En aquesta nova entrada de març hem volgut titular aquesta impressionant màquina dels italians de la marca del trèbol, l’Alfa Romeo 8C-R Tazio, com el disc volador de Kostromin, donat que Kostromin, un dels grans dissenyadors de la indústria de l’automoció d’alta volada, ha desenvolupat aquest espectacular Hypercar per a la marca italiana inspirant-se en el mític Alfa Disco Volante. A més, el seu nom ret homenatge al pilot italià Tazio Nuvolari, vencedor de les 24 hores de Le Mans l’any 1933 al volant d’un Alfa Romeo.

Entre d’altres, Arseny Kostromin ha dissenyat models com ara el Koenigsegg Genera dels suecs.

Evocant l’època daurada

Encara que va haver-hi una època en la què Alfa Romeo era sinònim de competició i d’espectaculars esportius de carreres, aquesta època queda ja molt enrere. Massa de fet! 

Precisament per aquest motiu, la marca ha volgut tornar a sorprendre de nou a la indústria amb un superesportiu modern i espectacular que els hi retorni, almenys en part, tota aquella glòria del passat. Indubtablement ho han aconseguit amb escreix.

Arseny Kostromin

Com us hem us avançat al principi, per comandar el projecte, els italians van decidir recórrer a Arseny Kostromin, responsable del disseny de l’Alfa Romeo 8C-R Tazio.

L’Alfa Romeo 8C-R Tazio és apte per circular normalment, però més enllà d’un esportiu, perfectament podria passar per un ‘Le Mans Hypercar’ (LMH), la nova denominació dels fins ara anomenats LMP1.

Kostromin, no sabem si per desig exprés de la marca del trèvol , es va inspirar en el clàssic Alfa Romeo Disco Volante, la qual cosa, ja de per si augmenta inevitablement la càrrega emotiva del projecte. De fet, pren referències tant de la versió original de fa 70 anys, com de la més recent.

1953 – 2013 – 2020

El Disco Volante va ser un exclusiu model carrossat per Touring Superleggera. Data de l’any 1952 i les seves formes van donar origen al seu nom.

Més endavant, molt més de fet, l’any 2013 va sorgir una nova versió molt singular. Aquesta versió neix de la laboriosa transformació artesanal que porten a terme els mestres artesans de Touring Superleggera (Milà) a partir d’un Alfa Romeo 8C.

Es necessiten més de 4.000 hores perquè els de Touring Superleggera  completin tot el procés de transformació.

Us deixem un vídeo on podreu veure el procés que se segueix:

https://youtu.be/honj4pzc2lk

Un Hypercar de carretera

Fet aquest parèntesi, tornem a l’Alfa Romeo 8C-R Tazio, el model que ens ocupa. El 8C-R Tazio compta amb una configuració de motor central i amb una aerodinàmica digna del més modern prototip de competició. No han transcendit més dades sobre aquest tema, almenys de moment.

Està equipat amb unes imponents entrades d’aire i amb uns passos de roda enormes. El més espectacular però, és el gran difusor posterior i el singular aleró posterior dividit en tres parts. De les tres, destaca en gran manera la central, donada l’espectacular aleta de tauró que la suporta.

Per tot plegat l’Hypercar italià és indiscutiblement pur disseny!

V12 atmosfèric

Integrat en la carrosseria, l’Alfa Romeo 8C-R Tazio només inclou una imponent fuita central signada per Akrapoviz que recorda molt als Fórmula 1.

En quant a motor, un cotxe com aquest ha de respondre a l’altura de les expectatives que suggereix la seva estètica. En aquest sentit equipa un motor V12 atmosfèric directament connectat a un xassís monobloc.

Voleu accedir a més articles de la secció “Premium Cars”?

Fotos: Arseny Kostromin / Alfa Romeo

Alfa Romeo 8C-R Tazio: el disc volador de Kostromin (galeria)