Yangwang U9: un superesportiu elèctric molt especial

El Yangwang U9 és un superesportiu elèctric amb unes prestacions que el catapulten a l’Olimp dels més ràpids. BYD, fabricant del què hem parlat recentment donada la seva implantació a Espanya amb diferents turismes, assegura que l’U9 és capaç de pujar de 0 a 100 km/h en només 2 segons.

1100 CV i 700 km d’autonomia

El superesportiu xinès basa la seva plataforma elèctrica en quatre motors, un per a cada roda, per la qual cosa presenta un esquema de tracció total.

Cada motor té una potència màxima d’entre 220 i 240 kW, (de 295 a 322 CV). Entre els quatre la potència màxima arriba als 960 kW, una mica més de 1.300 CV. Però el més sorprenent ho tenim en dues xifres diferents, la de l’autonomia, calculada en uns 700 quilòmetres, i la del preu, atès que a la Xina rondarà els 140 mil euros, u reu relativament assequible, tractant-se d’un superesportiu.

Més enllà d’aquestes xifres, hi ha una altra cosa molt sorprenent, quelcom mai vist en un cotxe d’aquest segment, de fet, en cap cotxe que no sigui el típic muscled car americà específicament equipat amb suspensions hidràuliques perquè salti com una granota.

El conjunt de tecnologies que ha emprat Yangwang per a l’U9 comprèn un sistema de suspensions dotat d’un complex conjunt de mecanismes hidràulics i pneumàtics, un arsenal de sensors i molta electrònica perquè tot funcioni.

Un sistema amb molt de potencial

A diferència dels saltarins americans, la finalitat dels quals només rau en oferir espectacle, el sistema de suspensions de Yangwuang U9, anomenat com a ‘DiSus Intelligent Air Body Control System’, té com a objectiu absorbir i minimitzar al màxim les forces i inèrcies derivades dels desplaçaments laterals, longitudinals i verticals de la carrosseria al circular. Per aconseguir-ho, han disposat tres sistemes que funcionen en sinergia  com un de sol:

  • Intelligent Damping Bodi Control System (DiSus-C)
  • Intelligent Air Bodi Control System (DiSus-A)
  • Intelligent Hydraulic Bodi Control System (DiSus-P)

Absorvint tot allò que desplaci el cotxe

Amb aquests tres sistemes actuant en conjunt, més enllà del fet que gràcies en aquesta concepció tecnològica, pugui circular només amb tres rodes sense cap problema, o de l’espectacle que suposa veure el cotxe saltant fins a enlairar-se completament del terra, quelcom que només han fet per poder sorprendre tothom durant la seva presentació al deixar molt clares les capacitats reactives del cotxe, a la pràctica la realitat de la seva utilitat és molt diferent.

Circulant a alta velocitat i per carreteres amb molts revolts, aquestes capacitats permets que el cotxe absorbeixi, equilibri i s’adapti en tot moment, millorant en agilitat, minimitzant el risc de bolcada i reduint les forces derivades dels desplaçaments laterals. Conseqüent això també redueix el balanceig que les persones senten en l’habitacle. I és que millora notablement l’estabilitat global del cotxe, minimitzant les inèrcies resultat d’acceleracions i deceleracions intenses. Finalment, com no, és obvi que aquest triple sistema també facilitarà que el cotxe superi zones complicades, sobretot fora de l’asfalt.

Video de presentació

Acabarem deixant-vos aquest vídeo de presentació perquè vegeu fins a quin punt poden actuar aquests sistemes. No es tracta d’un vídeo veient el cotxe circular, sinó saltant i pivotant de costat a costat durant la seva presentació.

En qualsevol cas, en veure’l rebotant així, si hi sumem tot el referent a l’aerodinàmica, queda molt clar que en un entorn real de conducció aquesta capacitat d’equilibrar-se ha de traduir-se en un aplom i una seguretat impressionant, la qual cosa amb 1000 CV sota el capó, segur que serà molt d’agrair.

———

Si voleu accedir a altres novetats Premium, podeu fer-ho des de la secció  del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

 

Fotos: Yangwang