que aquest debut haurà estat molt emocionant per a tots els components de l’equip i molt més encara per a ells dos, Xavi pare i Xavi fill.