,

Àlex Español i Claudi Ribeiro entre els millors a A Corunya

La parella formada per Àlex Español “Sito” i Claudi Ribeiro “Leite” (Renault Clio Rally 5) ha resolt amb una treballada i merescuda 3a. plaça la seva participació al Rally Terras da Agua, prova vàlida per a la Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra (CERT).

Aquesta és la primera temporada per a l’Àlex en un certamen de l’exigència del CERT. Recordar que el pilot compta amb el suport del Programa de Formació de l’Automòbil Club d’Andorra.

Com bé comentaven des del seu equip: “Ens plantegem aquesta primera temporada com un periode d’aprenentatge. En conseqüència, l’objectiu principal continua sent fer quilòmetres en competició i acumular experiència per poder afrontar agendes amb més dificultat en el futur”

Un ral·li dur i complicat

El recorregut que ha plantejat l’organització, l’Agrupació Esportiva Nord-Oest Motor, ha estat molt dur en tots els aspectes. No solament per la longitud del traçat (amb gairebé 130 km de velocitat), també per la duresa de les pistes, la qual, amb zones molt trencades, molta pedra solta i moltíssima pols, ha fet que pilots i mecàniques hagin patit molt.

SIto-Leite no han tingut un inici afortunat. Problemes de frens i una lleugera sortida de pista en l’especial 0 (TC0) de 8,74 km, ha marcat els seus primers compassos de la prova.

De menys a més

En el bucle matinal, amb dos especials de 16,11 km i de 10,63 km respectivament, Sito-Leite han tingut una certa dificultat per mantenir la concentració.

La duresa del recorregut, a la què cal afegir la neutralització d’alguna de les especials a causa d’algunes  sortides, més abandonaments per problemes mecànics, han fet que aquest inici de ral·li fos, com qualificava en Sito, un tema quasi de “supervivència”.

En la continuació el ritme ha millorat encara que l’estat de les pistes no ha ajudat en cap moment per poder atacar de manera decidida.

Sense treva ni descans

A meitat de carrera, un cop estava al parc tancat el Clio Rally 5, semblava que el pitjor ja havia passat. La realitat però, ha estat ben diferent. En la primera especial de la tarda (18,13 km), la duresa del traçat ha tornat a passar factura a la mecànica. Aquest era el comentari de Sito:

“Hem trencar un braç de suspensió i hem desllantat. Hem pogut  superar les adversitats gràcies a l’excel·lent treball del copi (Leite) i de l’equip (Sandoval Racing). Entre tots hem pogut completar una prova que ha estat molt dura”

Entre els millors en la provisional

Al final han conseguit una excel·lent classificació que els permet estar entre els millors de la provisional de 2RM del campionat. La duresa de la prova i tot el que han patit és una mostra del que pot passar en un ral·li quan es torcen les coses. I és que més enllà de la cursa, la pressió, l’estrès i el cansament que poden generar el munt de variables possibles pot arribar a ser quasi més complicat que el pilotatge en si mateix.

”La veritat és que estic molt cansat. A més, sense l’ajuda d’en Leite i d’en Sandoval no hauria pogut acabar el ral·li i menys així” – afegia el jove pilot de l’ACA Esport.

Next Stop: Lanzarote

La Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra continuarà a Lanzarote els dies 6 i 7 d’Agost. Serà amb la disputa del Rally de los Volcanes.

———

Per a més notícies sobre les actuacions de pilots andorrans en l’àmbit esportiu internacional, feu clic en aquest enllaç o accediu des del menú superior del blog.

Info original/ fotos: Fotoesport