CARDELÚS VA VIURE UNA CURSA ASFIXIANT A SEPANG

Xavi Cardelús va viure una cursa asfixiant a Sepang. Al final, l’andorrà va classificar-se 23è en un Gran Premi de Malaisia dur i complicat per les altes temperatures. La prova va disputar-se ahir diumenge 3 de novembre.

Cardelús va viure una cursa asfixiant a Sepang

Els 33 graus combinats amb una humitat que superava el 50% va fer la cursa molt exigent des del punt de vista físic.

Els 52 graus de l’asfalt també van posar a prova els neumàtics i amb ells també el pilotatge, ja que hi havia menys grip a la pista que en els entrenaments. Per tot plegat més d’un pilot va acabar pel terra.

L’andorrà va rodar a bon ritme al llarg de les primeres voltes. En la segona ja havia superat quatre pilots. Tant va ser així que en la cinquena volta va aconseguir la seva volta ràpida (2’09.061).

El cansament, determinant

A partir d’aquell moment va mirar de marcar un ritme el més constant possible. L’andorrà volia completar una cursa el més proper possible dels primers classificats.  Tot i l’esforç,  en la seva part final el cansament amplificat per la calor li va passar factura, fet que va esbotzar tota possibilitat de complir amb el previst.

L’andorrà comentava que aquesta “ha estat una cursa exigent i dura, tant per a la moto com per als pilots. A més, les altes temperatures ho han fet tot molt més complicat.  He mirat de ser el més consistent possible al llarg del primer terç per tenir un bon ritme i estar el més ben posicionat possible per quan els pneumàtics comencessin a decaure o per quan que el cansament comencés a afectar-me”

”Calia pilotar molt fi perquè l’asfalt tenia menys adherència a causa de la calor. El 23è lloc final és positiu tenint en compte les circumstàncies”

Propera cita València

El Gran Premi de la Comunitat Valencia que es disputarà el 17 de Novembre al circuit Ricardo Tormo, serà la propera i darrera cita de l’any.

Segueix tot l’esport internacional dels pilots andorrans a: https://blog.motoraldia.net/category/esport/internacional/